uskoplje

20.02.2005., nedjelja

Komunikativan i suvremen

Gdje su i što rade: Pavo Šekerija


Uskoplje.blog.hr želi biti, između ostalog, i svojevrsno virtualno okupljalište Uskopljana, pa, u tom smislu, povremeno donosim i raznovrsne informacije o Uskopljanima koji žive izvan Uskoplja. Dakako, ne odvija se to ni po kakvu sustavu, već, jednostavno onako kako na informacije o Uskopljanima sam nailazim. Danas podsjećam na jednog "izrazito komunikativnog" svećenika...


Pavo Šekerija rođen je 27.svibnja 1960. godine u Volarima. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1990. Odmah nakon mlade mise imenovan je prvim direktorom Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, a ujedno je obavljao i dužnost dušebrižnika u sarajevskim bolnicama. Na čelu Caritasa ostaje do 1994. godine.
Kratko vrijeme bio je župnik i u svojoj rodnoj župi Bistrici (1996. – 1997.). Trenutno je župnik u Maglaju, a na stranicamamaglaj-info pronašli smo nekoliko veoma lijepih rečenica o vlč Šekeriji, pa ih ovom prilikom, ovdje prenosimo:
Izrazito komunikativan, suvremen tip, Don Pavo Šekerija je župnik sa kojim se slobodno mogu ponositi svi vjernici naše župe. Fotografirajući maglajsku crkvu Sv. Leopolda Mandića, širom svijeta poznato svetište, u razgovoru sa njim zadržali smo se, od predviđenih petnaestak minuta, gotovo 2 sata, u okviru kojih smo bili obasuti pregršću pozitivne energije, koju nam je blago i nadasve kršćanski prenio Don Pavo. Od nacionalnih revolucija u devetnaestom stoljeću, preko nacionalnog identiteta BH građana danas, do filma PASIJA i koegzistiranja sa pripadnicima drugih religijskih zajednica u našoj lokalnoj zajednici, pretresli smo mnoštvo tema na koje je Don Pavo uvijek znao pronaći korijen smislenog, zanimljivog i poučnog dijaloga. U obilju opuštenog i pozitivno naelektriziranog okružja maglajske katoličke crkve i župnog dvora, iako nije rođeni Maglajlija, Don Pavo je lik koji se savršeno uklapa u kompletnu sliku maglajskog katoličkog bića, koje već stoljećima egzistira na ovom prostoru šireći poruke mira i božje blagosti.

- 08:00 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Opis bloga

Linkovi

Lektira