Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijetmakrobiotike

Marketing

Slanutak!

Slanutak je meni najdraža mahunarka. Odličan je kao prilog, u juhama, salatama, namazima... Potrebno ga je namočiti preko noći i tek tada kuhati. Kuha se oko 1,5h.

Namaz od slanutka (humus)

Sastojci: 1 šalica kuhanog slanutka
sol po želji
limunov sok (cca 1 jušna žlica)
2 režnja češnjaka
2 čajne žlice tahinija (maslaca od sezama)

Priprema: Samo izmiksajte! :-)


Mediteranska salata od slanutka

Sastojci: 1 šalica kuhanog slanutka
2 šalice rikule ili matovilca
2 režnja češnjaka
sol po želji
maslinovo ulje
rižin ocat
bosiljak i origano

Priprema: usitnite češnnjak i pomiješajte ga sa maslinovim uljem i rižinim octom. Dodajte slanutak, sol, bosiljak i origano (oko pola žličice) i izmiješajte. Na kraju dodajte rikolu i još jednom izmiješajte!


Post je objavljen 05.12.2007. u 21:23 sati.