< travanj, 2014 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Srpanj 2014 (5)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (10)
Travanj 2014 (6)
Ožujak 2014 (5)
Veljača 2014 (7)
Ožujak 2013 (1)


SouthamptonFCroatia je blog jednog zaluđenog navijača Saintsa iz Hrvatske i pokriva širok raspon tema vezanih uz Southampton FC.

Linkovi
SaintsFC, službena stranica kluba
Daily Echo, regionalne novine
The Ugly Inside, fanovska stranica

SouthamptonBalkan, facebook okupljalište navijača Saintsa iz regiona.


Forumi;

Premiership2012.tk

Najbolji hrvatski sportski forum na kojem se raspravlja pretežito o Premiershipu, ali i ostalim nogometnim ligama, sportu općenito i ostalim, za sport nevezanim stvarima.

not606 Southampton forum

Vaš domaćin sudjeluje i na ovom britanskom nogometnom forumu, pod nickom SouthamptonFCroatia.

SaintsWeb

Forum posvećen samo Saintsima, ali moje je iskustvo da su sudionici not606 foruma mnogo razboritiji, i bolji poznavatelji nogometa.





Hit counter je postavljen dana 7.5.2014.

tumblr hit counter
hit counter
SouthamptonFCroatia
26.04.2014., subota
Southampton 2 - 0 Everton







Pobjeda koja me zatekla i iznenadila. Smatrao sam da ćemo biti previše oslabljeni izostankom Rodrigueza da opasnije zaprijetimo Evertonu. Nisam bio previše u krivu, već treću utakmicu bez Jaya nismo zabili gol. Ali, Everton je to danas učinio za nas. Prvo je loptu u vlastitu mrežu u prvoj minuti pospremio ruzinavi Alcaraz na centaršut Lamberta, a kasnije je Coleman iskoristio izvrsnu asistenciju Clyne.
Bilo je vrijeme da nam se sreća osmjehne, cijele sezone je radila protiv nas. Generalno smo odigrali jako dobro, ograničili smo Everton do te mjere da nisu kreirali čistu priliku. Jako bitnu ulogu su odigrali bekovi. Shaw se borio s Naismithom koji ga je odvlačio u sredinu da bi oslobodio prostor Colemanu, kojeg su naši ofanzivniji igrači, čas Lallana, čas Davis, ipak pratili, uz izuzetan napor. Na drugoj strani terena Clyne je izdominirao Delaoufeua i Bainesa i zasluženo ponio titulu igrača utakmice.
Kao što sam spomenuo prije utakmice, iščekivao sam veznu kombinaciju Wanyama-Cork ona se pokazala izvrsnom. Wanyama pruža ogromno samopozdanje i obrani i napadu, možete igrati opuštenije kad vidite takvu gromadu ispred sebe ili kako vam čuva leđa. Nije čudno da smo njegovim povratkom u sastav zaredali dva clean sheeta. Cork je imao malo drukčiju ulogu nego inače, dobio je slobodu da krene više naprijed, a to se najviše osjetilo u začecima napada, kada bi on odvukao svog čuvara da stvori džepić prostora gdje bi ofanzivniji igrači, Davis i Lallana, mogli neometano primiti loptu i obaviti brzo tranziciju iz obrane u napad.
U obrani je ogromnu ulogu odigrao Lovren, odlično je zaustavio Lukakua. No imao je i dvije ishitrene i nepromišljene reakcije u našem šesnaestercu, koje su nas kod drugog suca mogle koštati penala. Prvo je uklizao Osmanu gdje nije nikako mogao uhvatiti loptu, ali srećom Osman si je dao predug for i počeo se rušiti prije kontakta. Sudac Oliver je to uspješno primjetio i dao mu žuti karton radi dajva. U drugoj situaciji Lovren i igrač Evertona su se spetljali i srušili na pod, a taj se pokušao ustati, a Loven je stavio ruku na njegov torzo. Ovaj je odmah pao i počeo tražiti penal, ali dojam je da je Lovrenov kontakt bio neznatan i nedovoljan da opstruira igrača Evertona. Ipak, i jedan i druga reakciju su bile sasvim nepotrebne. Everton se može osjećati oštećenim najviše radi jednog dvojbenog zaleđa Delofeuea, za koje ni sam nisam siguram je li bilo, više mi se čini da je bio u liniji.
Mi smo također tražili jedanaesterac u par navrata, dvaput je rukom u šesnaestercu igrao Stones, ali Oliver je procjenio da to nije za penal. Unatoč tome što je donio neke ispravne odluke koje su išle u našu korist, moj dojam je da je sudac bio loš jer nije bio konzistentan u svom kriteriju.

Ovom pobjedom smo izjednačili svoj rekordan broj bodova u EPL, 52. Imamo dvije gostujuće utakmice da ga popravimo, protiv Swansea i Uniteda.
Također smo pomogli Wengeru da osigura Ligu prvaka, a nadam se da će i on nama uzvratiti uslugu i pobjediti Newcastle, čime bi mi osigurali 8. mjesto ove sezone, što je fantastičan uspjeh.

Oznake: Southampton, Everton, EPL


- 19:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #
25.04.2014., petak
Preview: Southampton - Everton

BARCLAYS PREMIER LEAGUE

St Mary's Stadium, Saturday, 26 April, 13.45



Southampton (from): Boruc, Gazzaniga, Clyne, Fonte, Hooiveld, Lovren, Shaw, Chambers, Cork, S Davis, Guly, Lallana, Reed, Schneiderlin, Wanyama, Ward-Prowse, Gallagher, Lambert.

Everton (from): Howard, Robles, Springthorpe, Alcaraz, Baines, Coleman, Garbutt, Hibbert, Stones, Barkley, Barry, McCarthy, McGeady, Osman, Deulofeu, Gueye, Lukaku, Naismith.

Referee: Michael Oliver. Assistants: S Long, R West. Fourth Official: J Moss.

Sutra nema Schniederlina koji je dobio udarac, što znači da bismo mogli svjedočiti rijetkoj kombinaciji Wanyama-Cork. Ova dva igrača bi se prema svojim karakteristikama trebala idealno nadopunjavati. Evertonu nedostaje standardni stoperski par Jagielka-Distin, igrat će Alcaraz-Stones. To je očita točka za ekspolataciju, ali bojim se da mi nemamo alat za to. Otkad se Jay ozljedio, nismo zabili gol, a nije da smo igrali protiv nenadmašnih obrana (Cardiff, Aston Villa). Imajući to na umu, ne vidim kako bi uspjeli probiti kompaktnu momčad Evertona.

Oznake: Southampton, Everton, EPL


- 20:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #
11.04.2014., petak
Preview: Southampton - Cardiff

BARCLAYS PREMIER LEAGUE

St Mary's Stadium, Saturday, 12 April, 16.00



Southampton (from): Boruc, Gazzaniga, Fonte, Hooiveld, Lovren, Shaw, Chambers, Cork, S Davis, Guly, Lallana, Ramirez, Schneiderlin, Wanyama, Ward-Prowse, Gallagher, Lambert.

Cardiff City (from): Lewis, Marshall, Amondarain, Caulker, Connolly, John, Fabio, McNaughton, Taylor, Theophile-Catherine, Turner, Cowie, Daehli, Eikrem, Gunnarsson, Kim, Medel, Mutch, Whittingham, Bellamy, Berget, Campbell, Jones, Smith, Zaha.

Referee: Jonathan Moss. Assistants: J Flynn, S Long. Fourth Official: K A Woolmer.


Kao što smo se pribojavali, Jay Rodriguez je pretrpio tešku ozljedu koljena, potrgao je ACL (anterior cruciate ligament) koljena i i biti će izvan pogona najmanje 6 mjeseca. Užasna vijest za igrača, navijače Southamptona i sve ljubitelje nogometa. U današnjem nogometnu gdje imamo priliku vidjeti svakakve čudake i pokvarene tipove, Jay je rijedak primjer simpatičnog i jednostavnog momka koji je potpuno posvećen nogometu. Bio je u izvanrednoj formi i sa svojih 15 premierligaških golova u uskom krugu putnika za Svjetsko prvenstvo i ozljeda mu se stvarno nije mogla dogoditi u gorem periodu. Nadam se da će se Jay vratiti kao nov i nastaviti gdje je stao te da ova ružna epizoda neće imati nikakve gore posljedice od ovih koje je već prouzročila.

Sutra smo favoriti. Utakmicu u Cardiffu smo rutinski riješili s 3:0, trener im je tad još bio Mckay. U međuvremenu im je došao Ole Gunnar Solskjear, a ligaška forma im se nije nimalo popravili, zapravo je pala. U zadnje 4 utakmice primili su 14 golova i vidi se da su nebalansirana momčad kojoj obrana opasno vidi. Dodavši tome da će se morati nositi s našim presingom, teško da će proći netaknuto. očekujem da im zabijemo najmanje dva pogotka. Otegotne okolnosti po nas su to što bi mogao braniti Gazza (Boruc dvojben), ali on je branio u u prvoj međusobnoj utakmici koju smo rutinski rješili. Druga je to što nema Rodrigueza i već se u drugom poluvremenu protiv Cityja vidjelo koliko njegov izostanak utječe na našu sposobnost kreiranja prilika. Jednostavno, Jay je neophodan u našoj igri. On je igrač koji je izrazito mobilan, širi obranu i koji neprestano utrčava iza leđa obrambenim igračima, pružajući tako našoj igri i širinu i dubinu. Odličan je i u fazi obrane, konstantno pravi presing i kad treba vraća se u vlastitu polovicu pomoći bekovima.
Nekako ćemo morati nadomjestiti njegov izostanak sutra, ali i do kraja sezone. Više minutaže bi mogao dobiti Gaston, ali i on je dvojben za sutra. Tako da bi sutra mogli u sastavu vidjeti Ward-Prowsea, ali on je dosta različit igrač od Jaya, zapravo nemamo nikog tko može odigrati kao on tako da bi nam igra mogla patiti ponešto. Zato se očekuje veći doprinos od Lamberta i Lallane, a ova dvojica bi trebala biti dovoljna da se sruši Cardiff. Kad smo kod Lallana, naišao sam na neke podatke o pretrčanoj kilometraži.







Ne samo da je po pretrčanoj kilometraži 5. igrač u ligi (a daleko je najviše pretrčao od svih ofanzivno orijentiranih igrača, ispred njega su samo radišni zadnji vezni. Moram i napomenuti da je to sve napravio uz manju minutažu, jer rijetko koju utakmicu odigra do kraja ), nego među ovim igračim što su najviše pretrčali ima uvjerljivo najviše sprinteva i igra pri najvećoj prosječnoj brzini (Hazard 6.61/Lalana 7.71, npr.)


Kakav igrač!

Oznake: Southampton, Cardiff City, EPL


- 19:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #
05.04.2014., subota
Manchester City 4 - 1 Southampton













Vidi mene, u uvodu za ovaj susret ja napravim veliku galamu kako sam optimističan i kako se nadam pobjedi, a usput naglasim kako se, kad smo kompletni, možemo nadigravati i nadigrati svakoga.

I što se dogodi? Neočekivani izostanak Boruca radi ozljede leđa na treningu. Kad sam saznao da će među vratnice stati Gazzaniga, kao da mi je netko zario nož u trbuh i zavrnuo ga nekoliko puta. Odmah mi je bilo jasno da smo izgubili utakmicu. Gazza je stvarno užasan golman, razina njegove nekompetencije je nevjerojatna i zapanjujuća.
Kako ja ne mogu riječima adekvatno oslikati kolika je zapravo on rupetina, evo neki statistički pokazatelji;


3 shots faced against Villa, 3 goals
4 shots faced against City, 1 goal
5 shots faced against Newcastle, 1 goal
3 shots faced against Spurs, 3 goals

Statisticians Opta: 6 - Southampton's Paulo Gazzaniga has made only six saves in the Premier League this season but has conceded 10 goals (Boruc: 32 saves, eight goals).

Opta Sports: 37.5% - Southampton's Paulo Gazzaniga has the lowest save percentage of any of the 36 goalkeepers to have played in the Premier League this season.


Kao da samo igranje Gazzanige nije dovoljno stravično, Fonte je odlučio je je druga minuta utakmice pravi trenutak za pomračenje uma i pravljenje penala na Edinu Džeki, koji ga je izvrtio kao klinca iz vrtića. Gubiš 1:0 na Etihadu s 88 minuti do kraja utakmica i to bez golmana - stvari su izgledale tmurno. No to je bila kamilica prema onome što je uslijedilo. Jay Rodriguez je skočio da primi jednu dugu loptu i nezgodno doskočio, odmah se uhvatio za koljeno i srušio na travu. Sakrio je suze rukama dok su ga iznosili s terena. Sumnja se na ozljedu ligamenta koljena, koja bi ga mogla udaljiti na pola godine pa i više. U tom trenutku sam prestao mariti za rezultat utakmicu jer ona, u slučaju svakog ishoda, ostala izgubljena zbog Rodriguezove ozljede. Odmah bi potpisao poraz od 10-0 samo da je sve u redu s Rodriguezom.




Nakon primljenog gola smo stajali dobro na terenu. Od te kobne druge minute i Fonteova penala pa sve do tamo 40. bili smo bolja momčad. Uspostavili smo kontrolu utakmici i sakrili loptu od Cityja. To je bitno naglasiti jer nisu nam oni prepustili posjed, već smo im ga mi oteli, a oni nisu znali kako nas zaustaviti. U tom periodu dominacije Jack Cork je povukao loptu prema šesnaestercu Cityja gdje ga Zabaleta naivno ruše, a sudac je pokazao na bijelu točku. Pucač je Lambert, a samo je jedan mogući ishod. Hart je pogodio stranu, ali Lambertovi penali su neobranjivi.
Pred kraj poluvremena dogodio se ključni trenutak utakmice. City je zabio gol za 2:1, ali linijski sudac je propustio uočiti blatantno zaleđe asistenta Silve



Tolika je greška suca da je Pochettino svoj prvi javni nastup na engleskom jeziku iskoristio da ga kritizira :)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FHVqbJDzSsA

Da sudac nije napravio tu fatalnu grešku, moguće je da bi ostali u utakmici. Ali u rezultatskom zaostatku, bez najboljeg strijelca koji je izašao radi teške ozljede, te bez golmana i oštećeni ogromnim sudačkim previdom, nismo mogli održati raniji momentum.

Također je bilo tek pitanje vremena kad će Gazzin kiks, a on se ukazao sam kraj prvog poluvremena, bezglavo izletio na dobar centaršut Kolarova, promašio loptu koja je došla na drugu stativu do Džeke koji poentira. I za 4. gol golman je jedan od glavnih krivaca, ali tad je utakmica već bila odlučena.


Nije sramota izgubiti od Cityja na Etihadu, ali isfrustriran sam načinom na koji smo izgubili. Navijajući za Southamptom postat ću ogorčen čovjek, čini mi se.

Oznake: Southampton, Manchester City, EPL


- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #
04.04.2014., petak
Preview: Manchester City - Southampton

BARCLAYS PREMIER LEAGUE

Etihad Stadium, Saturday, 5 April, 13.45



Manchester City (from): Hart, Pantilimon, Wright, Boyata, Clichy, Demichelis, Kolarov, Kompany, Lescott, Nastasic, Richards, Zabaleta, Garcia, Fernandinho, Milner, Nasri, Navas, Rodwell, Silva, Toure, Aguero, Dzeko, Jovetic, Negredo, Nimely.

Southampton (from): Boruc, Gazzaniga, Fonte, Hooiveld, Lovren, Shaw, Chambers, Cork, S Davis, Guly, Lallana, Ramirez, Schneiderlin, Wanyama, Ward-Prowse, Gallagher, Lambert, Rodriguez.


Referee: Chris Foy. Assistants: M McDonough, M Wilkes. Fourth Official: R Madley.


Imam dobar osjećaj za ovu utakmicu. Ne treba previše govoriti o snazi Cityja, niti je to nešto što me posebno interesira. Kada su Saintsi kompletni i u formi, smatram da možemo sa svima odigrati ravnopravnu utakmicu i u konačnici pobjediti. Kao što kaže Pochettino

We always have the belief that we are going to win – we have the belief in every single game that we are going to win.


U zadnjih nekoliko utakmica značajno smo podignuli formu i postupno smo usavršavali sve elemente igre. Protiv Palacea smo odigrali čvrsto u obrani, ali smo bili nemaštoviti u napad. Sljedeću protiv Norwicha smo bili lepršavi i ubojiti prema naprijed, ali nonšalantni u obrani. Zatim protiv Tottenhama prvih 30-40 minut smo odigrali savršeno u obrani i u napadu, a onda se raspali. No sve je kulminiralo u domaćoj utakmici protiv Newcastlea, kada smo u čitavih 90 minuti suparnicima očitali lekciju iz nogometa i odigrali našu najbolju partiju ove sezone. U zadnje tri utakmice zabili smo 10 golova. Jay Rodriguez i Adam Lallana igraju u životnoj formi, a Rickie Lambert je podigao svoju igru na najvišu moguću razinu. Ostatak ekipe također raste iz utakmice u utakmicu, Shaw, Chambers, Cork, Fonte, Davis...
Lovren je bio užasan protiv Tottenhama, ali solidan protiv svraka, no kako tu nije imao nikakvog posla teško je procijeniti jeli se vratio sa svoju razinu. James Ward-Prowse je imao zapaženu rolu u recentnim utakmicama i bili bi mi strašno žao da povratkom Schneiderlina izgubi svoje mjesto u početnoj postavi. Prowsie je startao protiv Cityja u prvoj utakmici prošle sezone, sa samo 17 godina, kad smo izgubli 3:2 na St. Mary'su. Ipak, ne možeš protiv Yaye i Fernandihna bez Schneiderlina.
Prvu utakmicu ove sezone remizirali smo 1:1. Na toj utakmici najbolji trenutak u našem dresu imao je odbjegli odmetnik Pablo Osvaldo koji je tad posramio Kompanyja i lobovao Pantilimona. To je jedan od rijetkih dobrih rezultata koje smo uhvatili protiv top momčadi ove sezone, dok smo prošle pod Pochettinom jedva čekali takve utakmice jer se nam one značile bodove po defaultu. Mislim da i ove sezone naša igra stvara velike probleme top momčadima, ali to nismo mogli pokazati zato što su nam sve te utakmice došle kad smo bili značajno osakaćeni igračkim izostancima. Sutra smo uglavnom kompletni (Wanyama dvojben, Clyne i Yoshida out) i osjećam da možemo odigrati odličnu utakmicu.

Bilo bi mi također drago da zaustavimo City u pohodu na titulu i uručimo je u Liverpoolove ruke.

Oznake: Southampton, Manchester City, EPL


- 19:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #
01.04.2014., utorak
Crystal Palace, Norwich

Utakmicu na Selhurst Parku protiv Pulisova Crystal Palacea pobjedili smo golom Rodrigueza, koji je anticipirao pogrešku Puncheona, dao loptu u dugi for i stigao do nje istovremeno kao i vratar domaćina Speroni, ali je Rodriguez ušao odlučnije u duel, išćeprkao loptu i u padu je uputio prema praznom okviru gola. Gol koji pokazuje sve što Rodriguez daje našoj igri; brzinu, presing, borbenost, odlučnost i požrtvovnost. Bez njega u sastavu bi bili puno lošija momčad.
Utakmica je bila kontrolirana, gosti jedva da su zaprijetili, a rijetku šansu su imali preko Bolasiea čiji udarac Boruc zaustavlja. U jednoj situaciji sudac nas je pomilovao; Bolasie se sjurio prema našem šesnaestercu i Lovren ga ruši, a sudac mu daje žuti karton. Žuti je nedvojbeno bio, ali mogao je biti i crveni na neki drugi dan i nekom drugom sucu, jer Bolasie bi išao sam na golmana. No dao si je predug for pa je sudac vjerojatno procijenio da se nije radilo o izrazitoj gol prilici.


Domaću utakmicu protiv Norwicha sjajno smo otvorili; Gastonovu izvanrednu dubinsku loptu Schneiderlin je pospremio u gol. slična pričao kao i utakmicu protiv Palace, bili smo u kontroli posjeda lopte, dok gosti nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti. U drugom poluvremenu smo podigli vodstvo na 3:0 golovima Lamberta i Rodrigueza i činilo se da ćemo upisati rutinsku pobjedu, ali smo nenadano pustili goste nazad u utakmicu. U samo dvije minute, poradi obrambenih grešaka Fontea i Gulyja, Elmander i Snodgrass su smanjili na 3:2. Ali ipak nisu uspjeli napraviti preokret, a konačni rezultat 4:2 postavio je mladi Gallagher svojim prvim ligaškim zgoditkom. Obrambena nonšalancija koju smo pokazivali na momente u utakmici bila je zabrinjavajuće i samo zahvaljujući nedostatku kvalitete kod Norwicha tek pred kraj utakmice smo primili gol/ove, ali ta nemogućnost da umirimo utakmicu i privedemo je sigurno kraju će nas koštati već iduće kolo protiv Tottenhama.

Oznake: Southampton, Crystal Palace, Norwich


- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.