petak, 09.03.2007.

Ali ona miriše na jagode…

Probudila se sljedećeg dana dosta ranije nego što je planirala. Od silnog uzbuđenja valjda. I probudila se s glavoboljom.
"Ah, mamurluk", pomislila je.
No čim se sjetila jučerašnje scene s Damianom, otrijeznila se i glavobolja je čudotvorno nestala. Uspravila se u krevetu i počela razmišljati.
"Ok, činjenica je da se skoro desio poljubac. Ali tko je tu koga htio poljubit? On mene ili ja njega? Sljedeća dilema: kad je njegov frend upao, oboje smo se prepali i odmaknuli. Što bi bilo da se nismo odmaknuli i da njegov frend nije došao? Što bi bilo da nismo bili prekinuti?"
Nakratko je zapala u slatko sanjarenje o njemu:
Ponovno su bili u onoj istoj prostoriji, u onom istom trenutku, i ovaj put ih nitko nije prekinuo. Umjesto toga, on je nježno spustio svoje usne na njene, vani se začuo vatromet… a u njenoj sobi najednom započe zvoniti budilica. Kvragu, zaboravila ju je isključiti. Pogledala je umorno na sat i iznervirano bacivši deku na pod, ustala.
"Zašto je ovaj dan uopće morao započeti? Zašto je jučerašnji morao završiti? Zašto danas ne mogu vidjeti Damiana? Tko zna, bi li se sljedećim susretom riješile sve nedoumice?"
Sjetila se njegovog čudnog ponašanja u 2.dijelu koncerta. "Zašto je izbjegavao moj pogled? Je li to znači da će me odsad izbjegavati i da se nemam čemu nadati? Ne mogu, ne mogu, upala sam…"

Nije ni Damianu bilo puno drugačije. Već je 3 sata ležao u krevetu misleći na nju. I nikako da se izvuče iz toga i da započne dan.
Pustio je na liniji da svira Led Zeppelin: All my love jer to je sinoć sviralo u onom trenutku. Slušajući tu pjesmu, činilo mu se da opet osjeća miris njene kose. Mirisala je po jagodi. "Volim jagode", pomislio je osmjehnuvši se.
Duboko je udahnuo pokušavajući uhvatiti miris jagoda iz svog sjećanja. Htio ju je sada tu kraj sebe…
Ali ona nije njegova… ona je TUĐA… ona…ona miriše na jagode… ona pleše polako, zanosno, izgubljena u glazbi… na njenim zatvorenim kapcima ocrtavaju se zrake svjetlosti… zrake koje žele tu ostati, tu gdje bi i on htio biti…
htio bi biti poljupci koji padaju po njenim kapcima… htio bi primiti njenu kosu prstima, prinijeti ju svom licu i mirisati ju kako miriše na jagode…

Zario je glavu u jastuk duboko želeći da je ona njegova…

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 18:40 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.