četvrtak, 13.08.2009.

Poglavlje 6.

Minerva McGonagall izgledala je ljutito primajući nas u svoj kabinet. Pratila sam je zajedno s braćom Weasley, Lee Jordanom i još nekoliko Gryffindora koji su također napustili sat profesorice Umbridge. Blizanci i Lee nisu izgledali zabrinuto za razliku od ostalih učenika koji su prilikom ulaska u kabinet izgledali maleni poput zrna.

Profesorica je odmarširala do stola, skinula šeširu u obliku stošca i sjela u tamno crvenu fotelju. Zamahnula je štapićem, a stolice koje su maločas stajale priljubljene uza zid dolepršale su do suprotne strane njezina stola.

"Sjednite.", rekla je kratko pospremajući pergamente koji su se nalazili ispred nje. Braća Weasley su se potiho nacerila dok smo ostali šutke sjeli na svoja mjesta. McGonagallica nas je sve redom pažljivo promotrila ispod okvira naočala. Čelo joj je bilo naboranije no inače i vidjelo se da zbog specifičnosti situacije koja ju nije ostavila ravnodušnom, pažljivo smišlja govor.

"Dakle.", započela je i blago frknula nosom. "Profesorica Umbridge me je obavijestila kako ste danas napustili njezin sat, no nije mi otkrila razlog. Možete li mi, molim vas reći, koji je to razlog bio dovoljno dobar da napustite predavanje?", povisila je ton.

"Pa, jednostavno se nismo slagali s njezinim mišljenjem. Također, profesorica je rekla da, ako želimo možemo napustiti predavanje.", ozareno joj je odgovorio Lee Jordan. McGonallica ga je ljutito pogledala, a blizanci su se uzvrpoljili na svojim stolicama.

"Nije smiješno, gospodo Weasley. Situacija bi mogla biti mnogo ozbiljnija da profesor Dumbledore nije smekšao Dolores.", njezino je ime izgovorila s dozom prezira. "Ipak, dužna sam vas upozoriti da takvo ponašanje ubuduće nećemo tolerirati ukoliko se odlučite pružiti podršku svojim prijateljima u obrani stavova.", njezine zelene oči susrele su se s mojima. Brzo sam skrenula pogled u pogled osjećajući kako mi obraze preplavljuje toplina i rumenilo.

"Unatoč svemu, morat ćete odraditi kaznu u subotu navečer. Očekujem vas ovdje u mom kabinetu u osam sati navečer. I nemojte kasniti.", napomenula je. Većina učenika je odahnula. Kao da smo svi očekivali još jednu jezikovu juhu i viku Minerve McGonagall, no očito da nije bila raspoložena za bilo kakva drastična kažnjavanja jer ni njoj Umbridgeova nije bila previše draga.

"No dobro, to smo riješili. Jeste li za kolačiće?", upitala je i ustala od radnog stola. Prišla je komodi boje lješnjaka i iz nje izvadila kutiju s zlatnom mašnicom u kojoj su se nalazili čajni kolačići. Blago nam se osmjehnula nudeći nam desert. Dohvatila sam okrugao, ružičasti kolačić punjen vanilijom.

"Čaj?", ponudila je Aliciu Spinnet koja je zbunjeno klimnula glavom.
Ovakvo gostoprimstvo McGonagallica je rijetko pokazivala pošto je uvijek ostavljala dojam stroge profesorice koja voli sve konce držati u svojim rukama. Minutu kasnije je upitala Freda kako napreduju metlobojski treninzi s obzirom da ona očekuje kako će pokal i sljedeće godine krasiti njezin kabinet.

U kaminu su vatreni jezici isijavali toplinu dok su iskre letjele zrakom prema dimnjaku. Police od borovine bile su ispunjene raznim knjigama, a na zidovima su visjele razne fotografije, većinom žena. Pretpostavila sam kako su to žene iz obitelji McGonagall pošto su sve nalikovale na profesoricu. U kutu prostorije nalazila se komoda, a na njoj svijećnjak, stalak sa salvetama i komplet za čajanku. Ipak, najviše pozornosti mi je izazvao stari ćilim koji je visio iza radnog stola. Prikazivao je mladu vješticu u smaragdno-zelenoj pelerini, duge smeđe kose i ruku prekriženih na trbuhu, pod čijim se skutima skrila siva mačka.

McGonagallica nas je još jednom podsjetila na zadaću iz Preobrazbe , poželjela laku noć te nas ispratila iz kabineta. Uzvratili smo pozdravom i krenuli prema gryffindorskoj kuli. Hodnici su bili prazni poput pustinje. Jedino se u daljini moglo čuti hihotanje Peevesa i dernjava Filcha.

"Ovo nije bilo tako loše zar ne?", rekla je Katie dok smo se uspinjali stepenicama.

"Loše? Bilo je genijalno! Ne događa se svaki dan da te McGonagallica nudi kolačićima i čajem. Kad bolje razmislim, to mi je još nikada nije dogodilo!", veselo je uzviknuo Lee Jordan.

"Gotovo sam siguran da sam u njezinom glasu čuo mrvicu ponosa dok je spominjala naše buntovništvo. Nismo mi bez razloga u Gryffindoru.", dobacio je Fred, bez ikakvog razloga probovši svog brata blizanca u rebra.

"Mislim da ponajviše trebamo zahvaliti našoj maloj Maddie i njezinom dečku. Jer da nije njih, mi ne bismo porasli u McGonagalličinim očima.", George je prebacio ruku preko mog ramena.

"Nemojte se veseliti prerano. Tko zna kakvu nam je kaznu pripremila. I on mi nije dečko.", dodala sam brzo, no kao da me nitko nije čuo. Svi su bili oduševljeni večerašnjom čajankom u tolikoj mjeri da su doslovno skakutali po hodniku.

"Jedva čekam da kažem Ronu.", rekao je Fred dok smo prišli Debeloj dami koja je drijemala u svom okviru. Kosa joj je bila pomalo neuredna, a haljina na rubovima izgužvana. Promeškoljila se i trgnula iz sna.

"Lozinka?"

"Praskavi repan.", reče Alicia.

"Tako je. A sad ulazite i pazite da ne probudite ostale portrete. Nije pristojno dolaziti u ovo vrijeme. Čudim se kako vas profesori nisu uhvatili…", mumljala si je u bradu dok smo mi protrčali kroz prolaz prema društvenoj prostoriji.

* * *

U subotu ujutro je na oglasnoj ploči osvanula obavijest kako će tog dana učenici prvi put ove školske godine imati priliku posjetiti Hogsmeade. Većina je Gryffindora odmah nakon doručka izjurila iz dvorca, zabundana u šalove i kape dok ih je Filch nemilosrdno pregledavao svojim detektorom. Zbog svih nevolja koje su snašle čarobnjački svijet, Ministarstvo je odlučilo pojačati mjere sigurnosti u Hogwartsu kako bi vratili povjerenje roditelja čija su djeca bila također ugrožena.

Puhao je snažan, gotovo orkanski vjetar, koji je nasukao metalno-sive oblake nad selo. Ulice su bile gotovo prazne pošto su svi odlučili okrijepiti se u jednoj od gostionica. Zooey i Millicent su zauzele jedan od stolova kod Tri metle dok sam ih ja pokušavala pratiti kroz gužvu. Većina gostiju su bili učenici Hogwartsa te pokoji stariji čarobnjak iz okolice Hogsmeadea.

Pri samom ulasku u prostoriju primijetila sam grupicu Ravenclawa koja je sjedila u kutu, tik u prozor koji su prekrili ljubičasti zastori. Eddie Carmichael i Marcus Belby igrali su čarobnjački šah povremeno se uključujući u razgovor s Jamesom i Penelope Clearwater, koja je snažno zagrlila njegovu ruku te se stisnula uz njegovo tijelo. Svojim je hihotom ispunila cijelu prostoriju, smijući se svakoj Jamesovoj riječi.

"Baš slatko.", prosiktala je Zooey spustivši Dnevni prorok na stol. "Od njezinog mi se smijeha prevrnuo bubrežni kamenac.", dovršila je hladno. Millicent koja je ispijala pivoslac , savladao je smijeh i sva tekućina koju je pokušavala popiti završila je na površini stola.

"Oprostite.", rekla je posramljeno maramicom brišući stol. "Tebi to stvarno ne smeta?", kao da sam znala da će me Millicent to pitati. Koliko god je ona na mom licu željela vidjeti ljubomoru, znala je da neću lako popustiti. Nisam bila ljubomorna, ali s druge strane mogao je izabrati bilo koju drugu, pošto mi Penelope nikada nije bila na listi najdražih osoba. Zamjerila mi se još na prvoj godini, prvog tjedna školske godine kada je ukrala moje najdraže pero na satu Čarolija. Možda zvuči djetinjasto, no to sam pero dobila za sedmi rođendan i bilo mi je veoma drago.

"Ne.", odgovorila sam kratko. "Nije da smo u vezi ili nešto slično.", uzela sam Dnevni prorok okrenuvši posljednju stranicu. Otkako Dnevnik prorok obiluje crnom kronikom odlučila sam čitati ga sa stražnje stranice pošto se tamo uvijek nalaze zanimljivosti, križaljke i vicevi. "Loše vijesti uvijek mogu pričekati", govorio je Kyle.

Otvaranje ulaznih vrata izazvalo je zvuk zlatnog zvonca obješenog za slamnato uže iznad ulaza. Roger Davies, kapetan metlobojske momčadi Ravenclawa i jedan od najboljih Jamesovih prijatelja ušao je u prostoriju zajedno s još jednom djevojkom koju nisam poznavala. Zajedno su krenuli prema stolu za kojem je sjedilo njihovo društvo. Penelope je ustala ne bi li zagrlila prijateljicu dok su se James i Roger pozdravili udarcima o leđa. James je na trenutak pogledao u našem smjeru te mi namignuo, na što sam se kiselo nasmiješila. Millicent je od ulaska pratila svaki Rogerov pokret, promatrajući ga od glave do pete. Glavu je naslonila na desnu ruku, a obrazi su joj naglo porumenjeli.

"Hej! Zemlja zove Milly!", Zooey je zapucketala ispred Millicentinih očiju na što se ona naglo trgnula, kao da se probudila iz sna.

"Sviđa ti se?", nagnula sam se preko drvenog stola i tiho je upitala na što je ona samo šutke pogledala u pod i nešto promucala.

"Ma hajde. Posve je normalno da ti se on sviđa. Odličan učenik, fin dečko k'o savršen za tebe. Bili bi odličan par!", Zooey ju je potapšala po ramenu.

"Ne pričaj gluposti Zoo! Nema šanse da bi mu se ja svidjela!", rekla je sjetno.

"Navedi mi jedan razlog zašto ne bi? Lijepa si, pametna, vjerojatno najbolja učenica na godini, s obje noge na zemlji, a što je najvažnije odlična prijateljica. Sigurna sam da bi ti pružio priliku. Ako želiš mogu se raspitati kod Jamesa.", pokušala sam joj podići samopouzdanje pošto je bilo očito da joj ga nedostaje.

"To je dobra ideja.", podržala me Zooey.

"Pa, to bi bilo baš lijepo od tebe.", tiho je promucala. Obrazi su joj se i dalje crvenjeli, a na licu joj se vidjelo koliko je za nju ovo neugodna situacija pošto nismo često imale priliku razgovarati o njezinom ljubavnom životu.

"Fino, to smo riješili.", rekla je Zooey." Nego, počela sam čitati dnevnik koji si mi dala Mad. Nisam pročitala mnogo, no stekla sam dojam da ga je pisala neka kurvica iz Hufflepuffa. Na prvih deset stranica je smotala više dečkiju, nego Cho Chang u cijelom životu. Nadala sam se da će pisati o nečemu zanimljivom, no prevarila sam se. Očito da nije raspolagala viškom kvocijenta inteligencije.", nezadovoljno je ispuhnula. Millicent je razočarano odmahnula glavom, a ja sam shvatila kako pronalaskom tog dnevnika nisam otkrila toplu vodu.

* * *

Spremište za metle bio je mračno i hladno, a za zidove i vrata počela se hvatati paučina. Nekoliko je partviša lijeno ležalo na prašnjavom podu čekajući na svoje vlasnike koji su očito zaboravili na njih. James je nježno naslonio svoja prsa o moja primaknuvši moje tijelo bliže hrapavom zidu. Stao je ljubiti moj vrat dok sam ja zavukla prste u njegovu gustu kosu. Odvezala sam kravatu, a njegove su ruke već istraživale područje ispod mog džempera.

"Ti goriš!", rekla sam, osjetivši njegov vreli dodir na svojoj koži.

"Pa zar je to čudno, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazim.", nacerio se i nježno me ugrizao za usnicu. Znala sam koliko je tvrdoglav i činjenica da vjerojatno ima vrućicu ne bi ga previše uznemirila. Ruke sam spuštala niz njegov trbuh, otkopčavajući dugmad na njegovoj košulji kada mi je pogled slučajno zastao na ručnom satu. «Deset minuta do osam sati. K vragu.», pomislila sam i odgurnula Jamesa od sebe.

"Što je?", upitao je pomalo uznemireno.

"Kazna kod McGonagallice. Oprosti, posve sam zaboravila. Odgodit ćemo ovo za koji drugi put.", poljubila sam ga i počela sam skupljati svoje stvari.

"K vragu. Zar ne može ona pričekati?", uhvatio me oko struka i poljubio mi rame.

"Ne može. Tu sam kaznu zaradila podržavajući tebe. Rado bih ostala, ali znaš i sam da je bolje ne zamjeriti se McGonagallici. Osim toga, vruć si kao peć. Mogao bi otići do madame Pomfrey." , odgurnula sam ga.

"Ja sam dobro! Koliko ti puta to moram reći? Čini se da ću se morati sam zabaviti.", nezadovoljno je frknuo nosom.

"Ili ne. Sigurna sam da bi Penelope rado prihvatila tvoj poziv na igranje.", nisam bila svjesna što sam mu u tom trenutku rekla. Pogledao me ispod obrva, a ja sam šakom prekrila usta.

"Tko kaže da ga već nije prihvatila?", podigao je lijevu obrvu, a ja sam jedva zadržala šaku da ne poleti prema njegovom licu.

"Madison, čekaj. Nisam tako…", pokušao je dovršiti, no već sam izašla iz spremišta, snažno zalupivši vratima.

- 17:11 - Komentari (39) - Isprintaj - #

utorak, 04.08.2009.

Chapter 5.

Učionica Obrane od mračnih sila bila je napola prazna, iako je prije dvije minute zvonilo za početak sata. Učenici su još uvijek pristizali dok je tek šačica Slytherina sjedila u prvim klupama, spremna za sat. Ne zato što su bili željni znanja već zato da bi se mogli ulizivati Umbridgeovoj. Jer ipak, ona je bila Ministrov doušnik i niti jedno joj se dijete iz čistokrvne obitelji nije željelo zamjeriti.

Posljednji su učenici pristigli trčećim korakom tek nekoliko metara ispred uzrujane Umbridge koja je očekivala da je dočekamo spremni za nastavu. Njezine ružičaste cipele udarale su o kameni pod dok je uzdignute glave marširala prema katedri, u rukama držeći rokovnik, pero i udžbenik. Obrazi su joj porumenjeli dok je ona jedvice hvatala zrak. Zdepastim je prstima uhvatila rub stola ne bi li se primirila.

"Dobar dan učenici!", pozdravila je glasno i veselo, kao da je zaboravila da su neki od nas umalo zakasnili na sat.

"Dobar dan profesorice Umbridge.", odrecitirali smo spremno. James, kojeg je Umbridgica imala na piku, je umjesto pozdrava opsovao i okrenuo očima.

"Spremite štapiće.", ispod obrva je pogledala braću Weasley koja su štapićima manevrirala ispod klupe. Ovo je već bila druga godina otkako je Umbridge radila u Hogwartsu i za vrijeme njezinih predavanja nismo izveli niti jednu jedinu čaroliju što je izazvalo negodovanje kod mnogih, no nismo imali pravo buniti se.

"Dakle, ako ste spremili svoje štapiće možete okrenuti 20. stranicu u udžbeniku i početi s obradom lekcije. Danas je na redu samostani rad. I nemojte misliti kako neću provjeravati što ste uradili na satu. Ovo je važno gradivo i želim da konačno sami naučite izdvajati važne činjenice iz lekcije.", kiselo se nasmiješila, a zatim se okrenula prema ploči i kucnula po površini.

Slytherini su u prvim klupama spremno otvorili udžbenike glumeći da ih gradivo zanima dok su ostali nezadovoljno uzdahnuli odmatajući pergamente. Umočila sam pero u tintu i prepisala naslov iz knjige. Oči su mi letjele preko teksta, no bezuspješno. Nisam uspjela zapamtiti niti jednu rečenicu.

"Bilo bi dobro.", James se nagnu bliže i započeo šapatom. "Kada bi ti to lijepo sastavila, kao i inače, a ja bih se već nekako odužio?", upitao je te se zločesto nacerio.

"Zar zaista očekuješ da ću išta napisati? Ovakvi su satovi odavno izgubili smisao."

"Ako ništa, barem sam se ponadao.", slegnuo je ramenima i odložio pero.

"Profesorice?", Parvati je podigla ruku visoko u zrak.

"Da gospođice Patil?", odgovorila joj je Umbridgica spustivši šalicu čaja na stol.

"Vi ste pomoćnica ministra Fudgea, zar ne?"

"Tako je draga. No ne vidim kakve veze to ima s gradivom?", namrštila se.

"Pa, mislila sam, ako ste bliski s ministrom možda biste nam mogli potvrditi neke informacije. Zanima me, je li istina da će se ministar povući?", zadnju je rečenicu izgovorila nešto tiše i s povećim oprezom.

"Povući?", vrisnula je užasnuto."Naravno da neće, odakle vam to! Ministar je odan svojoj dužnosti i svi koji ga imalo poznaju znaju da on to nikada ne bi učinio!"

"Ali, već druže vrijeme kruže glasine…", Parvati je nastavila uporno.

"Točno tako! Glasine! Oduzimam deset bodova Gryffindoru zbog ometanja nastave! Odakle vam uopće pravo da me to pitate? Vi ste još maloljetni i zaista vas se ne tiče što se događa u Ministarstvu. Vaša jedina briga jest obrazovanje!"

"I mi smo građani čarobnjačke zajednice, zaslužujemo znati što se događa. Uostalom, već za nekoliko mjeseci će neki od nas biti punoljetni. Koju ćete izliku onda iskoristiti?", oglasio se James bez imalo ustručavanja. Pogledala sam u njega, a zatim u Umbridgicu i oboje su bili veoma uznemireni.

"Dosta! Gospodine Callaham, kako se usuđujete biti tako drski?! Zar nemate nimalo poštovanja prema profesorima? Oduzimam dvadeset bodova Ravenclawima. Ovakvo je ponašanje nedopustivo!", udarac njezine zdepaste šake prolomio se učionicom.

"Ako je netko drzak, onda je to Ministarstvo. Državna je blagajna već mjesecima prazna, zemlja je pogođena kriminalom i ubojstvima, a vi u vezi toga nećete učiniti apsolutno ništa sve dok vaše pelerine neće biti ugrožene?", James je povisio ton.

"Sad je bilo dosta! Gospodine Callaham izvolite napustiti učionicu, takvo ponašanje i blaćenje rada Ministarstva neću dopustiti!", zaderala se, a živac joj je titrao na čelu. James je knjige pospremio u torbu te je prebacio preko ramena. Izašao je iz učionice snažno zalupivši vratima.

"Eto tako.", reče uspuhano. "Ako postoji još netko, kome moja objašnjenja nisu bila dovoljna, može slobodno otići sa sata. Bolje tako, nego da ometa rad ostalih.", dovršila je pogledom prelazeći po učionici.

Instinktivno sam ustala i bez riječi pokupila svoje stvari. Ostali nisu izgledali kao da su previše iznenađeni. Očekivali su da ću ja biti prva koja je otići za Jamesom. Krajičkom oka sam vidjela kako ustaju i braća Weasley, a za njima još nekoliko Gryffindora.

* * *

James je sam sjedio na jednoj od kamenih stepenica. Torba mu je ležala tik uz lijevu nogu dok je on svoj pogled usmjerio prema podu. Rukama je nekoliko puta prošao kroz kosu, a kravatu je olabavio ne bi li došao do zraka.

"Nisi trebala doći.", rekao je kao da ne želi sažaljenje koje mu ja nisam niti ponudila.

"Nisam, ali sam htjela. Zar misliš da sam jedina?", odgovorila sam.
"Još je netko napustio sat?", upitao me je u čuđenju.

"Čini se kako si pokrenuo pravu revoluciju.", sjela sam bliže njemu.
"Prokleta babuskara.", rekao je gnjevno bacivši na pod komad zgužvanog pergamenta. Znala sam zašto se ljuti. Bio je u pravu dok je ona negirala istinu. Činjenica je da bi svi mi mogli biti u opasnosti, a Ministarstvo ne radi ništa kako bi nas zaštitilo. Šutnja nije bila rješenje. Glavu je položio na ruke, a usnice su mu zatitrale. Vjerojatno od ljutnje. Umbridgica je od prvog dana činila sve kako bi mu prkosila i samo zbog obitelji iz koje dolazi.

"Koliko znaš?", upitala sam ga bez oklijevanja. Naravno, mislila sam na ostavku Fudgea, pad Ministarstva, pobunu smrtonoša i selidbu u Kanadu. Pogledao me u čudu, kao da ne zna o čemu govorim, no bila sam uvjerena kako glumi. Sigurno je znao mnogo toga, ipak nije slučajno njegova majka bila u Hogwartsu prošli tjedan.

"Ništa više od tebe, vjeruj mi. Fudge će otići, samo je pitanje dana. Kao da nam već nije stvorio dovoljno nevolja. Ne želim da on bude razlog mog odlaska u Kanadu.", reče ljutito. Imao je eksplozivan temperament i lako plane, no teško ga je smiriti.

"Ako te tješi.", uhvatila sam ga za ruku. " Ni meni nije ništa lakše. Roditelji mi se gotovo niti ne javljaju. Mogu biti mrtvi u nekom jarku, a da ja to ne znam. I sigurna sam da bi ti odlazak u Kanadu lakše pao kada bi znao da nisi jedini kojeg čeka takva sudbina.", objasnila sam.

"Madison, jasno mi je to, ali zbog prezimena neke stvari postaju kompliciranijima nego što zapravo jesu. Nomen est omen*", jače je stisnuo moju ruku.

"Slušaj me, ti nisi tvoja mama niti ćeš ikada biti. Možda, kada bi barem na trenutak prestao misliti o politici, možda bi ti onda bilo lakše. Mi smo još uvijek djeca i ako nećemo uživati u ovo malo bezbrižnog vremena koje nam je ostalo, kasnije ćemo gadno požaliti. Možeš biti nesretan jedino zbog ljubavi i zdravlja, sve ostalo nije vrijedno tuge. Bilo je i gorih vremena.", naslonila sam se na njegovo rame i pogledala u sivi strop na kojem se hvatala paučina.

"Priznajem, u pravu si.", teško je klimnuo glavom. Bio je veoma tvrdoglav i rijetko je kada drugima dopuštao da nadglasaju njegovu riječ. Možda sam ipak nakon toliko vremena naučila kako se boriti s njegovim karakterom. Bila sam iznenađena koliko se promijenio u posljednje vrijeme, no možda sam samo počela na njega gledati iz drugog kuta.

"Nisam te pitao.", okrenuo se prema meni." Otkada ste ti i Cedric Diggory prijatelji?", dovršio je. Znala sam da ne voli Cedrica samo zato što su donekle slični pa ga je na svim područjima smatrao najvećom konkurencijom.

"A zašto to tebe zanima?", podigla sam obrvu.

"Eto tako. Znatiželja.", reče.

"Otkako ti šarmiraš Cho.", namignula sam mu, a on se nacerio.

"Pošteno. Uzvraćaš udarac.", konačno sam osjetila bezbrižnost u njegovom glasu.

"Znaš.", započela sam umiljatim tonom. " Na dvoje se već dugo nismo, družili.", zastala sam na posljednjoj riječi. Nasmijala sam se sama sebi prisjetivši se načina na koji je to Kyle izgovorio.

"Zaista? Bojao sam se kako nećeš primijetiti. Koliko imamo do kraja sata?", upitao je.

"Dvadeset i pet minuta.", pogledala sam na sat.

"Savršeno.", nasmiješio se i prpošno poskočio. Ustala sam sa stepenice, a on me istog trena poljubio, ruke prislanjajući na moj vrat. Zatim me je povukao za rukav i skrenuo iza ugla.


Nomen est omen (lat.) – Ime je znak.

Ovako:nije greška što se Parvati pojavljuje na satu, a nije ni slučaj da ja ne znam kako je ona mlađa od ovog društva. Sad, da ne moram svakome objašnjavati u komentarima, napisat ću to; nju sam namjerno stavila u post, pošto mi je trebala jedno napilundrano njuškalo da pokrene lavinu. Ako vam taj razlog nije dovoljan, onda se zadovoljite onime iz prošlog posta da radnja nije kronološka pa tako ni sve ostalo.

- 11:39 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.