nedjelja, 09.09.2007.
Najvažnija stvar na svijetu sljedećih mjesec i po'
Počeo je RWC!
NE ZNATE ŠTO JE TO????!!!!!
cccccc
Tkogod želi preživjeti u Irskoj sljedećih mjesec i po, mora znati barem malo o tome: "RWC stands for Rugby World Cup!!!!"
Kod nas je nogomet možda najvažnija sporedna stvar na svijetu (dalo bi se raspravljati), ali ovdje mi se čini da je rugby sve samo ne sporedan.
U to ime, link na članak za one kojima treba brzinska obuka:
Rugby za neznalice .
Dobar je članak. Dobro mi je došao za brzinsko obrazovanje, a i nasmijao me :).
Svi sada pričaju o rugby-ju pa da i ja nešto razumijem .
Inače zašto prvenstvo traje tako dugo? Znalci su mi objasnili da se smije igrati samo jenda utakmica na tjedan....zbog udaraca koje zadobiju. Pa tko voli, nek izvoli.
Vikend je. Kuhala sam i danas. I skromno, opet jednostavno i za oblizati prstiće . Možda ipak jednom završim moju kuharicu .
Pilić u jogurt šugu
2 batka ili 2 prsa
1 jogurt
svežanj šparoga
parmigiano reggiano
5 dkg sira (ja sam stavila chedar)
0.5 - 1 dl bijelog vina
malo putra
ružmarin
sol
Pećnicu zagrijati na 200.
Namastiti pleh, vatrostalnu ili nešto treće s putrom.
Piletinu posoliti i posuti ružmarinom (iz maminog vrta )
U posudu složiti šparoge prerezane na tri djela. Posoliti ih.
Na njih složiti piletinu.
Politi s vinom.
Staviti peći u pećnicu. S vremena na vrijeme, zaliti sa sokom koji je piletina pustila da se ne osuši.
Pomiješati jogurt s naribanim parmezanom i posoliti koliko treba.
Kad je piletina do pola pečena, preliti sve s jogurtom i peći do kraja.
Ostaviti da se ohladi 5 minuta. Šug se onda zgusne malo.
Joooj, kasnim na utakmicu Irska - Namibija . Dobro da su mi dali Zelenu kartu jer zbog ovakvog propusta, bojim se da bi mi mogla biti uskraćena .
- 12:21 -