Filmash

28.07.2007., subota

Tango & Cash (1989)

Trailer
Režija: Andrei Konchalovsky,Albert Magnoli
Scenarij: Randy Feldman
Uloge: Sylvester Stallone,Kurt Russell,Teri Hatcher,Jack Palance,Brion James,James Hong...
Žanar: Akcijski,Komedija,Triller
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Jedino zajedničko u životu Tanga i Casha policijska je značka. Tango je gospodin u odijelu i naočalama, yuppie koji se odrekao luksuznog života kako bi se priključio borbi protiv zločina, a Cash je energični policajac koji ne mari za izgled i ne oklijeva u privođenju zločinaca pravdi. Iako ne žele zajedno provesti ni trenutak, osveta dugogodišnjeg protivnika zbližit će Tanga i Casha na posve neočekivan način. Naime, zločinac Yves Perret namješta im posjedovanje droge i šalje ih u zatvor, gdje čame stotine uhićenika željnih osvete.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Velik sam fan Sylvester Stallona i Kurt Russella, obadvojca su mi jedni od najboljih glumaca ikad i dosta njihovih filmova su odlični. Tango & Cash je film u kojem su zajedno glumili i film koj nisam pogledao sve do danas. Mogu reći da nisam razočaran, jer je ovo jedan od najboljih i najzabavnijih buddy filmova. Sama kombinacija likova kojih glume Sylvester Stallone i Kurt Russell je dobra , prepucavanja između Tanga i Casha su zabavna i smješna za slušat , a dok obadvojca krenu na "kick some bad guys ass" još je i luđe. Sam humor i One-lineri su dobari. Priča filma nije bila loša i držala me u interesu za razliku od većine filmova. Na početku sam mislio da će se većina radnje događat u zatvoru ,no dobre scene u zatvoru traju negdje 20 minuta, možda malo i više ,ali se većina radnje nije događala u zatvoru. Makar je Andrei Konchalovskyevo ime stavljeno pod režiju on je otiša sa redateljske stolice i zamjenio ga je nepoznat Albert Magnoli,čovjek je dobro režirao film i nemam velikih zamjerki na njegovu režiju. Film ima puno zabavnih scena, kao scena šore u zatvoru,probijanja borbenim đipom do zgrade,pokušaja da negativac progovori korištenjem stolice kod jednog lika i granate kod onog lika s repićem i dosta toga. Glazba i soundrack su još dobrithumbup.

Tango & Cash je zabavan i dobar film od početka do kraja sa dobrim glumcima, humorom, glazbom,akcijom ,dijalozima i solidnom pričom.

Ocjena 5/5
- 12:36 - Komentari (4) - Isprintaj - #

27.07.2007., petak

Masters of the Universe (1987)

Trailer
Režija: Gary Goddard
Scenarij: David Odell
Uloge: Dolph Lundgren,Frank Langella,Meg Foster,Billy Barty,Courteney Cox...
Žanar: Fantasy, Akcijski,Avantura,Sc-Fi
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča:Na planetu Eterniji, zli Skeletorn i njegova vojska su uzeli kontrolu Dvorca Greyskulla i zatočili čarobnicu. Skeletorn je počeo crpiti moč od čarobnice da bi dobio moč Greyskulla i postao majstor svemira. Močni ratnik He-Man i njegova kompanja koji se bori protiv Skeletorna se slučajem prebace na zemlju s pomoču neke sprave nazvane "Cosmic Key", tu napravu Skeletorn treba da bi mogao mogao lakše osvojiti galaksiju i on i njegova vojska počnu sljediti He-Mana. Dok se He -Man i njegova kompanja transportiraju na zemlju izgube napravu, a sama naprava dođe u ruke Julie Winston i njenog dečka, a njih dvoje nisu ni svjesni da će se zbog te naprave dogoditi dvoboj na zemlji.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Masters of the Universe je prvi He-Manov film koj je završio na kino platnu. He- Mana je odglumio Dolph Lundgren. Od Dolph Lundgrena nisam gledao gotovo nijedan film , samo sam ga vidio kao negativca u Rocky 4 i Universal soldieru i obadva puta je solidno izveo ulogu. Kod glumljena He-Mana je po meni napravio ok posao, odglumio ga je kao razbijača ,kaj je po meni dosta za samog lika. Činilo mi se da lik He-Mana nije dobio dosta vremena na ekranu jer je ispao slabo karakteriziran ,a sam Skeletorn i ostali likovi su dobili dosta vremena za karakterizaciju. Skeletorna je dobro izveo Frank Langella i njemu ide pohvala za najboljeg glumca u filmu. Sama akcija,priča i dosta toga su imali ugođaj Star Wars filma. Skeletorn me u nekim trenutcima potsjetio na Darth Vader ,a njegovi vojnici na Stormtroopere (vojnici iz Star Warsa). Scenarij je u nekim slučajevima bio jako naivan, no mnogi će se fanovi He-Mana pobuniti da je radnja prebačena na zemlju i da film nije dosta vjeran crtiću. Režija je bila solidna i akcija je bila dobro izvedena. Specijalni efekti su loši s obzirom kada je film snimljen , no nije me bolila od njih glava kao od specijalnih efekta u Spawnu. Makar je film nije puno pametan, zabavio se jesam od početka do kraja, jedino je na kraju tipičan i malo dosadan happy ending. Pozitiv filma je još i dobra glazba.

Rekao bi da je film više za klince mlađe od 13 godina, njima će se film svidjeti. Starijim fanovima He-mana se film sigurno neće svidjet, zbog toga što film nije vjerano prati crtić. Ja nisam upoznat previše s crtićem He-Man ,pa sam zato valjda i uspjeo malo uživati u filmu , ali mislim da je onako samo ok prosječno zabavan film iz 80tih. Teško mi je odlučiti se za ocjenu između 3 i 4 , pa ću filmu dati 3,5 u ovom slučaju.

Ocjena 3,5/5
- 10:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

26.07.2007., četvrtak

Spawn (1997)

Trailer
Režija: Mark A.Z. Dippé
Scenarij: Todd McFarlane,Alan B. McElroy,Mark A.Z. Dippé
Uloge: Michael Jai White,John Leguizamo,Martin Sheen,Theresa Randle,Nicol Williamson,D.B. Sweeney,Melinda Clarke...
Žanar: Akcijski, Fantasy, Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Al Simmons, vojnik-ubojica, je izdan od strane tajne vladine agencije, na čijem čelu je čovjek po imenu Jason Wynn. Wynn zapovijeda svom glavnom ubojici Svećeniku da ga eliminira. Nakon što Simmons umre, tamne sile ga odmah prebace u Pakao, gdje mu Malebolgia, demonski vođa vojske Pakla, nudi faustovsku pogodbu. Ukoliko Simmons postane njegov vječni sluga i vođa vojske Pakla u Armageddonu, omogućit će mu se povratak na Zemlju kako bi vidio svoju voljenu suprugu, Wandu Blake. Simmons prihvaća ponudu i transformira se u Hellspawna, Malebolgia-inog slugu u nekroplazmičnom odjelu, koje ne samo da je živo, dišuće stvorenje, već je i jedina stvar na cijelome svijetu koja ga želi štiti. Pri povratku među žive Simmons saznaje kako je pet godina prošlo od njegove smrti. Wanda se preudala za njegovog najboljeg prijatelja Terrya i živi životom koji je on oduvijek htio. Prateći put svog novog života on nailazi na neobičnog demona Violatora, po izgledu nalik klaunu, koji želi Spawna (tako Violator zove Simmonsa) odvesti putem koje vodi k zlu. Violator ima plan da Spawn ubije Wynna , jer bi time Spawn pokrenuo Armageddon(kraj svijeta). Spawn radi baš po Violatorovom planu i pokušava ubiti Wynna ne znajuči da će nastat Armagedon. Samog Spawna na pravu put pokušava uputiti misterioznog starca po imenu Cogliostro koji ga, kao kolega Hellspawn, uči kako da ovlada svojom energijom koja je vrlo rapršena.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Film Spawn je zapravo filmska adaptacija istoimenog lika iz stripa kojeg je kreirao Todd McFarlane. Nisam nikad čitao strip ,pa ne znam dali film vjerno prati strip. Film je režirao Mark Dippé (bivši animator tvrtke "Industrial Light and Magic"), čovjeku nije uspjeo kao redatelj u filmskom svjetu zbog neuspjeha ovog filma, nakon Spawna napravio je dva filma za tv produkciju i zabavan Frankenfis koj je izašao direktno na dvd. Ako se mene pita čovjek je napravio dobar posao u vezi ovog filma , posebno kod akcijskih scena. Glavna uloga Spawna pripala je Michael Jai White-u, kojeg jedino znam kao negativca iz Universal Soldier: The Return i glavnog lika u Undisputed II: Last Man Standing. Makar je glumac nepoznat odglumi je Spawna vrlo opako. Od glumaca dajem pohvau još John Leguizamo koj je glumio negativcu u filmu. Sama priča i scenarij imaju kikseva ,no nisam uzeo to kao veliki minus jer se radi o filmu po stripu. Sam lik Spawna i njegove moći su svakako cool. Negativac je u filmu isto dobar i jako komičan , no ipak je bilo malo pretjerivanja što se tiće humora negativca. Neke stvari od negativca su bilasmješne ,ali su bile i malo preblesave pa mi se film čino kao parodija u nekim trenutcim. Film je krcat sa dosta specijalnih efekata, mnogi su smatrali da su specijalni efekti za to vrjeme bili odlični,a ja nisam bio impresioniran efektima s obzirom na dosta pohvala. Od mnogih specijalnih efekata me boljela glava ,no efekti mi nisu uništavali zabavu film sve do kraja gdje se završna borba odvija u paklu , a problem je da pakao izgleda kao neka igrica iz Playstationa 1, pa nisam moga uživati u fajtu zbog jako loših efekta. Film ima dobar rock ili heavy metal(ne mogu se više sjetit) soundtrack u pozadni za vrjeme nekih trenutaka.

Spawn nije pametan film i krcat je sa dosta specijalnih efekata koji danas izgledaju loše , ali je zato zabavan film sa puno dobre akcije, cool antijunakom i komičnim negativcem. Radi se o jako zabavnom filmu i ništa više.

Ocjena 4/5

- 09:24 - Komentari (1) - Isprintaj - #

25.07.2007., srijeda

The Rundown (2003)

Trailer
Režija: Peter Berg
Scenarij: R.J. Stewart
Uloge: Dwayne 'The Rock' Johnson,Seann William Scott,Rosario Dawson,Christopher Walken,Ewen Bremner...
Žanar: Akcijski, Avantura, Komedija,
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Kada Travis nestane u amazonskoj džungli u kojoj je tražio zlato, "the Gato del Diablo", Beck, čovjek koji će učiniti sve kako bi pronašao ono zbog čega je unajmljen, odlazi ga potražiti. Beck ima samo dva načela: prvo - uvijek je po njegovom, a drugo - uvijek je po njegovom, ako treba i na silu. On ne traži nevolju, ali nevolja uvijek nađe njega. Travis i Back unatoč odnosu se s vremenom moraju udružiti kako bi pobijedili zlog neprijatelja , glavu korporacije koja je u potrazi za istim blagom.
Pojednostavljeno radnja se odvija ovako: Beck je u potrazi za tipom, tip je u potrazi za srećom, a svi ostali su u potrazi za njima. Moraju savladati puno toga: tajnovitu djevojku, halucinogeno voće, napaljene majmune, ludog tiranina, skrivene klopke i sve ostale misterije koje džungla može skrivati.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: The Rundown je vjerojatno najbolja akcijska komedija u 8 ili više godina. Sama kombinacija i izbor glumaca je genijalan. The Rock se definitivno iskazao kao akcijski junaka i obavio cool ulogu. Seann William Scott još jednom glumi idota u filmu ,no njegov lik nije baš kao Stifler iz Američke pite , lik mu je više zabavniji, smješniji i nije mi bio iritantan. Sama prepucavanja i suradnja između The Rocka i Seann William Scott su zabavna i smješna. Christopher Walken je obavio odličnu ulogu kao negativac i njegov govor o zubić vili nećete zaboraviti. Rosaria Dawson je bila ok. Još od glumaca ću istaknuti zapamtljiv cameo od Arnold Schwarzenegger. Akcija je odlična ,nisam gledao previše akcijskih filmova no u usporedbi s mnogim današnjim akcijskim glupostima tipa xXx i Fast and the Furious ovo je zbila remek djelo akcijskih scena. Sada ne mogu reči da će se akcija u filmu svima dopast, jako je neralistična i nekima bi mogla biti brza, meni to nije smetalo.

The Rundown ili kako su ga naši preveli Dobrodošli u džunglu je odličan spoj akcije, komedije ,avanture i jako je zabavan film. Preporučam svima.

Ocjena 5/5
- 12:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Gremlins 2: The New Batch (1990)


Trailer
Režija: Joe Dante
Scenarij: Charles S. Haas
Uloge: Zach Galligan,Phoebe Cates,John Glover,John Glover,Robert Prosky,Robert Picardo,Christopher Lee...
Žanar: Komedija, Horror, Fantasy
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Par godina nakon nezgode sa gremlinima, Billy i Kate su se preselil u New York gdje rade za Clamp medisku kompanju. U međuvremenu Gizmov prijašnji vlasnik je umro i Gizmoa su zarobili za genetska istraživanja u jednom djelu Clamp zgrade. S vremenom Gizmo se smoći i stvori nove vrste gremlina. Gremlini su ovaj put puno jači, napredniji, neki gluplji ,a neki pametni i neki sa specifičnim sposobnostima , no postali su još gori i rade svinjarije u cjeloj zgradi. Ako Gremlini izađu van iz zgrade za vrjeme mraka, biti će novi pakao u New Yorku.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Rjetko kada mi nastavak uspije biti bolji od orginala, ali Gremlins 2 je nekak uspjeo. Režiju je opet odlično obavio Joe Dante. Od glumačke ekipe iz prošlog filma imamo Zach Galligan koj ponavlja ulogu Billya,Phoebe Cates koja ponavlja ulogu Kate i još par glumaca. Likovi iz prošlog djela su ok , a neki od novih likova su dosta odbojni i nije te briga za njih , srečom nisu uništili dojam filma. U dvojci se gremlini brže pojavljuju nego u orginalu i ima puno više zabavnih scena s njima. Gremlini ovaj put imaju malo drukćiji dizaji(bodlje na leđima,jedan ima zube kao bugs bunny i neki su zelenkasti), no novost u vezi njih je da za vrjeme filma u laboratoriju prčkaju po kemikalijama i time dobijaju nove sposobnosti. Imamo različite specifične gremline : imamo gremlinpauka, gremlinšišmiša , gremlina koj je fantom iz opere, retardiranog gremlina koj postane zubar,našminkanog ženskog gremlina ili gremlina transfestita(ne znam za spol), elektro gremlina, gremlina kojem raste povrće na faci i neka vrsta gremlin koj je pametan kao Einstein. Humor je u ovom djelu jako povečan i blesav da je film postao parodija i meni to baš ne smeta. Humorj je dosta djetinjast tipa Looney Tunes( čak je početak filma Looney Tunes zezancija i redatelj je kasnije napravio Looney Tunes film) , no ipak sam se smijao i uživao u humoru. Ima dosta dobrih gegova koji se zazaju na temu Batmana, početna scena na Looney Tunese, Ramba, pojave Hulk Hogan ,čak se na trenutak zezaju na orginalan gremlin film i dosta toga. Scene napada gremlina su bolje nego u prošlom djelu i ima ih više.

Gremlins 2 je zabavniji,bedastiji, smješniji i malo bolji film od orginala . Nekom se sigurno neće svidjet film zbog pretjeranog humora naprema orginalu, ali mislim da će većina ljudi moči uživati u drugom djelu.

Ocjena 5/5
- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (8)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Prije sam imao blog pod nick Unreal , no nažalost zbog problema s lozinkom koj nisam mogao rješiti sve je otišlo kvragu. Otvorio sam novi blog i stavio recenzije iz starog.

E sada da krenem o sebi. Recenziram razne filmove, ali najviše horrore jer mi je ipak to najdraži žanar. Nači će se i tu koji akcijski ili humorističan film. Ne pišem baš previše o filmu , no manje više napišem ono kaj mislim da je najvažnije. Meni je u filmu opčenito najvažnija zabava, ali i ostli su elementi isto važni, no zabava je ipak na prvom mjestu. Nadam se da će blog dosta dugo trajat , da će se meni dati pisati recenzije i da čete vi uživati čitajući moje recenzije.

Ovako ocjenjujem:
1- čisto sranje, nećete film pogledati ni do kraja

2- jako loš film,jedva podnošljiv

3- tako tako, da se pogledat

4- solidan i dosta zabavan uradak

5- odličan film koj ćete više od jednom pogledati

Blogovi koje čitam

Filmovi

Child's Play (1988)
Child's Play 2 (1990)
Child's Play 3 (1991)
Child's Play 4:Bride of Chucky (1998)
Child's Play 5:Seed of Chucky (2004)
Candyman (1992)
Crank (2006)
Creepshow 2 (1987)
Cobra (1986)
Die Hard 4 (2007)
Disturbia (2007)
Dirty Harry (1971)
Doom (2005)
Friday the 13th (1980)
Friday the 13th Part 2 (1981)
Friday the 13th Part 10: Jason X (2001)
Fright Night Part 2 (1988)
Gremlins (1984)
Gremlins 2: The New Batch (1990)
Ghost Rider (2007)
Vampires 2: Los Muertos (2002)
Halloween (1978)
Halloween (2007)
Halloween 2 (1981)
Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
Halloween 5 (1989)
Halloween 6: The Curse of Michael Myers (1995)
Heavy Metal (1981)
Highlander (1986)
Highlander II: The Renegade Version (1991)
Highlander III: The Sorcerer (1994)
Highlander: Endgame (2000)
Highlander: The Source (2007)
Highlander: The Search for Vengeance (2007)
Lone Wolf McQuade (1983)
Prince of Darkness (1987)
Predator 2 (1990)
Rambo III (1988)
My Bloody Valentine (1981)
Maniac Cop (1988)
Maniac Cop 2 (1990)
Maniac Cop 3: Badge of Silence (1993)
Masters of the Universe (1987)
Mortal Kombat (1995)
Mortal Kombat: Annihilation (1997)
Waxwork (1988)
Warlock (1989)
Warlock: The Armageddon (1993)
Wishmaster (1997)
Wishmaster 2: Evil Never Dies (1999)
Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell (2001)
Wishmaster 4: The Prophecy Fulfilled (2002)
Wicked Little Things (2006)
Spawn (1997)
Skinwalkers (2006)
Shocker (1989)
The Rundown (2003)
Tango & Cash (1989)
The Punisher (1989)
The Protector (2005)
The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)
Texas Chainsaw Massacre III (1990)
They Live (1988)
The Batman vs Dracula: The Animated Movie (2005)