18

nedjelja

ožujak

2012

nahranite se

mislim, stvarno se nahranite koji put a može i češće ;)

nije stvar u tome da napunite želudac nego da cijelo tijelo ima od toga koristi

bez želuca uostalom možete živjeti, bez srca i mozga ne bi išlo

jedan brzi i zdravi recept, a skoro i ne kuhate ;)

iskoristite proljeće i nadolazeće zelenilo na tržnicama, a skinut ćete i koju kilu, debeli i rumeni obraščići nisu ogledalo zdravlja koliko god su vam bakice u djetinjstvu tupile suprotno :D

i danas nešto slično za ručak ;)



što nam treba

1 velika glavice salate po izboru nasječena na zalogajne komade
oko 250 g kuhanog slanutka
oko 250 g kuhanog graha
1 veća naribana mrkva
1 nasjeckani ljubičasti luk
4-5 žlica poprženih sjemenki sezama

oko 600 g fileta bakalara
sol, papar, maslinovo ulje, aceto balsamico, suhi ili svježi peršin




za salatu izmješajte sve sastojke u velikoj zdjeli, dodajte još povrća po želji - rajčice, rotkvice... začinite soli, paprom, uljem i octom, nasjeckanim peršinovim lišćem

filete bakalara kratko prokuhajte koju minutu, podijelite na komadiće usput odstranjujući zaostale kosti, ubacite na lagano zagrijanu mješavinu maslinovog ulja i putra (da ne bude baš skroz prezdravo :D), posolite, popaprite, posipajte peršinom, propirjajte minutu dvije...i gotovo, jedite koliko vam srcu drago....popijte koji gutljaj crnog vina pride

<< Arhiva >>