Linkovi
Blog.hr
Maraton lađa
Google
Pivac d.o.o
Mojmobitel.hr
Metković
Mesnica kod Joze
Dnevnik.hr
Net.hr
Njuškalo
Index
Vrgorac
Splitska banka
TZ Gradac
Matijevići


Generalni sponzor udruge lađara STAŠEVICA

Povijest udruge

-Slike

Maraton lađa 2008
Maraton lađa 2009
Maraton lađa 2010
Noć prvaka 31.08.2008.
Lađarski kup Zagreb 2009
Lađom preko Jadrana
Lađarski kup Bagalovići 2010


-Video


Staševica prvaci NovaTV
Staševica prvaci HRT
Maraton lađa 2008

Ostali sponzori:

Caffe bar “MGS”-Staševica
Poljopromet-Metković
Jambo d.o.o
Jamatva Vrgorac
Top-in nekretnine-Zagreb
Tiv-Vrgorac
Gradina-Vrgorac
Caffe bar “Karaka”Gradac
Dr.Mirjana Kušurin Staševica
Poliklinika Petrović-Vrgorac
Splitska banka
Turistička zajednica Gradac
King-Ploče
Mesnica “Kod Joze”Staševica
Konoba “Luca”Staševica
Mirko Musulin-Čambro
STAŠEVICA

Staševica je ime dobila po solinskom mučeniku Anastaziju, koga su Splićani prozvali Stašem. O Sv. Stašu svjedoče vrlo vrijedni arheološki nalazi i povijesna svjedočanstva, na temelju kojih je nastala bogata literatura i raznovrsna umjetnička djela, a osobito živo štovanje vjernika, uz ostalo, popraćeno molitvenim tekstovima i glazbom.
Sv. Anastazij živio je u gradu Akvileji u III. Stoljeću poslije Krista. Po zanimanju bio je tkalac. U to vrijeme car Dioklecijan je počeo progoniti kršćane, a progon je bio najžešći u gradu Saloni, najvećem gradu u pokrajini Dalmaciji. Kad je Anastazij čuo te te vijesti odlučio je napustiti Akvileju i preseliti se u Salonu, jer je želio javno ispovjediti svoju vjeru u Isusa Krista i, ako bude trebalo, svojom krvlju i svojom mučeničkom smrću posvjedočiti svoju ljubav prema Bogu.
Kad je sudac vidio da je Anastazij čvrst u svojoj vjeri i da je spreman položiti život u svoje uvjerenje, osudio ga je na smrt. Smrtna je kazna izvršena tako da mu je oko vrata obješen mlinski kamen i bačen je u more. Njegovo tijelo nalazi se u grobnici u Marusincu.
Blagdan: 26. kolovoza


STANOVNIŠTVO

Sasvim je vjerojatno da su i na području današnje župe Staševice živjeli stanovnici, kao i u drugim dijelovima Ilirika, odnosno rimske pokrajine Dalmacije. Ruševine starokršćanske crkve svjedoče da je u doba ranoga kršćanstva na tom terenu živjelo ne samo ilirsko romanizirano stanovništvo, nego da su i kršćani bili brojni, pa su podigli i crkvu. Prvi sigurni popis obitelji na ovom prostoru je bio u Pasičini potječe iz 1736. godine. To je zapravo popis obitelji koje daju redovnu župniku, odnosno Samostanu u Zaostrogu. Iz popisa obitelji 2006. godine utvrđeno je da postoje 29 različitih prezimena. Najbrojnija prezimena su Musulin, Marević, Mateljak i Gnječ. Najviše članova, njih 99, pripada prezimenu Musulin.

UDRUGA LAĐARA STAŠEVICA

11.02.2014., utorak

Direktor maratona lađa Jakov Marević gostovao na Radio PločePuno stvari treba mijenjati u samoj organizaciji Maratona lađa, bilo je tu niz nedostataka i problema’, rekao je Jakov navodeći pritom problematiku davanja starta, a nije ispustio ni osvrnuti se na problematiku diskvalifikacije ekipa Stabline i Baćine prilikom zadnje utrke. ‘To je bila jako nezgodna situacija i bio sam među rijetkima koji je rekao da se uručene medalje ne smiju oduzimati jer tim omalovažavamo sebe kao organizatora. No, to je bio sitan eksces naspram onoga što se događalo za vrijeme utrke, bilo je tu dosta propusta’, utvrdio je. Ujedno je naveo kako sigurnost lađara mora biti prioritet, što ne može pokriti samo jedan policijski gliser koji je vršio nadzor na toliko sudionika utrke. ‘Sve treba dignuti na viši nivo i predvidjeti neke stvari. Već sam izložio ideju da uvedemo šest kružnih kamera koje će pokriti utrku, kao i razne novitete na kojima trebamo raditi, npr. organizacija Noći lađara u Metkoviću gdje računamo i na potporu gradonačelnika Petrova. Treba nam dodatnih atraktivnosti i promjena, svake godine je isto’, navodi Jakov te ističe da su upravo te stavke možda ključne kako posjećenost i praćenost Maratona lađa ne bi bilježila pad kao prethodnih godina.

Jakov planira okupiti tim od 30 ljudi koji će raditi na privlačenju dodatnih sponzora i provođenju njegovih ideja čime bi upotpunio program Maratona lađa. ‘Staševica ima sponzora u ova krizna vremena, treba donijeti novce iz privatnog biznisa i već sam ostvario kontakte . Prihod Udruge treba doći do milijun kuna’, navodi te tim poručuje da će kao direktor Udruge lađa raditi po jednakom principu rada i ostvarenih rezultata koje je imao kao predsjednik Udruge na Staševici.

Na direktorskom mjestu do sada se izmijenilo šest imena, a neki su davali ostavke i prije vremena. ‘Veslao sam 11 godina i znam što to znači, a direktorsku funkciju ću ocijeniti kada prođe sljedeći Maraton lađa. Odabrali su me lađari, oni me mogu i smijeniti, a ostavku dati neću’, zaključuje.

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.02.2014., utorak

OBAVIJEST

Mario Marević je podnio ostavku na mjesto predsjednika Udruge lađara Staševica, te je jednoglasno izabran za novog predsjednika Darko Marević, dok je za podpredsjednika izabran Andrej Rakić, a za tajnika Jakov Marević

- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2014., ponedjeljak

02.02.2014. Izborna skupština Udruge lađara Neretve02.02.2014. u Metkoviću je održana Izborna skupština Udruge lađara Neretve, na kojoj se birao predsjednik Udruge i direktor Maratona lađa. Za predsjednika je ponovno izabran Marko Marušić, a novi direktor Maratona lađa na Neretvi je Jakov Marević član naše udruge, te mu ovim putem želimo svi čestitati i sve najbolje u daljnjem radu.
Marku Marušiću povjerenje je dalo 47 članova Skupštine, a njegovu protukandidatu Neni Kovačeviću 28. Jakova Marevića za direktora Maratona, na prijedlog Upravnoga odbora, Skupština je potvrdila sa 34 glasa za i 3 suzdržana. Za dopredsjednike Udruge, sa dva glasa protiv i većinom preostalih glasova, izabrani su Goran Kovač iz Komina i Izvor Škubonja iz Ploča. Za tajnika je jednoglasno izabran Ante Mijić iz Metkovića. Uz njih u Upravnom odboru biti će još šest članova i to: Joško Jerković Piro iz Rogotina (42 glasa), Ante Ćelić iz Metkovića (42 glasa), Pavo Delija iz Opuzena (41 glas), Ivan Plećaš iz Momića (32 glasa), Bruno Bebić iz Ploča te Marijan Sršen iz Blaca koji je imao jednak broj glasova, njih 26, kao i Ante Nikolac Bili koji je Sršenu prepustio mjesto. U Nadzorni odbor ušli su: Renato Drljepan iz Opuzena, Davor Petković iz Pruda, Branko Markota iz Vida, Hrvoje Bebić iz Metkovića i Trpimir Krstičević iz Krvavca II. Stegovni sud čine: Tomislav Žderić Tomeša iz Stabline, Hrvoje Medak i Jurica Šetka.
Skupština je usvojila i prijedlog da se sve ženske ekipe Maratona oslobađaju plaćanja kotizacije.

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Kolovoz 2014 (1)
Veljača 2014 (3)
Kolovoz 2013 (2)
Studeni 2012 (2)
Srpanj 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Studeni 2011 (1)
Rujan 2011 (2)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (5)
Srpanj 2010 (4)
Opis bloga
Ovo je blog udruge lađara Staševica na kojem će bit opisana udruga i naše mjesto i ako netko ima nešto protiv ovog bloga nek se obrati čelnim ljudima udruge lađara Staševica.Hvala!Autor bloga:Karlo Mateljak

Uprava udruge lađara STAŠEVICE:

Predsjednik:
Darko Marević

Podpredsjednik:
Andrej Rakić

Tajnik:
Jakov Marević


KONTAKT:

Službeni telefon udruge:

095-906-43-85

E-mail udruge:
udrugaladarastasevica@gmail.com