četvrtak, 16.07.2009.

Problematika po pitanju zaštitnih sredstava, zaštitne odjeće i obuće

Dopis smo uputili Upravi-Direktoru, HŽ Cargo d.o.o.


Radnici HŽ Carga upoznali su nas sa problemima po pitanju nedostatka zaštitne odjeće i obuće kao i neispravnih zaštitnih sredstava za rad .

Sa zaštitnim zimskim i ljetnim cipelama ima kontinuiranih problema sa njihovom lošom kvalitetom i čestim reklamacijama zbog puknuća đonova, koje nisu stabilne te dolazi do klizanja pa postoji opasnost od ozljeda radnika. Ženske cipele sa petom nisu advekatne po opisu poslova te ih treba prilagoditi prema radnim mjestima.

Dogovorena isporuka novih redizajniranih osobnih zaštitnih sredstava za ljeto i zimu te službenih i zaštitnih cipela trebala je krenuti sa 01.06.2009. ali prema informacijama i pritužbama radnika još im uvijek nije isporučeno.

Signalne svjetiljke su neadekvatne i loše kvalitete.

Motorole koje su vrlo bitne po pitanju sporazumijevanja i osobne sigurnosti manevarskog i vlakopratnog osoblja uglavnom su stare i loše ili ih nema dovoljno, sa slabim baterijama koje se brzo istroše, a često samo sa jednim punjačom.
Hitna potreba za motorolama je u HŽ Cargo Slavonski Brod, HŽ Cargo Kutina, HŽ Cargo Rijeka, HŽ Cargo Ogulin, HŽ Cargo Šibenik, HŽ Cargo Sisak Caprag.

Da bi se ubrzao manevarski rad, povećala sigurnost željezničkog prometa te sigurnost manevarskog i vlakopratnog osoblja smatramo da HŽ Cargo d.o.o. treba donijeti hitnu investicijsku odluku kojom bi se nabavile motorole, signalne svjetiljke i sva potrebna zaštitna odjeća i obuća.


Predsjednica SSHŽC
Marija Stefanov


- 22:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.