Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Masters of the Universe (1987)

Trailer
Režija: Gary Goddard
Scenarij: David Odell
Uloge: Dolph Lundgren,Frank Langella,Meg Foster,Billy Barty,Courteney Cox...
Žanar: Fantasy, Akcijski,Avantura,Sc-Fi
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča:Na planetu Eterniji, zli Skeletorn i njegova vojska su uzeli kontrolu Dvorca Greyskulla i zatočili čarobnicu. Skeletorn je počeo crpiti moč od čarobnice da bi dobio moč Greyskulla i postao majstor svemira. Močni ratnik He-Man i njegova kompanja koji se bori protiv Skeletorna se slučajem prebace na zemlju s pomoču neke sprave nazvane "Cosmic Key", tu napravu Skeletorn treba da bi mogao mogao lakše osvojiti galaksiju i on i njegova vojska počnu sljediti He-Mana. Dok se He -Man i njegova kompanja transportiraju na zemlju izgube napravu, a sama naprava dođe u ruke Julie Winston i njenog dečka, a njih dvoje nisu ni svjesni da će se zbog te naprave dogoditi dvoboj na zemlji.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Masters of the Universe je prvi He-Manov film koj je završio na kino platnu. He- Mana je odglumio Dolph Lundgren. Od Dolph Lundgrena nisam gledao gotovo nijedan film , samo sam ga vidio kao negativca u Rocky 4 i Universal soldieru i obadva puta je solidno izveo ulogu. Kod glumljena He-Mana je po meni napravio ok posao, odglumio ga je kao razbijača ,kaj je po meni dosta za samog lika. Činilo mi se da lik He-Mana nije dobio dosta vremena na ekranu jer je ispao slabo karakteriziran ,a sam Skeletorn i ostali likovi su dobili dosta vremena za karakterizaciju. Skeletorna je dobro izveo Frank Langella i njemu ide pohvala za najboljeg glumca u filmu. Sama akcija,priča i dosta toga su imali ugođaj Star Wars filma. Skeletorn me u nekim trenutcima potsjetio na Darth Vader ,a njegovi vojnici na Stormtroopere (vojnici iz Star Warsa). Scenarij je u nekim slučajevima bio jako naivan, no mnogi će se fanovi He-Mana pobuniti da je radnja prebačena na zemlju i da film nije dosta vjeran crtiću. Režija je bila solidna i akcija je bila dobro izvedena. Specijalni efekti su loši s obzirom kada je film snimljen , no nije me bolila od njih glava kao od specijalnih efekta u Spawnu. Makar je film nije puno pametan, zabavio se jesam od početka do kraja, jedino je na kraju tipičan i malo dosadan happy ending. Pozitiv filma je još i dobra glazba.

Rekao bi da je film više za klince mlađe od 13 godina, njima će se film svidjeti. Starijim fanovima He-mana se film sigurno neće svidjet, zbog toga što film nije vjerano prati crtić. Ja nisam upoznat previše s crtićem He-Man ,pa sam zato valjda i uspjeo malo uživati u filmu , ali mislim da je onako samo ok prosječno zabavan film iz 80tih. Teško mi je odlučiti se za ocjenu između 3 i 4 , pa ću filmu dati 3,5 u ovom slučaju.

Ocjena 3,5/5

Post je objavljen 27.07.2007. u 10:34 sati.