27

petak

ožujak

2015

browniesi s višnjama


jučer mi se nije dalo kuhati ručak nego sam radila kolač...dođe mi tako ponekad

ovo u naslovu sad dođe kao dupla množina, ne mogu smisliti kako nazvati taj kolač na hrvatskom jednom rječju, tako da ga ni neću prevoditi, kolač od čokolade može biti svakakav, ovako odmah znaš o čemu se radi


brz i jednostavan za pripremu, pa ako vam se jede nešto čokoladno sutra, krenite


otopite na pari ili u mikrovalnoj, kako vam je lakše, 300 g čokolade i 175 g maslaca




dok se to otapa, izvažite 120 g šećera (koristila sam neki smeđi, organski, raw, fair trade, vi koristite koji hoćete i koji imate, ja sam samo ovaj našla u ormariću)

pri ruci nek vam se nađe i 4 jaja, 1 žličica ekstrakta vanilije, 85 g mljevenih badema (oraha, lješnjaka...što imate), 1/2 žličice soli i 1 žličica sode bikarbone, višanja u količini za staviti na smjesu prije pečenja, oko 150 g


kad su se čokolada i maslac otopili, promiješajte ih kuhačom da se smjesa poveže, dodajte šećer i miješajte koju minutu, u smjesu umiješajte jedno po jedno jaje i na kraju lagano umiješajte mljevene bademe pomiješane sa soli i sodom bikarbonom

izlijte smjesu u kvadratni kalup 23x23 cm, ako ga nemate, ulijte u neki drugi slične površine, i pecite na 180°C oko 30 minuta, treba ostati sočno


<< Arhiva >>