uskoplje

11.07.2005., ponedjeljak

Još o tragediji u Zastinju

O tragediji koja se desila u selu Zastinje u kojemu je u subotu navečer Nesib Omeragić (23) ubio najprije svoju maloljetnu suprugu Halimu, a potom i sebe (u prošlom postu donijeli smo policijsko izvješće o ovom događaju), pišu danas i druge novine.
Uskopljanin Ljubo Tokić dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Travnik rekao je za Nezavisne, a njihovo pisanje prenosi Pincom.info:
"Cijelu noć smo radili uviđaj kojim je utvrđeno da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu. Tijela su pronađena u štali, nedaleko od porodične kuće. Prema prvim preliminarnim podacima s terena i rezultatima uviđaja, ustanovljeno je da je Nesib pucao u leđa svoje supruge, a zatim u sebe. Na licu mjesta smo pronašli i pištolj.

Nije mogao kazati šta je uzrok ove tragedije koja potresa sve mještane Zastinja, naglasivši da su policijske ekipe na terenu i da ispituju slučaj.
"Sinoć je bilo zaista teško saznati bilo šta. Ukućani su u šoku. Nesib i Halima živjeli su u bračnoj zajednici. Iako je Halima bila maloljetna, njen otac je dao suglasnost da se vjenčaju",
kazao je Tokić.
Kako je novinarima "Nezavisnih novina" ispričao Tokić, malo prije tragedije u kuću Omeragića je došao otac ubijene djevojke. Sjedili su u kući, a nešto kasnije Nesib i Halima pošli su u štalu da pomuzu krave. Navodno je nešto kasnije Nesibov brat krenuo u WC izvan kuće kada je čuo pucanj.
"Mladić je otrčao do štale i ugledao nepomična tijela brata i nevjeste. Pozvali su pomoć, ali su na licu mjesta bili mrtvi jer su povrede bile smrtonosne. Danas će biti urađena obdukcija",
kazao je Tokić.
Prema izjavama susjeda, tragično nastradali bračni par živio je skladnim seoskim životom. Motiv tragedije im nije poznat, a za sada policija nije pronašla nikakav trag koji bi dao odgovor zbog čega je dvadesettrogodišnji Nesib ubio svoju šesnaestogodišnju suprugu, a potom i sebe.
- 09:00 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Opis bloga

Linkovi

Lektira