30
subota
studeni
2013
1.12.2013.
već sam puno puta rekla i u reali i u virtuali da ljude dijelim jedino na ljude i na govna...stoga, ne budite govno, izađite sutra na referendum i glasajte PROTIV
većina je ta koja mora štititi manjine u svakom normalnom društvu
komentiraj (4) * ispiši * #
11
ponedjeljak
studeni
2013
tjestenina sve u jedan...lonac dakako
recept idealan kad dođete kasno s posla, gladni ste i ne kuha vam se baš i već pomislite naručiti nešto iz dostave...ali ne, stop, ovo je gotovo za čas, a hrana iz dostave obično ima okus kao da ju je netko skuhao preko neke stvari, da se pristojno izrazim
sve sastojke bi trebali imati kod kuće ako ikad kuhate
treba vam:
1,25 l vode ili ako imate povrtnog temeljca jer ste totalni food freak, još bolje
ako nemate temeljca onda 2 povrtne organske kocke za juhu, ili obične ako vam paše
1 ljubičasti luk srednje veličine
4 režnja češnjaka
12 listova bosiljka, koji više ili manje
1 konzerva sjeckanih rajčica (400 g)
3 žlice maslinovog ulja
malo koncentrata rajčice ako želite crvenije jelo u konačnici
2 žličice origana
prstohvat svježe mljevenog papra
prstohvat mljevenog čilija ili ljute paprike ili zdrobljenih sušenih papričica...što već pronađete doma
malo soli po potrebi
paket bavetta od 500g (to su vam k'o spljoštene špagete)
ovako izgleda kad sve završi u loncu
priprema:
u veću zdjelu/lonac ulijte vodu (ili temeljac kao što smo spomenuli), luk prepolovite i narežite na tanke ploškice, češnjak isto narežite na tanke ploškice, dodajte u vodu, otvorite konzervu rajčice i sadržaj istresite u zdjelu, dodajte ulje, narežite bosiljak na trakice i prebacite u zdjelu, nadrobite i kocke za juhu, ubacite papar, čili, origano i sol ako mislite da neće biti dovoljno slano (ne pretjerujte, pola žličice je dovoljno), bavette prelomite na pola da stanu u zdjelu ako nije dovoljno široka
lonac poklopite i stavite na jaču vatru da zavrije, kad zavrije smanjite vatru i lagano poklopljeno kuhajte oko 10 minuta, pazite na jelo i promiješajte ga svake 2 minute
ovako izgleda kad je gotovo
kad je gotovo, natrpajte u tanjur, posipajte po želji naribanim parmezanom ili grana padanom, ne koristite gotovi naribani parmezan, to je sranje, a i isto košta...kupite komad sira, dio naribajte i držite u dobro zatvorenoj staklenoj tegli u frižideru, ostatak zamrznite, ako je veći komad narežite ga na manje komade prije zamrzavanja
i uglavnom, želim vam dobar tek, mene je oduševilo....a za oko 25 kn teško da ćete nahraniti četiri osobe jelima iz dostave
komentiraj (15) * ispiši * #