25.01.2007., četvrtak

Najiritantnije pjesme ikad!

Znate one pjesme koje su toliko iritantne da od njih dobijete kožnu bolest? Neki osip bar? Pušenje jedne za drugom, psovanje, preznojavanje, narušavanje fekalnog bioritma? Poznato vam je? Takvim pjesmama ću posvetiti ovotjedni post. Neke pjesme s ove liste su imale tako jaku iritaciju da ću te godine u kojoj su bile hit pamtiti samo po njima. Samo prisjećanje na njih je bilo dosta traumatično i neugodno iskustvo.

Lou Bega1. Lou Bega - Mambo No.5 Ovo je prebrutalno. Najiritantnija pjesma ikad. Ovaj gospon Bega mi je uzeo par godina života sa svojim brčićima sitnog švalera i nabrajanjem žena koje on kao bari."...a little bit of Monica ina my life, a little bit of Rita..." Druga pjesma mu je bila "Papa loves mambo, mama loves mambo" (tako nekako se zvala). Lou; jebo te mambo!

DJ Bobo2. DJ Bobo - Chihuahua Švicarski takozvani "DJ" koji vjerovatno ima jednu miksetu manje od mog frenda koji ima jednu miksetu, s ovom pjesmom je prevršio svaku mjeru. Znao sam da je iritantno pozitivan i optimističan (ona "držimo se za ruke, šaljimo jedni drugima ljubav, možda čak zagrlimo i koje drvo" sranja) ali ovo je nešto neviđeno. Da bed bude veći, stvar je bila i u reklami za Colu. Nemoguće za izbjeći.

Eiffel 653. Eiffel 65 - Blue Ovi prvaci italo disca rasturali su u ljeto 1999. Kompjuterski promijenjen glas i riječi I`m blue du da dee da ba du... Užas. Jedan lik iz mog kvarta je toliko volio ovu pjesmu da je svoju sobu cijelu ofarabao u plavo, valjda inspiriran stihom "...I have a blue house with a blue window...". Spot je isto bio "jeben". Evo vam ga.

4. 50 Cent - P.I.M.P Njegova pad ću gledati s guštom. Želim biti u prvom redu kad se desi. Zašto pimp sa točkama? Je li to neka kratica? Zašto fura žensku čarapu na glavi? Previše pitanja za takvu B.U.D.A.L.U. Posebno iritira način na koji on (ne)koristi englesku gramatiku. U jednoj pjesmi referen je "you IS a window shopper". Degutantno. Check it nigga:

Baha Men5. Baha Men - Who let the dogs out (woof,woof) Najpoznatija grupa sa Bahama s ovim hitom je pomaknula granicu iritantnog. Dio u kojem laju (woof, woof) je još i dobar i naspram refrena i kvazi repanja. Radije bih pogledao cijelu emisiju Branimira Bilića "Misli 21. stoljeća" nego još jednom čuo ovu stvar. Za ovakvu iritaciju treba i talenta. Svaka čast momci!

6. Los Del Rios - Macarena Ovdje riječi nisu potrebne. Samo spominjanje tog imena je zastrašujuće.

7. Celine Dion - My heart will go on (Titanic OST) Iritantan film s iritantnim glumcima u iritantnim ulogama u iritantnoj priči. A bogami i soundtrack iritantan. Kada bi Celine Dion napravila duet sa Whitney Houston to bi značilo kraj ljudske civilizacije.

8. Stevie Wonder - I just called to say I love you Vrhunski. Apsolutno najljigavija ljubavna pjesma ikad. U Story Supernova Showu kandidati su čak znali izvaditi mobitel iz džepa dok pjevaju tu pjesmu, to je kao neka koreografija bila. To i Stevie radi u spotu. Šteta , inače je Stevie zakon. Vidio sam ga na telki kako vozi auto po nekoj pisti. Baš ga briga što je slijep.

9. Bobby McFerrin - Don`t worry, be happy Nekim ljudima ova pjesma popravi raspoloženje. Mene može izbaciti potpuno iz takta. Ne znam šta je gore, ono zarazno fućkanje ili refren. Ako ste živčani, ovo vas može gurnuti preko ruba. Uvjeren sam da je ova pjesma potaknula Son of Sam-a na ubijanje.

10. Vengaboys - We`re going ti Ibiza Šteta što je spot animiran. Dugo nisam vidio onog frajera iz Vengaboysa u hlačama s kravljim uzorkom i kaubojskim šeširom. Ovu stvar bi mogli puštati u Guantanamu. Nema tog terorista koji ne bi propjevao nakon ove torture.

Do sljedećeg tjedna, vaš iziritirani frend i kompić, John Kompich



100 mu TOPova, sve NAJbolje iz CD shopova!




- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

  siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ožujak 2007 (1)
Veljača 2007 (6)
Siječanj 2007 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

John Kompich vam se obraća!

Top of the Shops
Jedina službena top lista prodanih albuma u Hrvatskoj!