11

srijeda

siječanj

2012

pečene punjene paprike

ajmo odmah na recept, danas nisam od priče, boli me želudac od jučer cijeli dan, ne, nije od hrane :P stres + previše cigareta + stres od previše cigareta... uzeli danak

opet jedan ručak od namirnica zatečenih u hladnjaku i bližoj okolici

jedva sam jučer dočekala to jelo, kao neću prije malo prokuhati krumpir jer mi se žuri, a onda sam čekala i čekala i čekala da napokon omekša...jučer me ni krumpir nije volio



što nam je potrebno za ovo jelo

3 paprike
3 krumpira
3 šnite pršuta, ne pretanke, oko 2 mm
možda 50 g dimljenog sira - ostatak
1 kockica feta sira
3-4 žlice kiselog vrhnja, ono što je ostalo u čašici



priprema

paprike prepoloviti i očistite od koštica i žila
u posudu staviti krumpir nasjeckan na kockice, nasjeckani pršut, nasjeckane sireve, vrhnje, posoliti, popapriti, žlicom sve promiješati

puniti paprike s 2-3 žlice nadjeva, peći u pećnici na 180-200°C dok gospodin krumpir ne omekša, možete prvo prekriti folijom dok omekša, pa onda ostaviti da se zapeče, a možete i obrnuto, pa vidite da je jelo već dobilo boju a krumpir je još tvrd pa onda pokrijete folijom da se ne prepeče, vaš izbor :D

<< Arhiva >>