< srpanj, 2014  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2014 (5)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (10)
Travanj 2014 (6)
Ožujak 2014 (5)
Veljača 2014 (7)
Ožujak 2013 (1)


SouthamptonFCroatia je blog jednog zaluđenog navijača Saintsa iz Hrvatske i pokriva širok raspon tema vezanih uz Southampton FC.

Linkovi
SaintsFC, službena stranica kluba
Daily Echo, regionalne novine
The Ugly Inside, fanovska stranica

SouthamptonBalkan, facebook okupljalište navijača Saintsa iz regiona.


Forumi;

Premiership2012.tk

Najbolji hrvatski sportski forum na kojem se raspravlja pretežito o Premiershipu, ali i ostalim nogometnim ligama, sportu općenito i ostalim, za sport nevezanim stvarima.

not606 Southampton forum

Vaš domaćin sudjeluje i na ovom britanskom nogometnom forumu, pod nickom SouthamptonFCroatia.

SaintsWeb

Forum posvećen samo Saintsima, ali moje je iskustvo da su sudionici not606 foruma mnogo razboritiji, i bolji poznavatelji nogometa.





Hit counter je postavljen dana 7.5.2014.

tumblr hit counter
hit counter
SouthamptonFCroatia
21.07.2014., ponedjeljak
Pojačanja




Dušan Tadić potpisao za Southampton

Southampton has today completed the signing of Serbian playmaker Dušan Tadić, the club is pleased to confirm.

25-year-old Tadić has penned a four-year contract and moves from Dutch side FC Twente for an undisclosed fee.


Izjava igrača:

“I watched a lot of [Southampton’s] games last season and saw that the club plays really nice football which will suit me because I like to play in the same way.
“The manager obviously knows me from the Dutch league so, when he called me and told me his plan, it was an easy decision to make.
“I know the manager well because he is one of the biggest Dutch legends in football – everyone knows him."

Izjava trenera:

“He’s a great player. I know him very well from Holland, where he had a great season last year.
“We now look forward to bringing in more players because we want to continue and maybe even better what Southampton did last season.”


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Graziano Pelle potpisao za Southampton

Southampton Football Club is delighted to announce the signing of prolific Italian forward Graziano Pellč.

The 28 year-old joins Saints for an undisclosed fee, and has signed a three-year contract to keep him at St Mary’s until the summer of 2017
.


Izjava igrača:

“[Ronald] Koeman and I worked together for two amazing years at Feyenoord, and I hope that it will be the same here.
“There are many good things about this club other than the trainer. The Premier League is amazing, and Southampton is showing year-by-year that it wants to improve.


Izjava trenera:

“In terms of his qualities, he’s a tall striker with a lot of movement and he’s fast. He’s a player who gives confidence to the team because he keeps the ball, and he’s very dangerous in front of goal.
“He’s almost 29 years old, so he brings a little bit of experience to a young team.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tadić je stigao u Groningen 2010. za 1 miljun eura. U prvoj sezoni je zabio 7 golova i namjestio čak 21. Sljedeća sezona je bila slabija kako za klub, tako i za njega, pa je upisao 7 golova i tek 9 asistencija. 2012/13 prešao je u Twente i prvu utakmicu te sezone odigrao upravo protiv Groningena, a na toj utakmici je namjestio 2 i zabio 2 gola u 4-1 pobjedi svoje momčadi. Prošle sezone Tadić je bio najbolji asistent Eredivisie, a svojih 14 asistencija pridodao je čak 16 golova, od čega ih je 14 zabio ljevom nogom. Osim toga, kreirao je najviše prilika za gol od svih europskih igrača prošle sezone.



Goal.com uvrstio ga je u Eredivisie momčad sezone, a portal koji intenzivno prati nizozemski nogomet, BeNeFoot, proglasio ga najboljim igračem lige. Čitam da je riječ o igraču koji nije pretjerano brz, ali ima potrebnu akceleraciju da prvim korakom izbaci čuvara. Posebno je hvaljena njegovo sposobnost u ubačajima i igre i iz prekide, podaci o broju kreiranih prilika sigurno ukazuju na njihovu preciznost i pravovremenost, kao i na pregled igre i taktičku inteligenciju da pronađe i proigra suigrače. Osobno ga nisam gledao, ali po ovome što prenosim izgleda da je riječ o igraču koji je po svemu nadišao nizozemski ligu i spreman je napraviti iskorak u karijeri i zaigrati, s uspjehom, na većoj razini nogometa.

Stranica EPL indeks donosi odličnu statističku analizu igrača s primjerima s utakmica, a ovdje ispod možete vidjeti usporedba s Adamom Lallanom prema podacima portala WhoScored:



Graziano Pelle je 29ogodišnji napadač visok 193 centimetra koji je zabio 50 golova u 57 utakmica zadnje dvije sezone za Feyenoord. Prije toga njegova napadačka statistika je nepostojeća. Moguće da je riječ o napadaču koji je kasno sazrio, moguće da Koeman zna kako izvući maksimum iz njega, moguće da njegovo dovođenje rizičan potez.

Visok je i snažan cenarfor koji nije samo velika sirovina, već zna i igrati. Osim toga, nevjerojatno je zgodan i markantan, a ima i dobru žensku.



Po istim izvorima kao i kod Tadića, Pelle je bio u najužoj konkurenciji za igrača sezone, ne samo radi njegova lijepog izgleda i zabijanja golova (23 gola), već zbog njegove kombinatorike i sposobnosti da uključi suigrače u igru. Sam Pelle je kreirao 57 šansi za pogodak prošle sezone, što je odličan broj za jednog napadača. Tadić je prve sezone u Groningenu u napadu imao sličan tip igrača u Timu Matavžu, a tu sezonu je završio sa 21 asistenciju. Tadić lijevo, gdje može ući prema sredini, driblati svoga čuvara ili uputiti opasan centrašut, kombinirano s Pelleovim golgeterskim njuhom i razumijevanjem igre, mogla bi biti ubojita kombinacija za Saintse ove sezone.

Nakon svega što sam pročitao o njima, naglo mi je porastao optimizam.

Oznake: Southampton, Dušan Tadić, Graziano Pelle


- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.