Na što pripaziti prilikom odabira podstanarskog stana?

ponedjeljak , 06.01.2014.

U potrazi za podstanarskim stanom mnogi će naići na zamke. Mnogi iznajmljivači spremni su "zamaskirati" brojne probleme i mane stana kojeg planiraju iznajmiti kako bi on na prvi pogled osvojio potencijalnog podstanara. Stan za kojeg ste zainteresirani može biti uredan, lijepo namješten, ali može kriti brojne nevolje s kojima ćete se kasnije teško nositi. Evo na što trebate obratiti pažnju:

1. raspitajte se o vlazi u stanu
2. provjerite instalacije
3. provjerite izolaciju
4. provjerite kvalitetu i stanje prozora i balkonskih vrata

NEPRIJATELJ INTERIJERA
Ovo su samo neke od stavki koje trebate provjeriti i razgledati prije nego što se odlučite za stan jer u protivnom vlaga vas može dočekati već nakon nekoliko mjeseci življenja, a posebice u zimskom razdoblju. To je problem s kojim se sigurno ne želite sresti.
Osim što "kvari" izgled vašeg podstanarskog stana, može postati problemom i za vaše zdravlje, a plijesan može uništiti i namještaj.



Plijesan u stanu- prizor kojeg ne želite vidjeti
(izvor: metro-portal.hr)
INSTALACIJE ŽIVOT ZNAČE
Instalacije su jedne od važnijih stavki prilikom odabira vašeg novog podstanarskog doma. Provjerite s vlasnikom njihovo stanje i kada su zadnji put pregledane jer vas neodržavane instalacije mogu koštati života.
Glasni susjedi također mogu biti problem, a ako ste vi osoba za "partijanje" također ne želite da vas drugi susjedi prijave stoga provjerite zvučnu izolaciju kako bi vaš život sa susjedima bio idiličan.


Buka neće biti dobrodošla u vrijeme ispitnih rokova
(izvor: appartmenttherapy.com)

U zimskim mjesecima sigurno se ne želite susresti s dotrajalim prozorima i balkonskim vratima koji mogu u vaš stan unijeti dodatnu hladnoću i povećati vam već ionako velik račun za grijanje pa obratite pažnju i na stanje stolarije.

Podstanarstvo krije i druge zamke, a najčešće greške mogu se izbjeći u samom početku obratite li pažnju barem na neke od ovih problema.

Vaši studenti podstanari



Oznake: stan, podstanarstvo, vlaga, instalacije

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.