uskoplje

27.06.2005., ponedjeljak

Protiv droge!

Uz međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga


Povodom 26. lipnja, Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droge, nakon brojnih priopćenja o štetnosti opojnih sredstava, Policija naše županije ponovo je uputila apel cjelokupnoj javnosti, osobito djeci, mladima i njihovim roditeljima. Uz male jezične ispravke, prenosimo ga u cijelosti:
Živimo u teškom, poslijeratnom vremenu. Kriza morala, rasulo brojnih obitelji, nezaposlenost, nebriga za probleme mladih i dr., širom su otvorili vrata opojnim sredstvima i kriminalcima najgore vrste. Kriminalci, prodavajući drogu, siju korov opake bolesti: na ulici, u kafićima, školskim dvorištima, u našem haustoru, u našoj kući, našem dvorištu i gdje sve ne? Često, našom nebrigom za ono što se dešava oko nas, mi im nesvjesno pomažemo u tome.
Uhvaćeni u mreže kriminalaca, više ovisnika došlo je u sukob sa obitelji i sredinom u kojoj žive, ušli su u kriminal i u sukob sa zakonom. Nekoliko slučajeva završilo je tragičnim, smrtnim posljedicama.
Protiv više osoba koje se bave nezakonitom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga i uživalaca opojnih sredstava podnesene su i procesuirane krivične prijave.
Problem time nije riješen, niti ga policija i drugi nadležni organi gonjenja na ovaj način mogu riješti. Neophodna je pomoć roditelja, njihove djece, rodbine i prijatelja, a zatim drugih ustanova i policije.
Zato, dok nije kasno, osvrnite se oko sebe. Pogledajte gdje su vaša djeca, s kim se druže, šta rade, jesu li u školi, što im je u torbama i slično. Pomozite svojoj djeci, imajte za njih vremena, saslušajte njihove probleme. Mnogi im nude nesigurne puteve i lažnu sreću, mogli bi odabrati gore. Zajedno sa svojom djecom odaberite zdravlje i sreću.
Za informacije i pomoć obratite se na telefon 030-518-245.


- 15:00 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Opis bloga

Linkovi

Lektira