petak, 06.06.2014.

Pjeva li vaš pas?

Odlučila sam podijeliti s vama oduševljenje svojim psom, koje sam doživjela kad sam otkrila kako obožava pjevati uz klavir! Jednog dana sam sjela i krenula svirati, a Zara je dotrčala i pridružila se. Možda misli da njezino zavijanje dođe kao dobar prateći vokal :D Primjetila sam da ima i svoju omiljenu skaldbu, koju sviram i na videu (ovdje nije baš najbolje raspoložena kako inače zna biti, ali svejedno se čuje)


video-2013-07-24-16-00-55 by tena-zoricic

Odlučila sam malo potražiti zašto psi to rade, pa tako neki objašnjavaju zavijanje pasa uz glazbu ili primjerice sirene, kao njihov oblik komunikacije. Pas želi biti dio obitelji i sudjelovati u svemu što se događa. Također, psi imaju vrlo osjetljive uši koje reagiraju na intenzitet zvukova. Neki također smatraju da pas zapravo zavija zato što mu glazba smeta. Ipak, puno je vjerojatnije da su zvukovi koje proizvodi povezani s užitkom, opuštanjem i psećim instinktom, koji provociraju visoki tonovi. Da psu smeta ono što čuje, on bi bježao,sakrivao se, prekrivao uši i slično. PuppyWeb.com također ističe kako pseće zavijanje također može biti i oponašajuće. Naime, pas može pomisliti kako zvuk zapravo dolazi od drugoga psa, a zavijanje je njegov instinktivni odgovor na to.
Koji god razlozi bili, ne sumnjam da Zara voli slušati glazbu, a također se često i priključiti. Zapravo, prvi put kad smo to otkrili, sjedila je nepomično ispred radija i slušala neku skladbu na klaviru. Moram reći da sada i sviram češće, upravo zbog tog malog veselja i smijeha koje nam ona priušti.sretan

Oznake: pas, zavijanje

| 12:44 | Komentari (5) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.