center>


CRTICE IZ GLAVE I ŽIVOTA


Moja Ljubav

Najnježnija, najtoplija, najiskrenija

Teuta


Moja mala Sukiyaki

Zajednički blog

Teuta i Morski





Uvijek zajedno




Krasna misao moje Drage

Ljubav je najsnažnija svemirska energija čije titraje osjećamo u svom srcu, zato treba vjerovati samo njemu!



Blog je namijenjen onima koji žele zaboraviti svakodnevne brige i prepustiti se svijetu mašte

Kako slika vrijedi više od tisuću riječi moje ilustracije su uklopljene u postove. Nitko ne može moje misli bolje oslikati od mene samoga


NE VJERUJEM POPOVSKIM LAPRDANJIMA

Blog je otvoren 2. svibnja 2006.

U komentarima na svom blogu ne dozvoljavam blačenje i vrijeđanje drugih blogera

Moja galeria
Fotoklub Rijeka

Kako smo zavolili Japan 2016


Smoking Area, Kyoto, Fushimi Inare

1. Priprema putovanja
2. Smještaj
3. Među prijateljima
4. O pušenju
5. Ozbiljno i šaljivo
6. Predvečerje u Tokyu
7. Hrana
8. Ples meduza
9. Chozuya
10. Aqua fantasy
11. Riječ za kraj
12. Fushimi Inari Taisha
13.Večera u Kyotu
14.Moje prvo kupanje u Japanu

Kako smo zavolili Japan 2017



Osaka Castle

Pripreme

1. Dojmovi s putovanja
2. Subaru
6. Pjevamo Subaru
3. Čekamo nočni pogled
4. Mislima u Japanu
5. I tablet je tu

Torii on Miyajima, Hiroshima

1. Osaka Castle
2. Treba imati sreće
3. Sanja Matsuri
4. Vizure modernog Japana
5. Najviša zgrada Japana
6. Sayonara
7. U karaoke baru
8. Udon za ručak
9. Podzemlja velegrada
10. Vesela pjesmica
11. Beskućnik
12. Mikoshi
13. Ljepota kimona
14. Život je igra
15. Žice, žice, žice ...
16. Slobodno kao ptica
17. Ugodan restorančić
18. Kitayama cedar
19. U prvom redu partera
20. Shinjuku, Tokyo
21. Miyajima


Zaglavlje bloga3

29.06.2020., ponedjeljak



Jednoipo jaje na kajganu


Inspiraciju za ovaj kulinarski tekst dobio sam kada sam pročitao vrlo poticajni komentar Bugenvilije na mom prošlom postu: "... Pa kaj stvarno misliš da je to vaše strahobalno izdrkavanje ikome važno?!
Daj malo, ili se primi pisanja ili se mani ćorava posla."
Pa da se primimo posla...
Kako volim kuhati i kuham od kada znam za sebe, nije mi bilo teško iz moje prebogate kuharice izvući ovaj naputak.

Za pripremu jednog i pol jajeta na kajganu potrebno nam je:
- 2 jajeta
- masnoća
- začini

Od alata i pribora potrebni su nam:
- sjekirica za razbijanje jaja
- pilica za rezanje jaja po pola
- metar
- olovka za iscrtavanje polovice
- mućkalica za jaja
- zdjelice za mućkanje jaja
- tavica



Svi znamo kako se jedno jaje priprema za kajganu? A? Pa tko to ne zna. Sjekiricom za jaja razbijemo ga popola i smućkamo prema vlastitom nahođenju u većoj zdjelici.

Priprema pola jaja za kajganu znatno je zahtjevnija. Moramo jaje položiti na stabilnu i obilježenu podlogu na kojoj možemo točno odrediti polovicu jajeta. Zatim oko čitavog jajeta oprezno iscrtamo njegov ekvator iliti polovicu. Tako obilježeno jaje stavimo u frizer točno 17,35 minuta da se dovoljno smrzne, ne previše. Potom u čašu stavimo meko brašno i u njega uronimo jaje tako da se rub čaše poklapa s ekvatorom koji smo već ranije iscrtali. Oprezno pilicom za jaja, držeći ju naslonjenu na rub čaše kao vodilicu, prerežemo jaje popola. Jednu polovicu možemo spremiti za uporabu drugi puta a drugu umućkamo sa začinima u drugoj, manjoj, zdjelici.



Sada jaje i polovicu jajeta ulijemo u tavicu, vodeći pri tome računa o toplini tavice i masnoće. Neka nam je vodilja da na hladnoj ploči moramo čekati više nego čitav dan da se kajgana ispeče, a na vreloj brzo ćemo imati komade ugljena. Dakle temperatura mora biti negdje između ta dva ekstrema.
Dobar tek.

O jajetu na oko pisao sam prije par godina i nema potrebe da ponovo podižem taj tekst, pa tek fotke kao podsjetnik.


Jaje na oko


Dva jaja na oko



Oznake: kajgana


- 11:10 - Pusti vodu (21) - Isprintaj - #



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



Videa iz Japana

Sukiyaki uz more
Najviša zgrada Japana
We'll be back
Hiroshima, Zvono mira
Shinto vjenčanje
Tokyo, Sanja Matsuri

8 Kolovoz, August



Vodič Japanom, sve što vas zanima i što je dobro znati


Kako smo zavolili Japan 2018


Asahi Beer Tower, Golden Flam and Tokyo Skytree

Pripreme

1. Opet među prijatelje
2.Javili su se iz hotela
3. Karte su kupljene
4. Hotel rezerviran
5. Sve je spremno
6. Još jedan dan



Japan 2018

1. Vratismo se u Hrvatsku
2.Shukkeien Garden, Hiroshima
3. Shinkansen Hikari
4. Japan, zemlja vulkana
5. Dječji spomenik mira, Hiroshima
6. Priroda je sveta
7. Osjećati se ugodno
8. Japan, second hand
9. Kako priječi cestu
10. Žuti i kosooki
11. Hiroshima 6. kolovoza 1945.
12. Music festival
13. Pjesma rađa prijatelje
14. Himeji Castle
15. Par kapi Japana
16. Tamo visoko
17. Mount Shosha
18. Marble beach, Rinku, Osaka
19. Japanska drvena arhitektura
20. Ima toga i u Japanu
21. Ručak u Kobe-u
22. Kobe Nunobiki Herb Gardens

Kako smo zavolili Japan 2019,

Planiranje putovanja

1. Odluka je pala, putujemo
2. Mi letimo, lala la
3. Kako do Japana
4. Počinje odbrojavanje
5. Yokohama

Mi kao Japanci

1. Ne izgubiti se
2. Gejša i samuraj
3. Sitnice koje to nisu
4. Hachiko, vjernost psa
5. Shinto vjenčanje
6. Vidjeti da bi vjerovali
7. Japanom 220/sat
8. Draga uspomena
9. Shibamata
10. Kišno jutro u Yokohami
11. HIKAWA MARU
12. Povjerljivi japanski razgovori
13. Najveći pauk na svijetu

JAPAN


1. Amaterasu, Boginja Sunca
2. Obnova hrama Boginje Amaterasu
3. Glicinija, najljepša na svijetu
4. Presađivanje najveće glicinije
5. Trešnjin cvijet u Japanu
6.Podzemni bicikl parking
7. Festival azaleja, Tokyo
8. ZOO Osaka
9. Japanom 220/sat
10. Ginko
11. Spavanje u kapsulama
12. Shinkansen i Maglev
13. Akvarij Osaka
14. Opet malo o Japanu
15. O japanskoj hrani
16. Staro-novo, japan
17. Setsubun festival
18. Hiroshima, Ptica na dlanu
19. Negdje nad Sibirom
20. Poplave u Japanu
21. Mostići u parkovima
22. Veliki val Kanagave
23. Uspomena na Osaku
24. Higashi Hoganji Temple







Design by More ljubavi

Uz rivu