22

nedjelja

siječanj

2012

par dana u riječi i slici

nisu mi baš prethodni dani bili dani od kuhanja

u četvrtak sam bila na putu, pojela skoro cijelu pizzu s tim da sam zaboravila reći malu kad sam naručivala ;D tako da uopće nisam bila gladna do kasnih večernjiih sati, pa sam dečkima napravila instant ručak, pomfrit i kuhane debrecinke...usput sam naravno visila na fejsu pa sam prepekla krumpir i prekuhala debrecinke, te puknute su završile na tatinom tanjuru :D



u petak sam bila smoždena, na granici temperature s voljom samo za ležanje pa sam kad sam došla doma odustala od zamišljenog ručka za petak, trebali su biti popečci od blitve, i opet je bilo instant rješenje, salata od raznog zrnja i zapečeni kruh sa sirom



subota je bio dan za trošenje muževih membership bodova, nemam kao dosta kuhinjskih potrepština, sad si mislim kamo ću zagurati sve to što sam pokupovala

a primila sam se i spremanja kuhinje, koju naravno nisam do kraja spremila, usput sam došla do zaključka da moram pozvati opet nekakve goste jer je to jedini način da spremim nešto do kraja :D



kako sam bila u spremanju, napravila sam jedan brzi ručak, usput sam napravila i panna cottu, to ćete vidjeti vjerojatno sutra ako budem napisala post, i ispekla muffine od jabuke i cimeta koji su već objavljeni 26.09.2011., ti muffini su se posve udomaćili kod nas, jučer ih je pola nestalo čim su se ohladili



i što je bilo za ručak, francuski krumpir, isto jedno jelo koje volim od djetinjstva, neki stavljaju u njega i nekakve mesne dodatke ali ja ga najviše volim ovako u originalu, još kad je ukusan krumpir...ovaj je bio zdrav, kupljen prošle subote na placu ali nekako pretjerano sladak, vjerojatno skladišten na preniskoj temperaturi



što nam treba za ovaj brzi i jeftini ručak

oko 1 kg krumpira - skuhati u ljusci
5 tvrdo kuhanih jaja
2 dl kiselog vrhnja, ali ja stavljam vrhnje za kuhanje jer je moj sin izjavio da mu je s kiselim jelo kiselo :D

izrezati krumpir i jaja na ploške, u lagano nauljenu posudu staviti red krumpira, posoliti, popapriti, poškropiti uljem, red jaja isto tako začiniti, i na kraju opet red krumpira, začiniti, preliti vrhnjem, zapeći na 225°C dok ne dobije boju

poslužiti uz zelenu salatu, a ak vam se da možete i neku juhu skuhati, meni se nije dalo, pa spremala sam kuhinju, ne?

<< Arhiva >>