četvrtak, 14.06.2018.

Na meti sitnih lopova

Foto Internet

Tko su sitni lopovi i njihove mete ?

Koliko smo se puta zatekli u nekom dućančiću, supermarketu ili trgovačkom centru usred "akcije" ?
Nekome je to svakodnevni dio života i u takvim situacijama postupa sasvim smireno, kao da sprema nedjeljni ručak, dok je većini to stresna situacija.

Vjerojatno smo se više puta pitali zašto se netko bavi takvim "poslom", zbog čega i slično. Sitnog lopova koji ukrade par komada mesnih narezaka i pašteta, donekle možemo i razumijeti, ali za one koji u svojim pohodima ispražnjuju police trgovina opravdanja nema.
Da se razumijemo, nipošto ne opravdavam sirotog lopova mesnih narezaka i purećih pašteta, ali uzimajući u obzir gospodarsku i financijsku sliku naše države, donekle ga razumijem. Žalosna je samo činjenica da je taj sitan lopov ponekad prisiljen primijeniti silu kako bi došao do željenog zalogaja, a pritom često nastradaju nedužni.

Na meti sitnih lopova najčešće su male trgovine u trgovačkim centrima ili u zavučenim dijelovima gradskih ulica bez kvalitetne zaštite, iako su često žrtve sitnih krađa i brendirani dućani. Njih najčešće "operiraju" mlađi delikventi i profići. Za delikvente nema problema, njih se lako riješiti, dok profesionalca ne možeš uhvatiti bez pomoći tehnike.

Zašto se krade ?

Kod delikvenata je problem u odgoju i u obiteljskim problemima, dok profesionalcima su krađe dobro razvijeni biznis. Naime, preprodavajući ukradenu robu ostvaruju značajnu zaradu, a teško im je stati na kraj, budući veoma dobro poznaju zakonske propise.

Krađa u trgovačkim centrima će uvijek biti, a svi koji su zaduženi za spriječavanje istih moraju biti stalno na oprezu i ne riskirati bespotrebno. Bolje pustiti budalu da odnese, nego riskirati svoje zdravlje i na koncu - svoj život.

Oznake: sitne krađe, trgovački centri, sitni lopovi, mesni narezak, pureća pašteta, preprodaja ukradene robe, zaštita trgovina i trgovačkih centara

- 19:43 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.