Svijet Makrobiotike

Što je okara?

Okara je zapravo kuhana i mljevena soja, nusprodukt kod izrade tofua. Možete je napraviti kod kuće ili kupiti u dućanima zdrave hrane kao što je npr. Zrno uz prethodnu najavu. (http://www.bio-zrno.hr/).
Okara se koristi kao dodatak slanim i slatkim jelima.

Kako napraviti okaru kod kuće?
Namočite oko 200 g soje. Ostavite barem 12 h. Nabubrenu soju zajedno sa vodom u kojoj se namakala izmiksajte što sitnije. Zagrijte 2l vode i kad zavrije dodajte mljevenu soju. Pričekajte da zavrije i kuhajte nekoliko minuta. Da soja ne bi zakipila potrebno ju je stalno miješati i po potrebi prskati hladnom vodom. Kuhanu soju procijedite i dobili ste okaru! Procijeđena tekućina je sojino mlijeko.

30.09.2007. u 20:56 | 3 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (12)
Rujan 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Razmjena iskustava u pripremi hrane i načinu života po principima makrobiotike

Linkovi

Evo blogića koje rado čitam:

Hagakure.blog.hr

ljubav...ah ljubav

Tečajevi izrade seitana i tofua

Ako želite naučiti kako izraditi tofu i seitan...
Kontakt: 091 76 88 694