21
petak
svibanj
2010
dok razmišljam o čemu bih pisala
evo vam još malo hrane ;)
rekla mi sestra da prestanem pisati gluposti i da napišem nakon dugog vremena neki normalan tekst, teme koje mi je zadala mi trenutno ne odgovaraju raspoloženju, pa ćemo se načekati da nešto napišem :D
evo vama jedan brzi ručak i fini kolač, pa ću se onda povući na spavanje jer i sutra radim, već smo rekli nedavno zbog čega, proleterka leeloo ustaje u subotu ujutro s pjesmom na usnama....ustajte vi zemaljsko roblje...
no, evo vam hrane ;)
tikvicu i papriku nasjecite, propirjajte na malo ulja, posolite i popaprite, kad omekšaju prelijte ih s izlupanih10 jaja + 2 žumanjka u ovom slučaju jer bi mi zbog kolača ostali viška, pecite dok se ne ispeče, kad je gotovo umiješajte naribanog sira po želji, dovoljno za 4 odrasle osobe
recept za kolač preuzet s bloga vali voli torte
prvi put sam ga pekla po originalu, danas s mješavinom šumskog voća
Sastojci:
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
250 g brašna
malo soli
2 žutanjka
2 žlice hladnoga mlijeka
400 g ribizla
4 bjelanjka
200 g šećera u prahu
Priprema:
Od maslaca, brašna, šećera u prahu, mlijeka, soli i žutanjaka umijesite prhko tijesto. Razvaljajte ga, stavite u kalup te pecite samo na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg te polako dodavajte šećer stalno miksajući. Zatim dodajte ribizle i promiješajte žlicom. Namažite na polupečeno tijesto i pecite još 40 minuta na 150 stupnjeva.
tijesto izbockajte vilicom da se ne diže dok se peče
sad sam maloprije pojela jedan komad, puno je aromatičnije s mješavinom voća
dobar tek vam želim ako odlučite napraviti isto :)
komentiraj (9) * ispiši * #