umorno_oko

< veljača, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Komentari On/Off

Opis bloga
Kako se osjeća četrdesetgodišnjak kao otac po prvi put?
A tokon svih ovih godin zabiluženo ča se događa oko mene ...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Linkovi ...
Blog.hr
HR vatrogasni portal
Gajnc novi mašogradski portal
Kaštelanski portal
Mašogadur

free web counter


Ovamo volin povirit ...
Eleonora Bego
Nenad Bego
Gogoo
Gustirna
Brod u boci
Ciovka
Informatičar staroga kova

Photobucket


... da ne zamirite, i ja san, davno, obaša cilu županiju, i šire, sa mlaznicon u ruci i brentačon na kostima, ma koliko mi šutjeli o tome ...
E, i zaboravija san napisat, član sam DVD "Mladost" čin san uspija nagovorit mater da mi se potpiše na pristupnicu, od 1977. godine.

Moji E-mailovi:
E-mail

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Arhiva ... po godinan
Srpanj 2004
Siječanj 2005
Siječanj 2006
Siječanj 2007
Siječanj 2008
Siječanj 2009
Siječanj 2010
Siječanj 2011
Siječanj 2012
Siječanj 2013
Siječanj 2014
Veljača 2015

24.02.2014., ponedjeljak

Napokon smo na vlasti!!!

Nemojte mislit da smo se ulinili ove godine. Pripreme su u punome tijeku … prvi put smo jemali i pridaju županijske vlasti u ruke maškaran organizirano u naše malo misto. U vatrogasnome domu, fala na pitanju cerek
Naravno da ćemo izvuć cilu Rvajcku iz gliba I uputit je u pravome smjeru, i popravićemo sve ča su ovi “#$%& učinili u godinu dan. I oni prije nji ... i oni prije ... sve do Tuge, Buge i ostale braće i sestara!
I svi ćemo poslin tega živit dugo i sritno, i jemat ćemo puno dice …
Ostavimo se mi monadi, uvatimo se pravoga posla. Ne znan, prvi mi se put ovo dogodilo, ali da prostite, okasnija san, doša san tek skoro u osan uri, kad je službena procedura već bila gotova, svi su bili sa perunima i žlican u rukan, čekajući da vidu tužan kraj bajke “tri praščića” koji su te večeri nastradali u kužini. Da bi prikratili vrime, malo su se zajebavali sa rižoton … a onda je muzika ušaltala u višu brzinu … zamjenski remeta Žuti je održa molitvu i događaji su počeli sustizat jedan drugoga …
Najprin malo slide-showa, kako je to bilo …



… a onda par isječaka videja, čisto da van dočara atmosferu …



Nisan se moga puno zadržat, jema san, da prostite, prišnijega posla …

 photo naslovnica_mashogadur_zps26f65bcc.jpg

Vidite samo mali djelić korice novoga Mašogadura. Znakovitoga broja 13. Koji se kod nas, kad izađe na tomboli, čita ka JUDA.
Kad smo već kod vjerske terminologije, tribalo je dobro zasukat rukave jerbo se neće posal sam napravit po Duhu Svetome, u dva dana i jednu noć thumbup
Bilo je grubo, malo su mi noge opet ‘ebete, mora san opet u prijateljsku posjetu likarima, ali samo onako, na brzinu, a ne u višednevnu. Zasad!
Ne kažen da je samo radi toga svega, ali blizak san promišljanju o kapi koja je prilila čašu. Opširnije u “besidi urednika”.
Bitno je da je na kraju sve ispalo dobro i koliko/toliko na vrime. Makinje u štampariji se vrtidu, nima toga Stane Dolanca koji će zavikat “Zaustavite toga Reutersa!”
Ako Oni Gori ne reče drugovačije, vidimo se u subotu, na povorci!
Zdravi i veseli bili! mah mah mah
- 20:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.02.2014., subota

Valentinovo u Mašogradu, AD MMXIV

Valentinovo je praznik koji je puno stariji od 1990. godine, ali je uletija u naše živote skupa sa svin, dobrin i lošin, ča smo nekritički prepisali sa Zapada. Srića da nismo prepisali i ime i prezime, ka jedan naš pametnjaković kad je prepisiva kontrolni.
Dunkve, Valentin je posebno ovancira. Sad žene, majke, cure, kraljice i ostale pripadnice ne znan je li slabijega (!?) ali svakako lipšega spola, ne dobiju više cviće i ostale izraze ljubavi na osmi marča (8. ožujka, za sjevernjake) vengo na oti dan. Zli jezici (naročito ženski!) bi rekli da oni ionako na ti način peredu vlastitu savjest za ostali 364 dana u godini.
Molajmo mi sad sve političke konotacije te promine običaja, jer mi je dozvizdilo objašnjavat da je ONI praznik stariji i od komunizma, i da ti se ne smanjiju junačke prsi hrvatske ako štuješ i jedan i drugi … Valentin je sad ovod i već se generacije dice odgajadu sa njin i za njega, ča u krajnjemu slučaju i nije tako loše. Odavno, ne znan ni ja sam koliko već, naša pučka skula, OŠ Kneza Mislava i SAU „Putalj“ skupa, zajedničkin snagama, spremadu program koji se izvodi na sam dan sv. Valentina.
Vriddne tete iz Udruge i učiteljice iz škole su nan prikazale ča su sve sa vridnon dičicon spremale … najavljivačice su najavljivale točku po točku …

 photo slike001_zps4f59198b.jpg

… a na pozornici su se redale od recitacij i skečev …

 photo slike036_zps0dec7dac.jpg

 photo slike031_zpsfd44516c.jpg

 photo slike025_zps32cc326b.jpg

 photo slike023_zps3c15ee7e.jpg

 photo slike013_zps4e10baf6.jpg

 photo slike010_zps200f9b68.jpg

 photo slike005_zpsa23972d0.jpg

… sve do plesnih točak, svi uzrasta dice, od deboto vrtličkoga uzrasta, pa do oni koje bi se već profesionalno mogle bavit sa pleson … znan ih nekoliko koje su počele ovako, a sad plešu sa ozbiljnim natjecateljskin ekipama.

 photo slike056_zps40192944.jpg

 photo slike051_zps33168e4c.jpg

 photo slike042_zps932b4c24.jpg

 photo slike026_zps5a44bc13.jpg

 photo slike014_zpsd98d0800.jpg

 photo slike009_zps2fa5cba4.jpg

Naravno, i moja Vinkica je nastupila u zadnjoj plesnoj točki … na veliko zadovoljstvo Zakonite i moje malenkosti, ča smo je došli od gušta pogledat.
Polako, opet nastupa lagana ofenziva događanji ča će kulminirat sa Maškaran, u nas na prvi od marča. Ali o tome pomalo … sutra je županijska pridaja ključi maškaran.
Povirite kako je to sve izgledalo na videju, složenome ka pita mađarica: red plesa pa red skečeva i recitacij …



Zdravi i veseli bili! mah mah mah
- 23:42 - Komentari (4) - Isprintaj - #

13.02.2014., četvrtak

Quisimodo

Olitiga pub-kviz u splitskome klubu «Quasimodo». Mala igra sa slovima još nikoga nije ublia cerek
Neš' ti, rekli bi naši kolege po kvizu iz Metropole, ali to je kod nas toliko iznimka, koliko je kod nji gori pravilo. Nije ni čudo da se glavne snage lovaca na HTV kvizu «Potjeri» regrutiraju upravo iz toga miljea ... Dejan Kotiga, Morana Zibar .... čak i njihovi nasljednici, o kojima se šuška po forumima, naravno, potječu iso odotamo. MM je ipak samo iznimka koja potvrđuje gore navedeno pravilo.
Dunkve, kad san čuja da je naturalizirani mandrilo Renato Baretić alfa & omega kviz događanja u Quasimoda, nije mi vrag da mira, tribalo je i to povirit. Standardna ekipa, «Nevera», osokoljena pobjedom u prvom nastupu u šibenskom «Azimutu», odlučila je i tamo okušat sriću.
Malo su drugovačija pravila, ekipa je dva ili tri člana, tako da nas je bilo puno. Prijavija san dvi ekipe, «Nevera2» i «Nevera1», izvuklo je samo «dvojku».
Radi ograničenoga mista broj ekipa je ograničen na 11, i na kraju svakog kviza izvlači se deset ekipa za idući put, jer pobjednik dobiva automatski pravo učešća u slijedećem krugu.
Nažalost, ovi put obedvi «Nevere» nisu izvučene, ka ni šibenske «Glavate Želve» koje su nas zamolile da is prijavimo. Znači, idući put moremo samo poć ka gledatelji, i izabrat za koga ćemo navijat thumbup
Opet mi se omaklo ... mislin na ovako opširan uvod, ali mora san objasnit i slučajnin namjernicima o čemu se radi ...
Prošli put san, dvajstipeti prvoga, bija izvidit situaciju. Malo san proćakula sa Barnijen, dapače i slika se sa njin ...

 photo slike002_zps53d9ebb7.jpg

... i naravno sa Vinkinin libron, koju san mu sa gušton poklonija, sa posveton, ofkors cerek
Jedva san dočeka sridu, dvanaesti od veljače ... skupili smo se nas troje igrači «Nevere 2» i jedna od članica «Nevere 1», Jelena Topić ... večeras u svojstvu navijačice.
Odma san je zamolija da nas slika sa mojin mobitelon ... glede oglašavanja početka nastupa na Cukerbergovoj pidaiji ...

 photo naslovna_zps8b4194d1.jpg

Toliko o fotomogućnostima mobitela ako jer iole mračnije ... nadan se da se na slici razaznaje ko je ko thumbup
Dalje su se događji odvijali filmskom brzinom ... meštar Barni je zauzeja svoje misto za stolićen ...

 photo Picture013_zpscda37c75.jpg

... i počela su se redat pitanja ... da/ne pitalice, ABC pitalice i za sudačku nadoknadu, svaka je ekipa izvlačila po dva pitanja iz šešira. Iako mi je ovi put oti strijać više sličija na posudu za led ... sa reklamom stanovitog proizvođača žestokih napitaka.
Ekipa je prionila poslu ...

 photo Picture008_zpsc03f3b98.jpg

 photo Picture007_zps27241e02.jpg

 photo Picture012_zps085976c0.jpg

... dižući glavu, i još nešto, da buden pristojan ... samo u pauzama između serija pitalica, bilo da malo prošeta organe za govor ili da se jednostavno odazove zovu prirode ...
Sve je proteklo više/manje u redu, osin nekih grešaka kod postavljanja pitanja koje su direktno uticale na poredak ... što je i uvaženo ...

 photo Picture016_zpsc598a4e3.jpg

... nakon ljubaznog objašnjenja direktno involviranih. Ča bi se na rvacki reklo oštećenih cerek
Barni je primjedbe, opravdane naravno, uvažija i nakon pripetavanja smo dobili ekipu pobjednika: «Bake rolls», koji su automatski stekli pravo nastupa u idućemu krugu.

 photo Picture020_zps011a494f.jpg

Konačan poredak večerašnjega nadmetanja, nakon pripetavanja, je izgleda ovako:
1. Bakerolls – 47
2. Tabula rasa – 39
3. Karibi s pirata - 37
4. Colonel Fabien - 36
5. Prof. Hrvoje B. - 34
5. Nevera 2- 34
6. Commodore 64 - 32
7. Zunzi - 31
8. Goodfellas - 29
9. Ekipa za očevid - 23
10. 129 – 16

Nakon obaveznoga dila programa, došlo je vrime za malo neformalnoga druženja ... najprin slikavanje sa našon vjernon navijačicon Jelenon ...

 photo Picture002_zps15fefc4b.jpg

... a vrlo rado san uslika i neke od ekipa koje su me zamolile ... kao npr. «Zunzi»

 photo Picture017_zps31bf4a14.jpg

Naravno da ne bi bilo red da završi ovakav događaj a da se naša kapetanica Znaorica nije slikala sa voditeljem ...

 photo Picture018_zps3f225316.jpg

Ugodno druženje i ćakulu smo nastavili dalje sa pobjedničkom ekipom sve dok se Pepeljugina kočija nije opet pritvorila u bundevu ...

 photo Picture023_zps858ef56e.jpg

... nakon čega smo se razišli, željno očekujući novo druženje, zakazano za 26. veljače, na koje svakako dolazimo, makar u svojstvu gledatelja, navijajući za «Bake Rolls», kad već mi ne nastupamo.
Zdravi i veseli bili! mah mah mah
- 14:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.02.2014., utorak

Avanti popolo!

Svake godine isto, malo izad ča projdedu Baltazar, Melkior & Gašpar sa mirisima, zlaton i tamjanon, mi se malo ozbiljnije uvatimo maškaranoga posla. Nije da ne radimo ništa priko cile godine, ali u ova doba smo svi na većemu broju okretaji nego inače.
Zato i ovakovi naslov ... da nan malo digne tlak, iako iz različitih razloga headbang
Pogotovo ja osobno ... ča radi svoji zdravstveni problemi, ča radi oni priskočeni maškar od nazad dvi godine, kad smo svi bili u koroti, iz poznati razloga.
Da me ne bi ko svatija sa malicijon: uželija san se ovi raskalašeni domaći monadi, batudi, badanja, kontreštavanja, karbe i podjebavanja. I baš neću napisat prevod za sjevernjake cerek
Ove se godine, nakon jedanaest godišći, opet poklapa moja godišnjica braka i dan kad su naše maškare, zadnja subota prin pokladnoga utorka, pa san i apropo tega uspija nagovorit Zakonitu da «repriziramo» kostimografiju od nazad deset godin, a Vinkici smo morali nabavit novi kostim jerbo je sve one prijašnje debelo prirasla.
Kako san lani u vrime maškar boravija u hotelu «Firule», mora san zamolit ostale paparazze ča su slikavali za njiove slike. Odziv je bija iznad svi očekivanja. Ča ne znači da morete poslat još koju sliku, oli napisanu batudu, ako jemate pripremljeno. moj email je: filko.garbin@gmail.com, priman sve slike i tekstove, sve gre na konzilij/uredništvo koje će se ove godine, jema bit, sastat kod Toje doma, jerbo je još na bolovanju.
Lako van je bilo pri, kad je samo nas par slikavalo, a sad deboto i moja Vinkica jema mobitel sa kojin more uvatit koju situaciju, da ne spominjen one makinje koji se, nazad par godin, ne bi i koji profesionalni fotograf posramija. Osin moga kuma @pechine, koji se i dandanas kune u oni svoj aparat sa običnin filmon. I onda neče nikome da pokaže slike kad is i napravi.
Jesan lani napokon pristavija moj libar, koji je kompilacija svega ča san u deboto desetak godin pisa po blogu, ali da mi je kako uspit @pechinu nagovorit da učine svoju izložbu fotografije, e to bi tek bija događaj ne samo za nacionalne TV kuće, vengo i za CNN! thumbup
Po običaju san ja ovod nadrobija svakakovi lipih želja ... a posal ne smi patit! cerek
Dunkve, najprin smo dobro proučili lanjsko izdanje «Mašogadura» ...

 photo JURICAPAVICIC_zps7fc8118c.jpg

... a onda smo se bacili na posal, raspravili smo se lipo ka ljudi. Srića da nije ko sluša ispod ponistre, zvalo bi odma USKOK-a, B.a.b.e, Helsinki Watch i Plavi telefon ...

 photo RASPRAVA_zpse93cbf98.jpg

Ko in je kriv, kad mi tako funkcioniramo, i nikako drugovačije. Nakon verbalnoga i psihičkoga čašćenja, obrisali smo paučinu & prašinu sa tastature ...

 photo PAUCINA_zps96a45e77.jpg

... i podilili zaduženja ča ko jema radit. Kad smo završili službeni dil posla, bija je red da malo i zapivamo ....

 photo KLAPAScaronLAPA_zps6cb0400c.jpg

Razišli smo se u miru, neko malo manje, neko malo više štuf ...

 photo SCHUMACHERIMARIO_zps8b917caa.jpg

Najbitnije je da se Schumacher probudija iz kome i da se pomalo oporavlja.
Uskoro sa novin vjestima ... a do onda:
Zdravi i veseli bili! mah mah mah

priuzeto sa masogadur.blog.hr

- 09:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

01.02.2014., subota

Noc muzeja AD MMXIV

Puno nas, ja prvi, samo letamo okolo ka muve bez glave u utrci sa spiralon života. Ono najbliže nekadašnjoj socrealističkoj floskuli „kulturnoga uzdizanja“ mi se svodi na odlazak u kino, najčešće na gledanje nekog od novih animiranih blockbustera, kojima najčešće odma nakon špice znan kraj. headbang
U zadnje vrime niti to, nego ako i odveden Vinkicu u kino, sačekan je nakon završetka filma isprid kina a ja gren učinit đir po nekome od hramova potrošačkoga društva, bilo da je to Joker, u slučaju Cinestara, ili City Center One, u slučaju Cineplexxa. Takvima ka ča san ja „Noć muzeja“ dođe super ka malo pranje nečiste savjesti, a i ka razlog više za natirat samoga sebe, zajedno sa bližnjima, na obilazak muzejskih prostora.
Svatili su to i oni sami, pa se nan sirenski zov samog događaja još dodatno pojačali raznin pogodnostima, ka ča su (bar u Kaštila) 50% popust na knjige i ostale publikacije u muzeju.
Moja Kobila Suzi (tm) je krenila pod punin opterećenjen, osin Zakonite i Vinkice, nagovorili smo i ujka Antu. Prva stanica putešetvija nan je bila, a di će ako ne u Mašogradu ...

 photo naslovna_zpsee4eabfd.jpg

Muzejsko-izložbeni prostor „Podvorje“, od prošle godine dil Muzeja grada Kaštela, spremija nan je bogati program. Osin stalnoga postava, koji je još u izradi ...

 photo slike024_zps4079d4d4.jpg

 photo slike026_zps0b2aae8f.jpg


 photo slike028_zpsbcfa287b.jpg

 photo uneslogi_zps4b893c4a.jpg

... pripremili su nan i izložbu o arheološkin istraživanjima okoliša crkve sv. Križa u Ninu.

 photo slike016_zps9d8f21fe.jpg

Naravno, nismo bili sami u điru po muzejima ...

 photo slike033_zps1b69399d.jpg

... a i djelatnici, sa prigodnim pojačanjima za ovu priliku, trudili su nam objasniti, na popularan i razumljiv način, čime se svi oni bave.
U suradnji sa Gradskom knjižnicom Kaštela bila je organizirana i mala radionica za djecu o povijesti Kaštela:



Nakon kratkog pregleda što nam to od publikacija nude po povlaštenim cjenama (-50%)

 photo slike030_zpsb23256b9.jpg

 photo slike029_zps446d8695.jpg

... napustili smo vode matičnog muzeja, timbrali kartelu ...

 photo slike034_zpsf628dfc9.jpg

... i krenili put Dioklecijanove vikendice ... prvi nan je po redu bija Galerija Emanuela Vidovića. Da čovik ne poviruje – tribalo je čekat red da se može uć unutra thumbup
A kad smo već ušli nismo baš jemali vrimena stat kraj svake slike i guštat ... sve nikako na brzinu. Uspija san slikat kako je Poljud izgleda u daleka vrimena prije baluna ...

 photo slike037_zpsb035c40e.jpg

... i jednu staru panoramu Splita koja mi nije uspila stat u fotoaparat nego ovako, utreso i nakrivo ...

 photo slike038_zps051636c6.jpg

.... ali san zato nabavija njezinu reprodukciju na četiri podmetača koji sastavljeni daju, naravno umanjenu, proporcionalnu reprodukciju panorame staroga Splita, di se vidu okolna brda koja su obrađivali splitski težaci, ka i monumentalna crikva sv. Petra koja je ovancala u bombardiranju još za vrime onega rata. A naviše ciloga grada, ka Akropola iznad Atene, dominira tvrđava Gripe.
Onda smo malo prošetali do Pjace (Trga, za sjevernjake) povirit „Izložbu o ljubavi i ljubavnim prijestupima u vizualnojh umjetnosti australskih Aboridžina“. Iako sam naziv budi određene bezobrazne konotacije, radi se, makar i o nehotičnoj, podrugljivosti koja je nastala u prijevodu na engleski. Radi se prvenstveno o pokušaju prikazivanja osnovnih simbola tradicionalnoga aboridžinskog slikarstva, a izložbu je nikidan otvorila ambasadorica Australije ...

 photo slike039_zps31ea5827.jpg

 photo slike040_zps2a0b9907.jpg

 photo slike041_zps0914027a.jpg

Sa Pjace smo, potom, krenili malo uzabrig. Ali najpri, koji bi to bija đir proć kraj Grgura a ne badnit se malo u njegov palac, za sriću ...
 photo slike050_zps8c584c30.jpg

Učas smo došli do sveučilišnoga kampusa, di se smistila nova zgrada splitske Sveučilišne knjižnice. Gospe moja, ka da san uliza u svemirski brod. Sva srića da OVOGA nije bilo u vrime dokle san ja studira, jerbo bi još više odužija slatki studentski život, a ne samo osan godin (za VI. stupanj) ka ča san bija napravija. Sve kompjuterizirano, materijal nadohvat ruke, čisto, novo. lipo, funkcionalno ... i radi do ure izad ponoći! party
I za ovo san svečano obeća da ću doć povirit jednu večer po komodu, da sve vidin polako i natenane ...

 photo slike053_zpsb83c82af.jpg

 photo slike056_zps2bedc0c2.jpg

... Večeras san ipak doša radi nečega drugoga. cerek
Doša san slušat stihove od Tonča Petrasova Marovića, koje je čitala Snježana Sinovčić Šiškov, naša sućuraška nevista ...

 photo slike051_zps94669317.jpg

Moran primjetit da je, zanamisto iz starinskoga libra, pisme čitala sa tabletića. Iskoristija san priliku, osin da je zamolin za fotografiju, da odnese svome Nenadu Šiškovu Gemiču moj, pardon Vinkin libar, kojega mu se odavno spreman odnit, ali nikako da se nađemo u isto vrime na isto misto.
Puni utisak, krenili smo na tvrđavu Gripe. Ko bi mislija da se obično traženje parkinga more pritvorit u veliku noćnu avanturu. Nakon drugoga đira oko Gripa, kad san osta sa auton zarobljen u krkljancu, posla san nji troje da krenu unutra, a ja san nastavija điravat, dokle pukin slučajen nisan naletija taman kad je jedan izlazija vanka. I uspija se parkirat skoro odma kraj ulazni vrat o tvrđave.
Nima puno da san bija povirit u Hrvatski pomorski muzej, ove zimske praznike kad je Vinka bila na kreativnu radionicu, ali san onda, mea culpa! budaletina, doša bez fotoaprata, i beštima svu žensku rodbinu do sedmoga kolina svima onima koji govoridu da će fotoaparati na mobitelima „ubit“ prave, dedicirane fotoaparate.
Ovi put san spremno napunija sve baterije ... i krenija u obilazak.
Spremili su posebnu instalaciju povodon stogodišnjice početka Prvoga svjetskoga rata ...

 photo slike057_zpsc3e129d3.jpg

... dvadeset i osan pušak koje predstavljaju 28 zemalja koje su uzele učešća u Prvome svjetskome klanju. Impresivno! Ali na moju i posebno Antinu veliku žalost, privremeno je bija zatvoren dijal muzeja koji je pokriva RATNI dijal pomorstva, od torpeda do brodova i ostalih oružja koji su se koristili u pomorskon ratovanju. Još jedan „popravni“ u izgledu, u bliskoj budućnosti, naravno. Dozna san da radu četvrtkon cili dan, to nan obodvojici, i Anti i meni, odgovara.
Zatim smo krenili u civilni/trgovački dio morskih aktivnosti ... di smo mogli prigledavat cilu paletu maketa brodova i originalnih dijelova korištenih na starim brodovima

 photo slike071_zpsaf36d33b.jpg

 photo slike072_zps6ccbb322.jpg

 photo slike073_zpse358b890.jpg

 photo slike074_zps5136013c.jpg

... a posebno još i ovi mali dašak Mašograda ...

 photo slike076_zpse59c096b.jpg

... antički „pitos“, koji je izvađen iz mora na lokalitetu Trstenik, u Kaštel Sućurcu.
Onda smo se još malo prošetali vanka, pentrale su se one dvi po brodu Bakar ...

 photo slike064_zps9a61eba0.jpg

 photo slike058_zps6b60709e.jpg

... uspija san vidit i dosta poznatih faca, ali samo san ove dvi šinjorine uspija slikat ...

 photo senijaigordana_zpsc9f51155.jpg

... kasna je već bila ura, Zakonita je počela vatat zraka, ka riba na suvome, pa je i to bija znak da se uputimo lagano na zapad ...
Usput smo na svin mistima na kojima smo bili malo obnovili literaturu, da se jemamo čin bavit ove dane, jer prognoziraju da ova gnjila južina neće fermat još cilu šetemanu ...

 photo literatura_zpsb07b09dc.jpg

Do iduće prilike, stojte mi dobro ... i zdravi i veseli bili! mah mah mah
- 20:53 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.