ja sam stranac https://blog.dnevnik.hr/stranac

petak, 25.11.2005.

bezimeni

barn je bio tužan čovjek. sjedio je u birtiji. sjedio je za kuhinjskim stolom. sjedio je u tramvaju. volio je sjediti.
nekoć je imao život, nekoć je živio, sad životari.
nekoć je bio frajer, nekoć je haračio gradom, skončao je kao rob seksu i adeeselu.
"što želim u životu? osim jeftinog interneta?", čuo je u ogledalu jedno maglovito jutro.
odlučio se eto zaljubiti četvrti božić za redom.
imao je jebačicu, plavušu, veslačicu, uvijek je volio vodu.
veslačica je bila ostarjeli kurviš i živjela sa starcima i bratom menađerom. veslačica je bila jebivjetar al zabavan jebivjetar i nezasitan u krevetu. i barn je bio nezasitan u krevetu pa je mislio da je pronašao sreću. pogriješio je. tražio je ljubav, al je nije pronalazio.
osjećao se kao slijepac na nogometnoj utakmici, i slušao žamor, i okretao se u smjeru strujanja zraka i glasova, al nije vidio loptu.
tužan čovjek sa slomljenim srcem na nogometnoj utakmici. govorili su da je tražio ljubav na pogrešnom mjestu i na pogrešan način.
zanimao se za jednu brinetu, balavu kompjuterašicu, što je igrala kriket. otišao je u imotski da vidi i pojebe kriketašicu. i zaljubio se. a nije niti znao kako je u duboko zaglibio. kriketašica je držala fotografiju svojeg frajera na stolu. sladunjavo. više nisu zajedno.
barn je u povremenom kontaktu s kriketašicom. jednu se večer napio dum dum tekile i nazvao kriketašicu. nazvao je i slijedeći dan da se opravda da nije razmišljao. čekao je na internetu njezin odaziv, zatreperio kad se ocrtala treperava poruka na ekranu. razgovor je bio suhoparan i površan. ili se ušlagirala ili promijenila. znao nije. pozvao je da sjedne na vlak, da provedu u druženju vikend, imao je prazan krevet. kriketašica će voditi društvo sa sobom.
otišao je na spoj na slijepo jedan dan. i još jedan dan. ishod nije bio očekivani.
barn je kupio čokoladu na kiosku i prošetao mostom iznad rijeke. auti su mahnito jurili u suprotan smjer.
vratio se blatnjavog kaputa i legao u kadu.

25.11.2005. u 18:01 • 1 KomentaraPrint#^

četvrtak, 10.11.2005.

dogovorit ćemo se...

kupi nam kartu, nemoj nam kupit kartu, il ipak nam kupi kartu, da nam kupiš kartu a? joj budeš nam kupio kartu ? a ako nam ne kupiš kartu ? a tko je kupio kartu ? jel netko kupio kartu ??? tko je rekao da se kupi kartu???!!!

dogovor za izlazak s curama večeras

misliš da sam kupio?

10.11.2005. u 16:21 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 04.11.2005.

velika konzumova reklama

zaprepastio sam se ovih dana kad je baka dobronamjerno želeći načeti prigodu temu za razgovor nakon nedjeljnog (do)ručka priupitala da što kažem na nove stanare kuće velikoga brata, ?!. bako opet to pratiš? jesmo rasčistili prošle godine s idiotarijama na televiziji? počelo je s bakinom paranojom oko dokumentarca o grmljavini, da ne smiješ dirati pipu na lavabou dok grmi, joooj. i eto sad opet, počelo je počelo.
no dobro, dok moju boležljivu baku sklonu pretjerivanju u prašinarenju, preslagivanju ormara i neizbirljivosti na lokalnoj televiziji razumijem, ostatak kvaziciviliziranoga svijeta= baš i ne.
osjećam se pomalo izolirano jer ne gledam taj big brader, i sad je prekasno, jer da se i pokušam potajno i naknadno integrirati među obožavatelje, opet kasnim kojih (po mojoj slobodnoj procijeni), a recimo 68 dana. (zamisli da sam pogodio, :o))) )
alaj sam se zaprepastio kad sam malo blogirao okolo i na stranici koju ćemo za ovu potrebu osloviti sa "ovaj gori i onaj doli" primjetio komentar dotične emisije, i komentare na komentar i komentare na komentare komentara dotične emisije, što premašuju čitav kapacitet mojeg malog, zaostalog, seoskog bloga.
eto priznajem da sam i ja maksimalno plitak jer vjerojatno jedini razlog zašto i ja to ne gledam jest da niti među babama niti među babama (ovim malo dlakavijim) nisam vidio niti jednu barem napola privlačnu facu. ili barem da se seksaju ili hrvaju povremeno makar i bili ružni. a majstori na erteelu ipak uspjeli prodati takav šou. svaka čast. i sad ovaj "ovaj gori i onaj doli" blog kometira ekipa koja je upućena u psihološke karakteristike, životne ambicije (???) i dosjetke glavnih aktera i imaju svoju ljubimicu.
bio sam tako lijen da nisam blog do kraja pročitao, al sam odlučio pogledati najnoviju epizodu kad dođem izvana, fasciniran masovnim interesom, al kad sam se vratio spavali su (i netko od njih će osvojiti milijun spavajući). opet prekasno. toplo se nadam da repriziraju jer vrijeme je postalo dragocjeno i ne bih volio propustiti još nešto ključno, a čujem da imaju i par ustaša, pa bih volio i malo se nasmijati jer sam kronično depresivan ovih dana.
predlažem za nadolazeću sezonu slogan: "velika konzumova reklama pod pokroviteljstvom velike prozapadnoorijentirane balkanske podružnice njemačke televizije." a tko ovo izgovori u 3 sekunde i njemu damo miljun.
eh to bi bio pravi šou...

04.11.2005. u 16:58 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 03.11.2005.

najboljem prijatelju

da barem možeš vidjeti kako je danas bio lijep dan
šetao sam ulicom, gledao u daljinu i mislio na tebe
imao sam jednu neizrečenu misao
raspravio sam sa sobom na glas
starica se nasmijala u prolazu
i ja sam se pokušao nasmijati
čudan osjećaj
možda pokušam opet sutra
drvena klupica u parku raspukla se na kiši
padalo je cijelo ljeto
nosio sam pismo u lijevom džepu
i gazio masnu lokvu na betonu
izgubio sam tvoju adresu
poželio sam igrati se u pješčaniku
kao nekad
kad još nisam znao pisati
gledao sam nebo i tražio zvijezdu
smog je večeras pregust
noć je prohladna
baš kako ti to voliš
prevrtao sam sjećanja u strahu da ne zaboravim
da barem možeš vidjeti kako je danas bio lijep dan...


eto fred, da i svijet vidi moju ljubav

03.11.2005. u 20:55 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

jedan jedini

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr