06
petak
siječanj
2012
krem juha od karfiola i šampinjona
što volim neradne dane, pogotovo kad mi se dan na poslu čini kao vječnost i imam žarku želju dati otkaz, kaže kolegica blogerica suzette da me pere pluton...izgleda da me riba domestosom :D
trebao bi mi godišnji do uskrsa a onda opet od prvog maja do nepoznatog termina :D
opet sam u fazi, kao prije pet godina na prijašnjem poslu, da se kontinuirano ne osjećam dobro, imam prečesto laganu temperaturu bez fizičkog uzroka i stalno nešto trpam u sebe da bih se bolje osjećala, trebala bih prijeći samo na povrće, bar nema puno kalorija ;)
a nešto toplo i jušno mi najbolje odgovara u takvom stanju, topla juha djeluje nekako utješno
i kako je nastala ova juha, otvorila sam frižider, ugledala ostatak velike glavice karfiola i šampinjone koje je trebalo potrošiti, pa sam si to u glavi skombinirala
sastojci potrebni za juhu
ono što je ostalo od velike glavice karfiola izgledalo je kao mala glavica ;)
4 veća smeđa šampinjona, otprilike promjer klobuka 6-7 cm
2 češnja češnjaka
1 žlica putra
sol, papar, suhi timijan, voda, mlijeko
karfiol razdijeliti u cvjetiće, prerezati ih ako su veći, staviti u posudu u kojoj ćete kuhati juhu
šampinjone i češnjak krupno narezati i na žlici putra propirjati na laganoj vatri da gljive malo povenu, ubaciti u posudu s karfiolom, podliti vodom da prekrije sastojke, dodati oko 2 dl mlijeka, posoliti, popapriti, dodati pola žličice timijana, kuhati dok karfiol ne omekša, sve zmiksati štapnim mikserom, začiniti još po potrebi
ostatak šampinjona sam isto upotrijebila - 400g manje ona četiri koja su završila u juhi, narezati šampinjone na krupnije, narezati jednu veću crvenu papriku, krumpira na ploške, posoliti, popapriti, dodati crvene paprike, mljevene čili paprike, malo maslinovog ulja, sve dobro promiješati, ispeći u pećnici
zavirite u frižider i smislite nešto ;)
komentiraj (2) * ispiši * #