stefica cvek u raljama nyc

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (7)
Studeni 2007 (5)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (2)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (2)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (3)
Veljača 2007 (1)
Siječanj 2007 (8)
Prosinac 2006 (5)
Studeni 2006 (6)
Listopad 2006 (3)
Rujan 2006 (2)
Kolovoz 2006 (3)
Srpanj 2006 (3)
Lipanj 2006 (2)
Svibanj 2006 (5)
Travanj 2006 (6)
Ožujak 2006 (8)
Veljača 2006 (6)
Siječanj 2006 (11)
Prosinac 2005 (12)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Ako ste zeljni znanja, gladni informacija, novih spoznaja,i iznad svega volite ucit...ovde ce vam bit dosadno.


"There are many things to think about,
but nothing to worry about”
MK


Rodena u Splitu, ne zivim u Splitu, a jos sam ziva
ovo sam negdi vidila,i mislim da je steta da se ne salje dalje

Linkovi
Slobodna
Radio Dalmacija
Za Split
Voice of America
Economist
NYTimes

ako ti nije dosta, emajliraj me
pazivamo@yahoo.com



Ako zelis vidit koliko si udaljen, priblizen ili povezan
sa drugim blogom klikni ovde

29.01.2006., nedjelja

Sokantni naslov u Jutarnjem...Márquez prestao pisati jer više ne piše sa srcem

Nedilja ujutro..kava, novine..svako svoje..ili bolje rec: svak cita ono u cemu se nade..Ja Slobodnu i Jutarnji, a dragi New York Times..

Eh znala sam ja da se u tom Jutarnjem nista dobro ne moze procitat..

-Ma pogledaj molin te, Marquez reka da vise nece pisat ! -ocajnim glasom cu ja..ipak se ovde radi o jednom od mojih drazih pisaca..- Sta ti je covik.

- Ajde to su i Rolling Stonesi rekli.... - odgovori mi z. i nastavi citat svoje novine....


- 17:56 - Komentari (25) - Isprintaj - #

28.01.2006., subota

I love Chineseeeee

Jednog tipicnog Petka navecer.. imamo film..hrana se narucila..

- Iden se ja tusnit - vice z. vec polugol
- ma dis' se sad tusirat, zvala sam kineze..- dreknem ja, nebi li ga zaustavila
- pa sta sad?
- pa jel vidis da sam polugola, vec sam u pidzami - govorim mu, nesto sta je tako ocito..kako ne vidi???- Sta ako me napadne !!
- Ajde ako je neki veci i jaci zovi me - pokroviteljski-stalozeno ce meni z. onako kako samo on zna.
- a sta ako je manji i slabiji, onda me moze silovat !??!???


- 00:20 - Komentari (17) - Isprintaj - #

26.01.2006., četvrtak

Nomen est omen

Bas se nesto mislim..a to se rijetko desava..ali, eto desi se i najboljima..mislim se mislim i nikako ne mogu sebi doc da sam OVO ime dala svom blogu. Hm! Ja.Koja za sebe volim mislit da ponekad i mene svijeto obasja (ono iz zarulje) i da nisan bas crni prosjek..dodem sa najbanalnijim imenom....mislim stvarno. Di mi je pamet bila! Ali da vratimo film unazad..ovako je to bilo..
Bila je mracna i tiha noc,ne, kisa nije padala...svijeca, kompic, mici i ja jedine budne u gluho doba noci..a mene uvatila luda zelja da zabiljezim nesto. Da sam pisac rekla bi da me uvatila inspiracija..ovako me samo uvatilo.
Otvorila sam blog,nasla dizajn i sad je trebalo dat ime ...i kako je to uvik pravilo, bar kod mene, kad god ti treba ideja toga nikad nema..ista stvar ka i sa stvarima koje triba rec, a kojih se sitih kad svada vec prode.
Dakle, ako niste skuzili do sada, nisam imala nikakvih ideja, ali dosjetila sam se originalno da bi blog mogla nazvat po nekoj naslovu iz knjige, ili bar po knjizi..ali kojoj..pogledah oko sebe..hmm sta imam Marquezovu, living to tell the tale..hmmm malo pretenciozno...a kako bi bilo sto godina samoce..ne, to zvuci tuzno, a ja tuzna nijesam.Hmm a nesto sta sad citas..New York stories.e vala ni stories ne znas pisat, ne sramoti ime grada uzalud...Aha Stefica Cvek u raljama..ocu stavi nyc ..ma stavi, moras dat neke zemljopisne kordinate..Jupii! Imam ime!!Sad samo da pocnem tipkat vise..

I ko bi vise o imenu razmislja ....do sada...tek sad skuzim da tih Stefica ima ko snijega u Sibiru i da i nisam bas tako originalna kako vec to za sebe volim mislit. A skromnost mi je vrlina.

Sta je tu je, ime ne mogu minjat ,a mozda i ne zelim..nek' stoji,kazu da je onaj prvi dojam i odabir najbitniji...pa eto..a kad malo bolje pogledam sta imam na kantunalu nije ovo ime ni tako lose...sljedeca knjiga je bila "NA DRINI CUPRIJA"!!!



- 04:15 - Komentari (16) - Isprintaj - #

24.01.2006., utorak

Pamtite me po pjesmama mojim..

Tu di ja radim ima samo par malih ducanica tipa nasih pecenjarnica di dodes uzet kavu ujutro, rucak popodne, nesto za popit u toku dana, pregricnut, i sl...i naravno, kako ih nema bas puno, ispadne da uvik ides u isti, i da svih koji tamo rade znas, a i oni tebe, pa ti se pocnu veselije javljat i mahat ujutro..ne da se tu velika prijateljstava sklope, ali bar vise ne moras rec kakvu kavu pijes, dosta im je da ti vide smrknutu facu ujutro i sve im je jasno.

I tako dodem ja jedan dan u NASU pecenjarnicu po rucak, a i da im kazem tuznu vijest koja je zadesila nasu kancelariju, mislim ipak smo mi svi postali jedna velika happy family i red je da se javi ljudima kad ode neko koga su oni hranili...

- Ja ne znan jel vi vec znate, ali Tom je umra od srca - pocnem ja malo plaho, ne znajuci kako ce oni primit tu vijest....al' vidim ja oni mene malo blido pogledali i samo sta nisu slegnuli ramenima.
- Ko je Tom ? - ipak su upitali.
- Pa kako ne znate ko je Tom - skoro pa uvrijedeno cu ja - pa veliki momak, kupova je ovde skoro svaki dan rucak, i to uvik isto, double cheeseburger deluxe ...- pocnem objasnjavat...
- Double cheeseburger deluxe !! - uzviknu on pa onda vikne jos i kuvaru...
- Ej Chin znas da je double cheeseburger deluxe umra !!
A sad se i kuvar uvati za glavu pa i on zakuka - double cheeseburger deluxe je umra!! oh neee !
i prosiri se vijest ko pozar i skoro su svi u kuhinji ponavljali - double cheeseburger deluxe je umra e a bija je veliki covik. Ma nije valjda double cheeseburger deluxe!

I dok su oni tako lelekali i mrmljali uputim se ja lagano prema vratima ,sad vec zabrinuta gledajuci ono sta nosim u ruci, a i cesto jedem; KOKOS SA BROKULIMA !


- 15:23 - Komentari (23) - Isprintaj - #

22.01.2006., nedjelja

Di su ti celebrity da ih ja vidim ?!?!?

Jucer sam maltene (odakle mi ova rijec dosla??) upala u depresiju nakon sta sam skuzila da sam ja ovde vec x godina, u mega-metropoli jelte, centru svita (ma nee ne govorim o Splitu), centru dogadanja..a jos ni jednom,niti jedanput, ma niti onako krajem oka..nisan vidila nekog poznatoga..ali bas nikoga...ajde ne mora to bit Tom Cruise, a ni Angelina..ali eto mogla sam vidit Cynthiu Nixon recimo...
A kako ja nisan vidila nikoga..mora da svi ovi koji kazu da jesu, lazu..mislim nema treceg..i odlucim ja provijerit ovu moju teoriju u praksi i zovnem M.

- Znas sta, mene je vise sram kad me neko pita koga sam poznatoga vidila po gradu, da ja kazem,nikoga..pa eben ti, di ja to zivim, u Kentucky-u??
- Sta je sad tebi? - zacudeno ce M.
- Pa eto, stalno cujem kako ovi koji zive ovde stalno srecu ove-one po gradu, a ja nikog, garant lazu...eto jesi ti ikad vidila nekog?
- Pa jesan - mrtav-hladna ce ona.
- Ma je, koga, aj reci koga !! - skepticno cu ja.
- Pa evo ,Scorsesea, Lisu Minelli, pa one iz Friendsa, pa onog kosarkasa..njega nisan ni prepoznala, ali su mi rekli da je to on...- pocne ona nabrajat, a vidim ja da ce se ovo oduzit pa je odma prekinem, nisan mogla vise to slusat.
- A kako ja nikad nikog ne vidim! - sad sam vec i na svadu spremna.
- Pa ocito se kreces krivim mistima - opet ce onako mrtvo hladno ona.
- Ja se krecem krivim mistima ??- e sad sam zbilja vec izivcirana.
- E onda ti ocito tribaju nove ocale sa jacom dioptrijom!- Zakljuci ona i uz smijeh mi poklopi slusalicu, jos mi je samo tribala dodat da sam ja propali slusaj i sramota za ovaj grad da razgovor bude upotpunjen.


- 14:27 - Komentari (19) - Isprintaj - #

18.01.2006., srijeda

Muzicki tobogan

Ja mislim da nam je veza dosla u krizu...a on misli da coldplay-ova "fix you" je dosadna pisma !!!! o tempora....ali kako moze to bit dosadno?!? Eh tribale su mi neke stvari bit jasne od prvog dana, od onog momenta kad sam skuzila da je to Slavonac...mos' njega iz Slavonije, al' nemos' Skoru iz njega....., e ovo mi je skola. Ma ja svacam da ne mora svak' volit Skid Row, a bome ni Radiohead, a eto ni Manic street preacherse mu nisan pustila nikad..ali ovi moji svakodnevni tipa Franz Ferdinand, Strokes, Coldplay i slicni meni dodu ko, ko..ko sta ga ja znan..ka da neko doma kaze da ne voli nekad slusat Gibonija..mislim,pa to je nas Gibo, di ga nes' slusat..ne moras ga obozavat ali ako ti dode na radio neces minjat stranicu...ma dis' mi poc' rec' da ne volis colplay...ahh

A da je situacija krajnje kriticna postalo je ocito neku vecer kad je dragi odlucia da NAS (ja ovo svacam osobno..ovo je rat!!) nece slusat ( citiram "necu slusat to zavijanje po kuci") i kupia mi slusalice da nabijem na usi (a ne, na oci cu ih nabit)...

I pitam ja njega:

- jel ti mislis da cu ja cili dan cucat kraj cd-a i slusat pisme..

- ne, odakle ti to ??

-a di cu slusalice ustekat, u guzicu - pametno cu ja..on ce meni slusalice na usi!!...

- ludo, ove su bezicne.

- ahhhh ..-mrzim kad je u pravu!!

i eto , sad setam po kuci sa bezicnim slusalicama na glavi i mislim se; ako perem sude, i ruke su mi u vodi..oce li me ubit struja .???

- 03:16 - Komentari (28) - Isprintaj - #

14.01.2006., subota

Blast from the past

Ima li sta bolje od jutarnje kave, novine i lipog pogleda...sad vidite kako su moji prioriteti poredani. I dragi z. uvik uzdise, kuka i stenje kako ja nista drugo ne znan radit kad doden doma nego visit po kavama...ahh a onaj potez za popit kavu: Riva, Ovcice, pa u "Mora" di ti je Brac ispred nosa, jel mu iko' pjesmu spjeva?? ako nije, vrijeme je..
Nego nisan ja tila poc u ovom smijeru..u biti evo jutros pijen kavu, (opet pijen kavu), citan novine, imam pogled, nije brac, ali je neki drugi otok...necemo cjepidlacit, otok je otok...uzivam i mislim se kako ja uvik naletim na neke diktatore od sefova?? JA ???? Ja koja sam tip koji misli da za sve postoji rijesenje, ko radi taj i grijesi, ljudi smo, dogovorit cemo se...i da nema tog posla koji se ne moze naucit, nema stvari koja se ne moze popravit....osim ako bas nisi neurokirurg jel? Tip ljudi koji veoma ozbiljno pristupa svom poslu meni je u najmanju ruku smijesan, (ne smisan), a od onog drugog dijela koji ne zna nista drugo nego samo pricat o svom poslu bizin ka dava od tamjana.
I sad se ja mislim kako to uvik naletim na sefove tipa A. Tip diktatora koji te pogleda cudno kad trazis godisnji, pogled broj 56 "zar ima zivota posli posla". Ah, a mani u zivotu sve vaznije od onoga sta se desava od 9 do 5.Doduse ovo je sluzbena verzija, nesluzbena je da ja radim i sta triba i sta ne triba tokom radnog vrimena.

E da, ovoliki uvod je bitan, radi lakseg razumijevanja price koja ide dole...

Ima tome jedno par godina, ostala ja bez posla, i sad dok se nade drugi, ne budi lin, (citaj, nestalo i novaca) obisla ja par ducan u kvartu i rekla; ja bi radila.
I super, nadem ja posa u jednom, tipa naseg Koteksa, odijel posuda...Dodem prvo jutro na posa i stas' sad radit..kaze meni sef aj ti se malo upoznaj sa asortimanom, aj setaj okolo. Kako to upoznavanje nije trajalo dugo, mislim teca ko teca, pijat ko pijat..a i setnja mi brzo dosadila, uzmem ja krpu i pocnem brisat prasinu...i ajde nekako u sali i smijehu prode i taj dan. Kad vidi vraga, dodem ja doma, iii...poruka na telefonu: mi smo zadovoljni kako ste prosli intervju, molim vas da dodete sutra da vas zaposlimo. Jupppiiiiii !! Eh sad triba ic nazad u prodavaonicu stakla i svega lomljivoga i javit im da; ebi ga, zao mi je, ali bolji posa je bolji posa..

I svane i taj dan..nekako teska srca..socijalisticki sistem me tada jos drza, ko je vidija otkaz davat mos' ga samo primit!! odem ja i kazem sefu tamo.
- Mr. Glass, khmm..ovaj znate, eto, fala vam sta ste mi dali tu cast da radim ovde..ali eto, sve sta je dobro kratko traje..pa eto,znate..ponudili su mi bolji posa..eto i tako..ja vise necu ovde radit.
A on mene pogleda..onako prezrivo..hladnim pogledom i jos hladnijim glasom kaze:
- What a shame..we train you !!

O tipu A sefa..drugi put...neda mi se ovi dan kvarit..i prigodna pjesma za kraj...evo me doma,dobre volje sam odma, na materinoj spizi....





- 13:32 - Komentari (17) - Isprintaj - #

10.01.2006., utorak

Rad nas je stvorija, rad ce nas i dotuc....

Eh ima dana za koja znas da ce pocet dobro cim otvoris oci, znas da ce ti taj dan bit dobar, poseban, i nadasve zanimljiv, pticice pocinju dan cvrkutom, kava je napravljena taman kako triba, mmmmm........e ovaj moj danas ocito nece bit takav. Jer naime, sta? (obozavam ovu recenicnu konstrukciju) danas mi je..trrrrarara job evaluation.
Ali nije to ono sta mene muci. Dio di se prica o meni je lagan, ali onaj dio di ja moram pricat o sebi....eee to je zeznuto.Ne zato jer nemam sta rec..nego ne znan sta je dobro rec.
Recimo na zadnjem evaluationu (jesam vam rekla koliko volim ove cringlishe) sefica kaze izmedu ostaloga da sam ja funny, sta je meni ko svakom normalnom, kompliment.. jos sam se posli falila po kancelariji i izgledala ko macka kad proguta misa, a na kraju ispalo da to mozda nije ni bija kompliment jer sta ako (citiram) "ona misli da si ti obicni klaun na poslu" (kraj citata) ???

Eh, a uz moj danasnji job evaluation, ide i famozni goal objectives..a u mom slobodnom prevodu to ispadne; "Druze Tito dajte meni najvecu lopatu". I sad ja trebam dat sefici moje ideje i vizije kako bi ja to popravila i pospjesila poslovanje kompanije, koja btw ima 30,000 radnika,a ovaj podatak je bitan da se vidi sva vrijednosti i objektivnost mojih ideja koje ce se SIGURNO pazljivo proucit.Pa kad glavesina bude MOJ papir cita ima da padne na guzicu od divote. Vec ga vidim kako pomno proucava moje ideje i pravi zabiljeske sa strane..ma vec se vidim kako me zove kod sebe u odaje na zadnjem katu..ulazim...vijetar mi mrsi kosu, on meni trci u zagrljat.. oh khm ovo je iz nekog drugog sna.....

Ali ako mislite da je ovde kraj mojim mukama, eeee najbolji dio tek pocinje.. moja firma nebi bila sta je, jelte, da nije smislila ove godine nesto interesantnije, a sve u cilju i svrsi bolje objektivnosti i sagledavanja posla sa svih strana, pa umisto da meni moja sefija da ocijenu , ja je moram dat sama sebi, ocijenu jel.Nista lakse ! Vraga ! Tu tek sad pocinju politicke igre..tu ce se vidit cija mati crno runo prede, a ko kome jame kopa. I da sad skratimo ovaj interesantni dio..ja sam sebi dala sve cetvorke (od mogucih petica), i poslala sefici email sa prigodnom porukom.

" Nadam se da cete prihvatit ove moje ocijene, jer svi znamo da niko nije savrsen"

Vas Alija Sirotanovic



- 13:41 - Komentari (13) - Isprintaj - #

08.01.2006., nedjelja

strajkam protiv gladi

Kod mene idila, neme svade, nema prepiranja,nista se ne kupuje, jednom rjecju. a to su dvi, nemam o cemu pisat.Jos cu se slozit sa onim da samo tuzni ljudi pisu dobre stvari...hmmm ja sam sretna i dosadna.

E da, ali nije da se nema o cemu grintat. Dragi rodjak planira ic na svijetsko prvenstvo i za to se ima para, a za doc vidit rodicu najdrazu - nema..a sve sam mu obecala, sve cu mu dat, ali ne...ebeni nogomet je bitniji od mene..eh ni krvne veze nisu sta su nekad bile.

-------------------
-A sta ti radis?
- Pisem blog..
-ooo e ja vise nista ne pricam...
- ???
- ionako sve na blogu zavrsi..
- 20:06 - Komentari (12) - Isprintaj - #

04.01.2006., srijeda

socks and the city

Gledam ja sinoc opet one "glupace" i naravno ne moze to proc bez komentiranja iz zadnjih redova.
I sad se ja pitam zasto muski misle kako su one cetri tamo drolje i glupace, priupitam ja onog moga di je on to zakljucija, jer recimo, jedna je konzervativna, jedna je advokat (valjda pametna po nekim obrazovnim kriterijima) druga je novinarka i ne bas promiskuitetna, (nije bas da ih pratim pomno, ali cini mi se da je imala tri momka cilo vrime), eh da, cetvrta je drolja,
-zasto?
-pa vidi je?? -
sta vidi je, sta joj fali?
-pa vidi kako se ponasa??
-kako??
-pa tako?? ?? - urghhh ##$&***###i aj ti sad izadi na kraj sa ovom muskom logikom??
-A cekaj, Baywach i one koje su tresle sisama su se mogle gledat i nisu bile atak na tvoju pamet ??
- eeeeeee
- E TVOJ Bruce Willis je glupan misicavi !!!

I sad se ja mislim, kog vraga se uopce ja uopce tribam pravdat sta ja TO gledam, jos kad mi dode, ne mogu virovat da TI TO gledas. Gospe moja!! jel ON vidi nesto sta ja ne vidim. meni je ta serija SMISNA, ne gledam je ka' personifikaciju zivota, niti uzdisem za cipelama koje one nosi, niti boze-me-prosti zamisljam da zivim ko samantha, i kog vraga se moram pravdat da to gledam.???
I cim pomislis kako si opravda gledanje tv, evo ti ga sa novinama..aha cita se cosmopolitan. ahah, ja sam cosmopolit !

I sad se ja mislim zasto bi se ja trebala pravdat sta TO gledam, dok on moze gledat 20 budala kako vataju jedan balun po terenu i niko nece njegovu pamet dovest u pitanje ???


- 14:22 - Komentari (23) - Isprintaj - #

03.01.2006., utorak

Fala Bogu...Radim!!!

Napokon, i to smo odradili....eh zbilja je naporno ostat doma tri dana.Jedva cekas pocet radit da se odmoris..
Ali nije da nista nismo radili, jesmo nesto malo.. doduse neki su tvrdili da su umorni (z), a neki (ja) da nema sanse, jer se jos nije umorija taj koji je zabija par brokvi u zid...

A sve je pocelo nevino;
- aj daj da ti stavim te slike ne zid - pun poleta ce on
- me cekaj, ne mozes to tek tako zabit, moram smislit di cu ih stavit - stalozeno cu ja.
- a sta se tu ima smisljat, evo ja cu ih za 5 minuta zabit.- pocea je vec i cekicem mahat..
- neeee, pusti me da razmislim di ce ic koja
- pa razmisljas vec tri dana, ja nemam di sist na kauc od tvog predomisljanja
- slusaj, u muzeju postoje i kustosi i kuratori koji to rade..
- e u ovom stanu moze bit samo jedan KURATOR..daj slike vamo !!



- 13:44 - Komentari (17) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>