Stara vrtlarica: Rotkva ili povrtnica - Lijepe djevojke

petak , 28.12.2018.

Crna repa zaista me izvukla iz groznoga kašlja










Click here: Stara vrtlarica: Rotkva ili povrtnica






Matovilac nikne 8-14 dana nakon sjetve, a za berbu dospijeva za 60-80 dana. Osim najpopularnije vrste D. Osim toga uza srdašce dobro uspijeva i lukovičasto cvijeće koje cvate prije njega, primjerice sunovrati. Poslije cvatnje, pupoljka - u Americi poznata pod nazivom sundrops - nije baš privlačna pa to nije biljka za prednji vrt.



Stara vrtlarica: Rotkva ili povrtnica

Osobito joj pogoduje jutarnje sunce i popodnevna sjena jer tada cijelo ljeto neumorno cvate. Suho tlo okopavajte predvečer kad tlo upija vlagu.



Stara vrtlarica: Rotkva ili povrtnica

Crna repa zaista me izvukla iz groznoga kašlja - Na suhu siromašnu pjeskovitu tlu, na kojem zahtjevnije biljke ne uspijevaju baš najbolje, izvrsno se snalazi pupoljka ili pupoljica, lat.



Stara vrtlarica: Rotkva ili povrtnica

Mnoštvo je narodnih lijekova koje preporučuju čim zaredaju prehlade, gripe i druge bolesti protiv kojih nikako ne može štetiti jačanje otpornosti organizma. Tako, vidim, televizijska Vrtlarica proporučuje protiv hunjavice i kašlja mješavinu 1 kg limuna, 30 češanja češnjaka i 1 litre prokuhane vode ili narezanu glavice luka koja se kratko potopi u med i izvadi. S nemalom sa nevjericom saslušala kolegicu Alu, kako je još odmilja zovem iako se odavno prestala potpisivati novinskom kraticom, Anđelu Lenard Antolin iz Đurđevca, koja mi je, kada sam se na jednoj važnoj tribini u njezinu gradiću gotovo udavila u «mokru» kašlju iz samih pluća, rekla da ona uvijek svojoj kćeri pripremi med nakapan preko crne repe. Jedva sam pojmila kako to odrezati korijen gore i dolje te kako će to kroz repu preko noći isteći med… Ali nisam imala što izgubiti! Već na placu svi su se čudili kak ne znamo taj koristan recept. Sad ga je, vidim, pun i internet u različitim varijantama. Najbolje je, rekoše, nastrugati repe, pomiješati je s medom i lagano pojesti… Uglavnom, milijun savjeta, ali, kako god, preporučujem sad protiv kašlja crnu repu: preko repe nakapajte meda. Obično, da bi bila lakšeprobavljiva, uz druge klasične začine dodaju i malo kima. Ako je prije i nisam voljela zbog opora, gotovo ljuta okusa i mirisa, sad mi se upravo to — poslije meda, a k tome više i ne kašljem — čini baš ukusnim. Raphanus sativus stara je kultura koja se uzgaja u cijelome svijetu, uglavnom kao pvortnica na malo. Drevni su je egipćani uzgajali kao uljaricu, a tako se i danas još uzgaja u Kini i Japanu. Tisućljećima je cijenjena u liječenju bolesti dišnih organa prehlada, bronhitis, kašalj… te zatvora, neredovite i neuredne probave. Prehrambeno crna repa nema osobitu vrijednost, ali joj je biokemijski sastav vrlo zanimljiv, jer, kako navodi Vegetarijanksa kuhinja sastavila i za tisak pripremila Marija Zaninović , Sveučilišne naklade Liber iz 1984. Ni vitaminski sastav nije nebitan. Najvažniji sastojak povrtnice je irušična kiselina, koje ima od 11,5 do 24 %, ovisno o sortama, uzgojnim uvjetima, sezoni itd. Energetska vrijednost korijena povrtnice, u usporedbi s ostalim korjenastim povrćem, i nije tako mala. Kad se sjetim da se zalažem za autorstvo do toga da sam sama snimala crnu repu koju sama prije toga i kupila, samo da fotke ne kradem kome drugome — a za razliku od teksta fotke su i potpisane, haha! Samo nek prođe kašalj tko ga ima!




No jedan vrt ne čine samo biljke, tu su i mikroorganizmi, gljive i životinje pa ćemo i njih povremeno spomenuti. Poslije sadnje, kasnije u jesen, tlo oko svake biljke salate obložite zrelim kompostiranim stajskim gnojem ili vrtnim kompostom, koji ćete u rano proljeće ukopati. Količina vitamina nekoliko je puta veća nego u zelene salate glavatice. Čak i ako ste pravilno posadili, čekat ćete, osobito ako ih dijelite i presađujete, najmanje 2-3 godine, da se biljke dobro ukorijeni i udomaće na novom staništu pa da iz lišća u svibnju izrone predivni mirisni cvjetovi. U vrt ih sadimo tek kad više nema opasnosti da mraz ošteti kanino osjetljivo lišće.

[Sex tuzla|Erotske drame|Francuski filmovi]






Oznake: crna, repa, zaista, me, izvukla, iz, groznoga, kašlja

More crna gora 2016 - Stranica za upoznavanje

Crna Gora, hoteli, letovanje 2016, preporučujemo










Click here: More crna gora 2016






Apartman se sastoji od dnevne sobe sa ugaonom garniturom na razvlacenje i dvoseda na razvlacenje, kuhinje sa trpezarijom, dve spavace sobe, tri kupatila i tri terase. Prince-Bishopric of Montenegro and fights against the Ottomans Montenegrin refugees during Montenegrin-Turkish war Large portions fell under the control of the from 1496 to 1878. The President also proposes the calling of a to Parliament, grants amnesty for criminal offences prescribed by the national law, confers decoration and awards and performs other constitutional duties and is a member of the Supreme Defence Council. Sve sobe su opremljene mini barom, sefom, sa kablovskom televizijom i direktnom telefonskom linijom.



more crna gora 2016

Čišćenje apartmana: jednom dnevno Izmena peškira: na drugi dan. Trojice i Đurđevim stupovima, a grad Cetinje je prestonica kulture i umetnosti ove zemlje.



more crna gora 2016

Odaberite destinaciju? - The Montenegrin coast is 295 km 183 mi long, with 72 km 45 mi of beaches, and with many well-preserved ancient old towns. Takođe, ukoliko se neko odluči sa voz, najbliža železnička stanica je u Sutomoru, a do Bečića se može opet koristiti neki od lokalnih autobusa ili minibuseva, što košta ne više od 3 EUR po osobi.



more crna gora 2016

Od gradskog trga je udaljen svega pet minuta pješke, dok je od gradske plaže apartman udaljen nepunih petnaest minuta. Sve prodavnice, kao i hiper-marketi, apoteka, dom zdravlja, restorani, kafici nalaze se na dohvat ruke. Smeštena je u prelepom okruženju na mestu gde se uklapaju morski i planinski vazduh, Sa severne strane prostire se šuma prekrivena starim maslinama, a na jugu prelep pogled na... Sa vecine apartmna se pruza predivan pogled na zaliv. Svi apartmani poseduju klima-uređaj,čajnu kuhinju,wc,satelitsku tv, besplatan internet i parking pod video nadzorom. Najbliži restoran je udaljen 7... Apartmani Radonjić su smešteni kraj reke Drenošnice, na 2 km od popularne plaže Jaz i na 5 km od centra Budve. U ponudi imaju besplatan bežični internet, tera... Sa prelepom sljunovitom plazom dugom 1200m. Kuća je kategorizovana sa tri zvijezdice. Svaka soba je u prosjeku veličine 25 m2 + terasa i sadrži mini kuhinju, kupatilo, tv, klimu i terasu. Prednosti koje vam kuća nudi su i to što je na kući uradjena komplet termo izolacija, takodje uz sobu... Svi apartmani su u osnovi dvokrevetni sa pomoćnim ležajima. Na raspolaganju su 5 trokrevetnih i jedan četvorokrevet...



SAT: Patrola do Budve kroz kanjon Morače
Crna Gora obećava nezaboravno letovanje na obali dugoj 299 kilometara, sa 117 peskovitih, šljunkovitih i kamenitih plaža. Postoji mogućnost najma studia u prizemlju vile koji poseduje krevetac za bebu ne naplaćuje se dodatno. Takodje smo u mogucnosti, organizovanja izleta, plovidbe camcem, ribolov i sve ostale sadrzaje, vezane za more. Retrieved 11 September 2010. Putnici koji dolaze u Bečiće, mogu koristiti aerodrome Tivat, Golubovci u Podgorici ili Ćilipi u blizini Dubrovnika Hrvatska.

[Erotski filmovi com|Požuda|Utjeha crna gora restorani]






Oznake: crna, gora, letovanje, 2018.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.