02

ponedjeljak

siječanj

2012

najdraža juhica ;)

mislim, bilo bi i vrijeme da objavim recept za svoju najdražu juhu :D

pogotovo sad, kad više ne mogu gledati kolače, sarmu, odojak...



obična, najobičnija juha od povrća, mesne mi baš i ne spadaju među najdraže ;)

e sad, pokušat ću napisati količine jer je radim više odokativnom metodom ali sam prošli put čak i izvagala sastojke pa ću po sjećanju, kaj bi ja to zapisala, pa pamtim ne?

za juhu vam treba

300-350 g mrkve - oko 3,4 mrkve, tu negdje
150 g peršina - 1 veliki peršin je to bio
200 g celera - 1 pošteni komad celera
150 g korabice - 1/2 korabice
150-200 g krumpira - 2 manja krumpira otprilike
200 g graška - 4 šake graška, tako nekako
peršinov list, sol, papar, kurkuma, đumbir - začini prema želji

za noklice

1 jaje
otprilike vode zapremine jajeta
malo soli
oštro brašno



priprema

sve sastojke nasjeckati - ne krupno

na malo maslinovog ili ulja po želji, staviti sve sastojke osim krumpira, posoliti, popapriti, dodati 3-4 prstohvata kurkume, 1-2 prstohvata đumbira u prahu i dinstati desetak minuta, dodati krumpir, naliti vodu i kuhati dok sve ne omekša, ukuhati noklice, posipati nasjeckanim peršinovim listom i liječiti želudac od teške hrane ;) - može i bez noklica

za noklice - izlupati jaje s vodom i malo soli, dodavati oštro brašno dok smjesa ne postane dovoljno gusta, kad se počne opirati miješanju vilicom ;)

namočiti žličicu u vruću juhu i grabiti noklice, kuhati ih oko 5-10 minuta, dok ne isplivaju, probajte da li je kuhano

i to je to, iznenadite želudac nečim laganim ;)



<< Arhiva >>