Svijet Makrobiotike

Slanutak!

Slanutak je meni najdraža mahunarka. Odličan je kao prilog, u juhama, salatama, namazima... Potrebno ga je namočiti preko noći i tek tada kuhati. Kuha se oko 1,5h.

Namaz od slanutka (humus)

Sastojci: 1 šalica kuhanog slanutka
sol po želji
limunov sok (cca 1 jušna žlica)
2 režnja češnjaka
2 čajne žlice tahinija (maslaca od sezama)

Priprema: Samo izmiksajte! :-)


Mediteranska salata od slanutka

Sastojci: 1 šalica kuhanog slanutka
2 šalice rikule ili matovilca
2 režnja češnjaka
sol po želji
maslinovo ulje
rižin ocat
bosiljak i origano

Priprema: usitnite češnnjak i pomiješajte ga sa maslinovim uljem i rižinim octom. Dodajte slanutak, sol, bosiljak i origano (oko pola žličice) i izmiješajte. Na kraju dodajte rikolu i još jednom izmiješajte!

05.12.2007. u 21:23 | 24 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2007  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (12)
Rujan 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Razmjena iskustava u pripremi hrane i načinu života po principima makrobiotike

Linkovi

Evo blogića koje rado čitam:

Hagakure.blog.hr

ljubav...ah ljubav

Tečajevi izrade seitana i tofua

Ako želite naučiti kako izraditi tofu i seitan...
Kontakt: 091 76 88 694