29.01.2007., ponedjeljak

Dobar, bolji, KEDŽO!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Kedžo izdaje solo album!!! Vijest koja je obišla sve svjetske medije te kako javlja Reuters; izazvala nerede u Češkoj pred mnogim cd shopovima koji su jedva izdržali navalu raspamećenih Kedžinih fanova. Naravno Kedžinog albuma još nema u prodaji već je pomamu izazvala dezinformacija da se već nalazi na policama cd shopova. Zbog činjenice da imam veze u glazbeno-kriminalnom miljeu, nekako sam došao do mastera albuma. Odmah vam mogu reći da je ovo nešto što će stubokom protresti temelje svjetske ,a napose hrvatske glazbene scene.

Album pod radnim nazivom “Dobar, bolji, KEDŽO!” je jedna eksperimentalna acid jazz/ freak folk/ delta blues/ R&B bonanza. Kedžo je ovim albumom pokazao srednji prst svima koji plivaju mainstreamom te se odvažio na predivno glazbeno putovanje kojem ja ne vidim i ne želim vidjeti kraja. Kedžo se samouvjereno i seksipilno predstavlja u punoj vokalnoj snazi te krči sebi put do trona koji čeka samo njega. Najboljeg glazbenika današnjice.

Predivan glazbeni uradak u slušatelju budi želju da stavi slušalice na uši, sklupča se u fetalni položaj i doživi glazbenu katarzu. Album furiozno otvara duet s Thompsonom (“Pjevam R&B al` sam Rvat”) koji svojim galopirajućim ritmom poziva na svrgavanje Busha i upozorava na vapaje modernog čovjeka uhvaćenog u okove postmodernog društva.

Slijedi mirniji dio albuma s pjesmama koje arogantno koketiraju s psihodelijom i glam rock atrakcijama `70-ih ( “Ja sam Kedžo, a ne Keđo” , “Kedžolicious”, “Maturalac”).

To je bio samo predah nakon kojeg slijedi još jedan ekstatičan uzdah. Riječ je o pjesmi koja je još jedan duet, ovaj put s Tinom i Nikšom (Kako može biti duet ako ih je troje? Da li je to onda triet? Truet?) pod naslovom “Menage-a-trois s frajera dva”. U pjesmi dominira seksualnim emocijama nabijen beat podebljan Kedžinim uzdasima koji nenametljivo ali ipak snažno draškaju osjetila.

Albumum zatvara 20-minutni ep u kojem se K. JO! bez zadrške i ponosno obračunava s duhovima prošlosti i pali sve mostove iza sebe. “Saša i Tin; laku noć i sretno” je njen naziv. Kome na ovo suza ne okvasi obraz taj srca nema i umrijet će sam.

Jasno je da će Kedžo vladati top ljestvicama od sredine veljače, za kada je predviđen izlazak ovog monumentalnog djela. Predviđa se da će “Dobar, bolji, KEDŽO” zauzeti prvih 10 mjesta na ljestvici Top of the Shopsa i tako postati najprodavaniji hrvatski album nakon Dalibora Bruna i ploče “Mega MIX”.

Strpite se još malo, vrijedi čekati.

Do sljedećeg tjedna, vaš frend i kompić, John Kompich

100 mu TOPova, sve NAJbolje iz CD shopova!

- 12:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

  siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ožujak 2007 (1)
Veljača 2007 (6)
Siječanj 2007 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

John Kompich vam se obraća!

Top of the Shops
Jedina službena top lista prodanih albuma u Hrvatskoj!