ponedjeljak, 07.03.2011.

Obavijest u vezi izbora radničkih vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu u HŽ Cargu

ČLANSTVU SSHŽC
SVIM RADNICIMA HŽ CARGA

Poštovano članstvo, cijenjeni radnici HŽ Carga,

dana 02. 03. 2011. godine održan je sastanak našeg sindikata (SSHŽC) s Upravom HŽ Carga po pitanju pokrenutih izbora za radnička vijeća i ZNR. Sastanak je zatražen mnogo ranije (04.02.2011.), ali zbog obveza i bolesti direktora sastanak ranije nije bilo moguće održati, a što nam je bila obveza prema članku 2. stavku 4. Pravilnika o postupku izbora radničkih vijeća, savjetovanje s Poslodavcem o vremenu i mjestu održavanja skupova radnika, vezano za postupak izbora radničkih vijeća i izbora povjerenika radnika za zaštitu na radu u HŽ Cargu.

Po planu SSHŽC, kao predlagatelja ovih izbora skupovi radnika trebali su početi odmah nakon zatraženog sastanka.

Međutim na sastanku direktor g. Rogožar iznio je jednu novu činjenicu, a to je da će nova organizacija HŽ Carga sigurno biti donesena 01. 04. 2011. godine. Kako nova organizacija HŽ Carga podrazumijeva i potpuno nove izborne organizacijske jedinice za izbor radničkih vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu našli smo se pred dilemom da li započeti s izbornim aktivnostima odmah po postojećoj organizaciji ili sačekati dvadesetak dana i izbore provesti po novoj organizaciji.

Iz više razloga odlučili smo sačekati tih dvadesetak dana i izbore provesti po novoj organizaciji. Smatramo to logičnijom i boljom opcijom nego da smo u izborne aktivnosti ušli na bazi sadašnje organizacije koja prestaje važiti s 01.04. ove godine.

Poštovano članstvo, cijenjeni radnici HŽ Carga, kao predlagatelji ovih izbora smatramo svojom obvezom i dužnošću izvijestiti vas o svim važnim izbornim aktivnostima, kako bi u što većem broju aktivno učestvovali u ovim izborima i kako bi, kao izraz vaše slobodne volje, izabrali najbolje kandidate za članove radničkih vijeća i povjerenike radnika za zaštitu na radu.

Isto tako pozivamo vas da u što većem broju dođete na skupove radnika koji će se početi održavati po organizacijskim jedinicama HŽ Carga, iza 1.04.2011.

Pravovremeno ćemo vas izvijestiti o točnom vremenu i mjestu održavanja skupova po organizacijskim jedinicama.

S poštovanjem,


Predsjednica SSHŽC
Marija Stefanov

- 19:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.