Talasaj

ponedjeljak, 08.05.2006.

TDR traži od pobunjenih radnika 270 milijuna kuna za naknadu štete

Prenosimo napise Jutarnjeg lista:

TDR je preko svog novoangažiranog odvjetnika Čede Prodanovića izjavio da je štrajkom radnika TDR pretrpio već 270 milijuna štete i traži od pobunjenih radnika naknadu te štete.

Adris grupa, u sklopu koje posluje TDR, angažirala je odvjetnika Čedu Prodanovića i priprema tužbu za naknadu štete kojom će od pobunjenih radnika zagrebačkog pogona Tvornice duhana tražiti najmanje 270 milijuna kuna. Prodanović, kojeg je Adris grupa angažirala uz već postojeće odvjetnike iz ureda Porobija i Porobija, izjavio je da će TDR vrlo brzo ići s vlasničom tužbom. "Po prvim izračunima, već pretrpljena šteta za TDR i Adris grupu iznosi oko 200 milijuna kuna, a potencijalna šteta u ovom trenu računa se na još 70 milijuna kuna".


Blokada tvornice traje već 31 dan, pobunjeni radnici u međuvremenu su zatražili reviziju pretvorbe i privatizacije TDZ-a, a Adris grupa, odnosno TDR, tuži radnike za ometanje posjeda i traži od suda mjeru kojom će ponovno preuzeti kontrolu nad tvornicom. Prvo ročište u tom postupku održano je u srijedu i sud je zatražio od TDR-a da dostavi dodatne dokaze.

- U ponedjeljak ili utorak dostavit ćemo dodatne dokaze i nakon toga očekujemo privremenu mjeru koja će nam omogućiti ponovni ulazak u posjed. U tvornicu ćemo ući zajedno s predstavnicima Ministarstva financija i odgovarajućim vještacima koji će utvrditi štetu. Prema našim saznanjima, gotovo sav duhan koji je bio u proizvodnim pogonima tvornice sada je već propao - kaže Ronald Korotaj, direktor pravnih poslova Adris grupe, koji ponavlja da uprava nema namjeru nasilno, uz pomoć zaštitara, prekinuti blokadu tvornice. U blokiranoj tvornici u Jagićevoj ulici u Zagrebu, prema podacima Adris grupe, ostalo je 3,4 milijuna komada cigareta s poreznim markicama.

- Oni su nanijeli golemu štetu ne samo radnicima, nego i cijeloj hrvatskoj državi. Morat će to nadoknaditi i uopće neće biti u poziciji tužiti i nešto tražiti. Očekujemo poništenje pretvorbe - kaže sindikalist Mario Iveković.

- 16:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #