Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

dok razmišljam o čemu bih pisala

evo vam još malo hrane ;)

rekla mi sestra da prestanem pisati gluposti i da napišem nakon dugog vremena neki normalan tekst, teme koje mi je zadala mi trenutno ne odgovaraju raspoloženju, pa ćemo se načekati da nešto napišem :D

evo vama jedan brzi ručak i fini kolač, pa ću se onda povući na spavanje jer i sutra radim, već smo rekli nedavno zbog čega, proleterka leeloo ustaje u subotu ujutro s pjesmom na usnama....ustajte vi zemaljsko roblje...

no, evo vam hrane ;)

tikvicu i papriku nasjecite, propirjajte na malo ulja, posolite i popaprite, kad omekšaju prelijte ih s izlupanih10 jaja + 2 žumanjka u ovom slučaju jer bi mi zbog kolača ostali viška, pecite dok se ne ispeče, kad je gotovo umiješajte naribanog sira po želji, dovoljno za 4 odrasle osobe









recept za kolač preuzet s bloga vali voli torte

prvi put sam ga pekla po originalu, danas s mješavinom šumskog voća

Sastojci:
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
250 g brašna
malo soli
2 žutanjka
2 žlice hladnoga mlijeka
400 g ribizla
4 bjelanjka
200 g šećera u prahu

Priprema:
Od maslaca, brašna, šećera u prahu, mlijeka, soli i žutanjaka umijesite prhko tijesto. Razvaljajte ga, stavite u kalup te pecite samo na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg te polako dodavajte šećer stalno miksajući. Zatim dodajte ribizle i promiješajte žlicom. Namažite na polupečeno tijesto i pecite još 40 minuta na 150 stupnjeva.



tijesto izbockajte vilicom da se ne diže dok se peče









sad sam maloprije pojela jedan komad, puno je aromatičnije s mješavinom voća

dobar tek vam želim ako odlučite napraviti isto :)

Post je objavljen 21.05.2010. u 23:45 sati.