Kronike horror kulture

20.01.2006., petak

TETSUO II: BODY HAMMER (1992)

Body Hammer Baš sam se sinoć podsjetio ovog Tsukamotovog ostvarenja, nastavka originalnog filma o kojem ste ranije mogli čitati na ovom blogu. I dok sam za original imao samo riječi hvale, dvojka previše reciklira izvornu ideju da bi se o njoj moglo reći mnogo toga dobrog.

Glavnu mušku ulogu ponovno tumači Tomorowo Toguchi, s tim da ovoga puta njegov lik ima ime Taniguchi Tomoo i radi se o sasvim drugoj osobi nego onoj koju je glumio u provom dijelu. Obiteljski je čovjek, ima ženu i dijete, žive u visokotehnologiziranoj japanskoj gradskoj idili, no već u samom startu filma nagovješćuju se nevolje u urbanom raju. Nekakvi maskirani skinheadsi namjerili su se na njegovog sina i pokušavaju ga oteti. Prvi put neuspješno, a drugi put s više sreće – dječaka bacaju s vrha zgrade nakon jurnjave po krovovima, a gospodina Tomooa odvedu u svoje skrovište gdje ga muče (riječ je o nekakvom post-apokaliptičnom skladištu koje me podsjetilo na spot Blixe Bargelda i njegovih Einsturzende Neubautenima). Mučen prizorima koje mu puštaju na 3D naočale, Tomoo se pretvara u nekakvu kibernetsku pušku i kreće u osvetnički pohod. Ispostavlja se kroz film da u sebi nosi nekakav gen pretvaranja čovjeka u oružje, a još ga je kao dječaka otac pokušavao naučiti kako da iskoristi svoj neobični gen.

Jasno mi je – Tsukamoto je vjerojatno htio upozoriti na problem oružja i sveprisutnog nasilja, no zar je i ovaj put morao posegnuti za istom metaforom kao i u jedinici? Sve u svemu, film niti nije tako loš, ali svakako više preporučam prvi dio. Kako kaže ekipa iz „Vriska“ – nastavci su uništili horror žanr!
- 20:36 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Strah je iskonski osjećaj. Bez njega ljudi bi bili neoprezni i zato ga se ne treba bojati. Ovo je mali dnevnik mojih opažanja o jednom žanru vezanom baš uz ovaj osjećaj. Horror filmovi, knjige, stripovi i svi ostali segmenti horror kulture ... sve to pronaći ćete ovdje.

Linkovi

Blogosfera

Free Site Counter
Free Site Counter

ARHIVA