Traders life

subota, 10.11.2007.

Market update



Malo je toga moglo pomoči da indexi ne odsanjkaju u crveno ovaj tjedan. DOW je samo u srijedu i petak pao 360 i 220, S&P 500 45 i 26 a Nasdaq 104 i 71 bodova.

I dalje su vjesti koje najviše zabrinjavaju market vezane uz financijski sektor pa je tako Wachovia (WB), četvrta največa USA banka najavila otpis gubitaka u visini od 1.1 billion $ samo za Listopad dok su se pojavile i špekulacija da bi u sličnoj situaciji mogla biti i Barclays PLC sa gubitkom od 10 billion $, iako je to banka opovrgla a isto je postupio i Goldman Sachs (GS). Bank of America Corp. (BAC), JPMorgan (JPM) i Wachovia (WB) najvili su da če kreditna kriza uzrokovati daljnje velike gubitke i u četvrtom kvartalu. Na ove novosti nisu dobro sjeli ni loši poslovni rezultati tvrtke Fannie Mae (FNM).

Od ostalih izvješča koja su nam interesantna General Motors (GM) objavio je rekoradan gubitak u iznosu od 39 billion $, Qualcomm (QCOM) je dao niske procjene budučih zarada, Nvidia (NVDA) je povečala prihod u 3. kvartalu za više od 50 % u odnosu na isti kvartal prošle godine a Valero (VLO) je profit „uspio“ smanjiti za 21 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine uz komentare kak se vidi poboljšanje u nadolazečm kvartalu.

Tach dionice su u velikom sell off razdoblju u zadnja tri dana pa su tak nadrapali AAPL, RIMM, GOOG i BIDU, inače omiljene dionice tog sektora, kaj se vidi i iz prošlog posta. Cisco (CSCO) je prikazao solidne rezultate li ne dovoljno dobe iz kuta gledanja investitora koji su zabrinuti za usporavanje rasta te kompanije tameljem lošijih naruđbi sa USA tržišta.

Ulje na vatru dolio je i Ben Bernanke koji je izlagao pred Joint Economic Committee i u svom govoru napomenuo opasnost od znatnog usporavanja rasta USA ekonomije zbog samnjene potrošnje u privredi i opčenito te rizika od rasta inflacije zbog slabljenja dolara i povečanja cijena sirovina. Ovakav govor naravno, izazvao je ponovnu zabrinutost zbog moguče recesije u USA.

Nafta je nastavila uzlaznu putanja prema 100 $/barel.

U sljedečam tjednu traba biti oprezan i vidjeti rezvoj marketa u ponedjeljak. Interesantno je bilo gledati „Fast Money" gdje je Karen Finerman izjavila da je prodala sve put opcije (koje su optimalne u padajučem trendu) koje istječu u NOV očekujuči veliki bull run u sljedečem tjednu. Za ovak nekaj treba stvarno imati petlje ili biti 100 % siguran u kretanje marketa.

Živi bili pa vidjeli.
Šnjavi

- 14:14 - Komentari (28) - Isprintaj - #