umorno_oko

< lipanj, 2016 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Komentari On/Off

Opis bloga
Kako se osjeća četrdesetgodišnjak kao otac po prvi put?
A tokon svih ovih godin zabiluženo ča se događa oko mene ...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Linkovi ...
Blog.hr
HR vatrogasni portal
Gajnc novi mašogradski portal
Kaštelanski portal
Mašogadur

free web counter


Ovamo volin povirit ...
Eleonora Bego
Nenad Bego
Gogoo
Gustirna
Brod u boci
Ciovka
Informatičar staroga kova

Photobucket


... da ne zamirite, i ja san, davno, obaša cilu županiju, i šire, sa mlaznicon u ruci i brentačon na kostima, ma koliko mi šutjeli o tome ...
E, i zaboravija san napisat, član sam DVD "Mladost" čin san uspija nagovorit mater da mi se potpiše na pristupnicu, od 1977. godine.

Moji E-mailovi:
E-mail

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Arhiva ... po godinan
Srpanj 2004
Siječanj 2005
Siječanj 2006
Siječanj 2007
Siječanj 2008
Siječanj 2009
Siječanj 2010
Siječanj 2011
Siječanj 2012
Siječanj 2013
Siječanj 2014
Veljača 2015

19.06.2016., nedjelja

Adio?

Vidili ste svi ča se dogodilo puknucu
Skoro cili dan nisan povirija na internet ... Puna mi je glava svega .... ne da mi se više pisat ni slikavat.
Čak san razmišlja da udunen blog, poslin dvanaest godin pisanja ... i fejs profil, isto tako.
Šta koga zaboli quki za moje mišljenje ... neke mi je stvari STVARNO postalo gadljivo čitat ...
Pitaće me sad oni najžešći:
A za koga si ti?
Ma nisan van ja za nikoga. Uvatija san pedesetitri godine i jeman dovoljno iskustva da znan da ovo sve skupa ne more na dobro izać

 photo too old_zpsxrlnzvtc.jpg

Satralo me ovo sve ča se događalo ova tri dana.
Od osandesetipete minute one nesriknje utakmice kontra Češke, a koja je tako lipo počela burninmad
Ne sudin nikoga ... samo san beskrajno žalostan da je do ovega moralo doć.
Žalost je jedini osjećaj koji me buba po glavi.
Kalmajmo (smirimo se, za sjevernjake) svi malo skupa.
Ako već nije kasno!
Zdravi i veseli bili!!! mah mah mah



... I ko zna kad, i ko zna di ...
- 23:42 - Komentari (11) - Isprintaj - #

17.06.2016., petak

#CRO

Olitiga u punome nazivu #CRO #OrangeSponsorsYou
Oće li oli neće Ajfelov toranj, najrazvikanija gomila ruzinavoga (zarđanoga, za sjevernjake) željeza staroga više od sto godin, zasvitlit u našoj crveno-bilo-plavoj kombinaciji? Zanimljiva marketinška kampanja jednoga od sponzora "Eura". Svi smo se užeščili, iako elementarna matematika kažije da nimamo šanse u "borbi" sa Turcima, jerbo nji samo u dijaspori u Dojčlandu jema više vengo nas u cilomen svitu.
Jema bit da je to postalo važnije pitanje od toga ko će vodit Vladu RH, oće li se povećat brojno stanje u Remetincu i di će, na kraju, odit pinezi od INE: u Zagreb oli u Budinpeštu.
I oće li bit pinez za penzije headbang headbang headbang
Glavni hit ovi dan ...



... postepeno su zaminile navijačke borbene pisme, toči se piva na tolitre, kupujedu se Normabeli, za svaki slučaj. Ako ča pojde krivo, a ne onako kako smo mi zamislili, jer smo, ka ono, ka i uvik, najboji na svitu. «I okoli», kako je mudro zaključija pokojni Šunje, kroz usta Duje u «Fleka», na početku «Veloga mista».
Mislija san da smo mi samo najluđi grad po pitanju baluna, ali jema bit da je cili svit rebambija (poludija, za sjevernjake)
Posli prve utakmice, neka smo is svi bili prižalili, naši su potaracali Turke i refali in se za ono nazad osan godin kad su nas izbacili ... odma nan je krešija apetit!
Skromni kakvi već jesmo, ne priznajemo ništa ispod barenko finala, a onda ko-koga thumbup
Sinoć je kombijen krenila mala navijačka ekspedicija iz Mašograda

 photo 00 polazak_zps7croiyc9.jpg
Foto: @pechina

Javili su se u nika doba da su kod Milana. Ne kod Milana Pudele vengo u onega od Berluskonija ... pa su bili samozatajni sve dokle se nisu dokopali Sent Etiennea .... lipoga maloga gradića koji jema (još uvik!) veliki nogometni klub. U kojemu je prve nogometne korake učinija Platini, i u kojemu je onda branija Ivan Ćurković, imenjak i prezimenjak našega Zlatana, trenutno na radu u Šveskoj.
Svakome ko je u ona doba bija navijač Hajduka i dan danas se stvori grop (čvor, za sjevernjake) u želucu kad in ko spomene oti «#$%& nogometni klub. I način kako smo ispali, a jemali smo deboto najjaču momčad u 100+ godin Hajduka.
Nadan se da će se naši «kockasti» ipak drugovačije provest, i da ćemo se jemat razloga večeras veselit, a treću utakmicu sa strašnon Furijon odigrat «za šalu», ka na male branke.
Naši su odma po dolasku najprin izvisili zastavu na balkon ....

 photo 01 balkon_zpsyly9wdw3.jpg
Foto: @šljivo

... a onda su krenili u pregovore sa domorocima ...

 photo 02 domoroci_zpsqrftqgrx.jpg
Foto: @šljivo

... ka i sa drugin navijačkin skupinama ...

 photo 03 sa cesima_zpshciidvfo.jpg
Foto: @šljivo

 photo 04 sa cesima_zpsyc2a3xux.jpg
Foto: @šljivo

 photo 05 ukrajinci_zpst1pjimgp.jpg
Foto: @šljivo

... pa su vrlo brzo došli do zaključka da se moredu ravnopravno nosit sa svima. Isto ka i naša reprezentacija cerek
A nije nikakvo čudo, jer mašogradsku delegaciju činidu tajnik od maškar Mario Ban Buiš, pricidnik Mjesnoga Odbora Damir Rajčić Šljivo, pricidnik HNK Jadran Dragan Božin Relja, klapski pivači klape «Podvorje» Domagoj Božin i Tino Soldo, a Cara su vodili najviše zato ča sliči na onega sa dvadeset kun cerek
Nadan se da ćemo večeras, izad osan uri, svi mi doma ka i oni ča su potegli do Francuske, bit dobre volje. I naravno, da se živi i zdravi uredno vratidu doma!
A ja san, fala na pitanju, iz subjektivni i objektivni razloga osta doma puknucu ali zahvaljujuć blagodatima moderne tehnologije i dobrin ljudima, ka da san na licu mista cerek
Fala najlipša @pechini za sliku od jučer i Damiru Rajčiću Šljivi za redovite fotomaterijale sa lica mista thumbup

Zdravi i veseli bili!!! hrvatska hrvatska hrvatska
- 15:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

13.06.2016., ponedjeljak

HNŠ

HNŠ oliti Hrvatska Nogometna Šizma ... Šizma (podjela), izgleda, nije samo riječ za crkveni raskol, koji se dogodija pri raspadu Crkve na Istočnu i Zapadnu, te na onaj kasniji, Zapadni, pri podjeli na Rimokatoličku i Protestantsku ...
Ne, neću sad guslit ni po politici, po crvenima i plavima, crnima i žutima ... iako bi se i o tome dalo raspravljat ... ali škodi mi za želudac puknucu burninmad
Priča se već neko vrime, više od dvi godine (od prije Brazila) da više nikoga nije briga za reprezentaciju. Pardon, «repku» cerek
Polazin najprije od sebe ... sićan se kako smo se prije desetak godina slikavali u dresovima reprezentacije ... ili kako smo 1998. nakon pobjede nad Njemcima išli u karusel po Splitu.
Ali polako, otkad je reprezentacija postala «repka», otkad je Mučko Đubre stavilo šape na sve u Lipoj Našoj ča jema veze sa balunon .... ekipa se lagano počela «ladit». Bilo je nezamislivo da u doba velikoga natjecanja, makar ispočetka, kad nas sve drži euforija, nije skoro svako auto nakićeno nekim od artikala sa prepoznatljivim crveno-bilin kvadratićima ... bilo je nezamislivo da se ne dolazi u dresu na posal. Jedan put san sinjaa i jednu mladu mamu, ča je dovela dite u vrtić, kako se ispod laganih bilih hlačica (bilo je vruće!) naziru i tange sa prepoznatljivim crveno-bilin motivima thumbup ...
Zašto je svega toga sve manje i manje?!
Zato ča reprezentacije više nima!!!
Ostala je samo privatna grupa građana koja se zove HNS (ne politička stranka!) i koja je prisvojila sebi sve zasluge, i pineze naravno, od «repke», «tekme» se odavno igraju samo na «hrvatskome vembliju» (bljuv!) a ostali dobiju eventualno mrvice tipa prijateljskih utakmica sa San Marinom ili Moldavijom, zemljama pred kojima i «Google» izvjesi bijelu zastavu kad postavite neki upit o njima.
Ako sad neko spomene priču o «svastiki» neka radije ide sam, bolje mu je nego da ga ja pošaljen! I neka mi kaže koju je, i kada, bitniju utakmicu reprezentacija, pardon, «repka» odigrala u Splitu, Rijeci, Puli, Osijeku, Varaždinu ... PRIJE «swastike» ... da mi ne bi ko reka da san grintav samo radi Splita. Klasičnaa zamjena teza ... "swastika" je posljedica, a ne uzrok sranja. Ružan i neprimjeren, ali ipak izraz nezadovoljstva. Howgh!
Nasluša san se opravdanja za takvu situaciju ... i oko Hajduka, i oko HNS-a, vjerojatno u njima jema i koje zrnce istine, ali kako se ono reče, zaboli mene nika stvar za sve te skuže (opravdanja, za sjevernjake).
Ka da ja ne znan da su nas naša domaća govna & liziguzi doveli u današnju situaciju (Rožići, Vidoševići, Reići ... nastavi niz! grrrrrrrr) a Glavonja je sve ponuđeno spremno iskoristija bang
I na kraju, kako bi reka Robi K. iz III. a, glede i unatoč ... moredu oni pjezdit koliko is volja, makar je i «repka», još uvik se zove HRVATSKA!
Mrzin sve isključivosti, ekstreme, svih boja, okusa i mirisa .... nisan pobornik niti onih ekstremnih stavova prezentiranih nikidan na Čiovskome mostu («Dabogda sve izgubili!») ... još uvik mi je drago kad pobjedidu, još uvik mi je muka kad vidin kako su nas Turci nabubali, kako je bidnome Ćorluki još jedino čučin falija kad su ga zamotali, tvdu krvavu bosansku glavu ... još uvik bi volija da dospijedu daleko, jer ovo nije samo «labuđi pjev» kapetanu Srni, nego i velikoj većini njih, da napokon dokažu da vride onoliko koliko ih plaćaju, i da ne dolazu na reprezentativne akcije ka na odmor od klupskih obveza ...
Hajduk mi je ipak najbliži srcu, ali ne smatran se manje hajdukovcen ako izbeštiman sve svece kad Srna oli Perišić pogodu štangu, ili kad Brozović od tri zicera ne uvali njanci onega sa tri metra u praznu branku. I kad zaurlan da se cakla zatresu kad Modrić da gol!!!
Još u svići jema ulja, iako je navijački plamičak reprezentacije sve manji i manji ...
Igramo bar još dvi utakmice, ko zna ča nas još čeka!

 photo kockice_zpsyhzgng3i.jpg

Zdravi i veseli bili!!! hrvatska hrvatska hrvatska
- 13:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.