< lipanj, 2014 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Srpanj 2014 (5)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (10)
Travanj 2014 (6)
Ožujak 2014 (5)
Veljača 2014 (7)
Ožujak 2013 (1)


SouthamptonFCroatia je blog jednog zaluđenog navijača Saintsa iz Hrvatske i pokriva širok raspon tema vezanih uz Southampton FC.

Linkovi
SaintsFC, službena stranica kluba
Daily Echo, regionalne novine
The Ugly Inside, fanovska stranica

SouthamptonBalkan, facebook okupljalište navijača Saintsa iz regiona.


Forumi;

Premiership2012.tk

Najbolji hrvatski sportski forum na kojem se raspravlja pretežito o Premiershipu, ali i ostalim nogometnim ligama, sportu općenito i ostalim, za sport nevezanim stvarima.

not606 Southampton forum

Vaš domaćin sudjeluje i na ovom britanskom nogometnom forumu, pod nickom SouthamptonFCroatia.

SaintsWeb

Forum posvećen samo Saintsima, ali moje je iskustvo da su sudionici not606 foruma mnogo razboritiji, i bolji poznavatelji nogometa.





Hit counter je postavljen dana 7.5.2014.

tumblr hit counter
hit counter
SouthamptonFCroatia
27.06.2014., petak
Rickie Lambert u Liverpoolu...




http://www.saintsfc.co.uk/news/article/02062014-statement-player-interest-rickie-lambert-1592309.aspx

'...There may be circumstances under which the club will feel it is right for a player to move on. Those circumstances have to be right for the club and the player. This is the case with Rickie’s move to Liverpool.

When Rickie Lambert requested to leave for Liverpool, the club felt it could not stand in the way of having him fulfil his boyhood dream of playing at home.'



Rickie Lambert je prešao u Liverpool za 4 miljuna funti (plus dodaci) te je tako učinio puni krug i vratio se u klub u kojem je započeo svoju nogometnu karijeru.

Dugo sam odgađao napisati ovaj tekst. Za druge je ovo tek još jedan transfer, crtica u rubrikama mercata. Ali za mene ima puno veći značaj i smatrao da to treba komemorirati na prikladan način, a izostajale su mi riječi kojima bih to napravio. No nadam se da ću vam barem djelomično uspjeti prikazati zašto je Rickie Lambert veliki nogometaš, a još veći čovjek.


Rickie je Southamptonu dao pet godina (2009-2014) i 207 nastupa, zabivši pritom 106 golova. Kada je Liverpool zakucao na vrata, nismo mogli uskratiti Rickieu priliku da ostvari dječački san i zaigra za klub iz rodnog grada. Zadužio nas je svojim igrama i golovima i zaslužio je da mu u ovom slučaju izađemo ususret. Odlasci često za sobom ostavljaju gorčinu, ali ovo nije jedan takav.

Bit će ga teško nadoknaditi. Njegov utjecaj na igru Southamptona bio je masivan. Samo prošle sezone izravno je sudjelovao u 23 gola (14 golova i 9 asistencija), a bio je glavna figura u većini naših napadačkih akcija. Liverpool je izmino jeftino kupio takav napadački doprinos, a mi ćemo puno skuplje platiti da ga nadomjestimo.

Novi napadač je bio prioritet i prije Lambertovog odlaska, a sad je pogotovo nužan. Osvaldo se vraća sa posudbe, no pitanje je možemo li računati na njega. Talentiran igrač, no izvjesno je da je zapalio previše mostova i da za njega nema povratka u momčad. Ostaje Jay Rodriguez koji će propustiti početak sezone radi ozljede, a nije ni igrao centralnog napadača. Dakle definitivno nam je nužno pojačanje, jer mi tu nemamo igrača osim mladog Gallaghera (koji je još zelen). Sada je stigao Graziano Pelle za kojeg se nadam da će se pokazati uspješnim.

To je bio jedan pragmatični pogled na njegov odlazak. S moje osobne strane, njegov odlazak je nenadoknadiv. Ne postoji igrač koji mi je draži od njega i vjerojatno ga dugo neće biti.

Sa nogometnog aspekta, riječ je o fantastičnom igraču. I da ne navijam za Southampton, gledao bih utakmice samo radi Lamberta. Savršen spoj tehničke potkovanosti i fizičke moći. No krajem druge sezone u EPLu počele su ga mučiti ozljede leđa i pomalo se izgubila fizička dimenzija u njegovoj igri, nije neprikosnoven u duelima kao što je znao biti, vidi se da se čuva i da ne ide sto posto. No to je sada problem s kojim se moraju nositi navijači Liverpoola, ali moj je dojam da je Rickie svoje najbolje dao nama. No je i dalje fantastično inteligentan igrač koji će puno pružiti.


Lambertova nogometna priča je jedna od onih priča radi kojih volimo nogometa. U današnjem modernom nogometu savršeno utreniranih gladijatora koji izlaze iz inkubatora tehnološki sofisticiranih akademija, Rickie je primjer jednostavnog, poniznog i radišnog working class heroja kojj se svojim željom, talentom i sangom volje probio od do vrha nogometne piramide i tako nam svima vrato vjeru u romantične nogometne priče i snagu nogometa kao inspiracije.



Kada ga je Liverpool otpustio sa 15 godina, nastavio je svoj omladinski staž sa Blackpoolom, ali ni tamo nije zadovoljio struku. Našao bez kluba i bez ikakvih prihoda .

'I didn’t have a contract, so I wasn’t getting paid for four or five months. It was a very difficult time. I was debating what I could do outside the game. But I didn’t want to do anything outside of football.'

Ali nije odustao i pronašao je posao u tvornici. Danju je stavljao poklopce na staklenke, a noću je putovao na trening u Macclesfield.

‘I had to get a job and that one in the beetroot factory was one of the only jobs I could get at the time. I was putting lids on jars, getting paid Ł20 a day. I would work in the day and go training in the evening.'

Tadašnji njegov menadžer Gil Prescott, kaže:

"He is a strange case. We originally brought him in on trial after he was released by Blackpool. He had been working to support himself following his release but he had not kept himself as fit as he could have,” Prescott told MM.

“We knew that he had the ability though. He was well liked at Macclesfield. He was not a noisy, boisterous person and I am really proud of him and what he has achieved.”



Dobre igre u Macclesfieldu privukle su pozornost Stockporta koji ga je 2002. kupio za Ł300,000. Iz Stockporta je prešao u Rochdale, gdje je tadašnji menadžer Steve Parkin prenamjenio iz veznjaka u napadača.




"He started off as a midfield player but I had no intention of playing him in midfield. He had a calmness and a coolness to his play."

"He has got incredible natural talent, he could see a pass, set up a goal, or score a goal, with his left foot, his right foot, or his head. He was blessed with natural ability that not many players are given. That is what set him apart from the rest."





Rochdale ga je prodao Bristol Roversima 2006. godine za Ł200 000. Otamo ga je u Southampton dovukao Alan Pardew za Ł1M.




Njegove igre za Southampton nisu mogle izbjeći pažnji Roya Hodgsona, koji ga je bio primoran pozvat za prijateljsku utakmici protiv rivala Škotske na Wembleyu.

“It is beyond my wildest dreams,It has been a whirlwind. I have been trying to play it cool as if it is not a big deal but the kid inside me wants to scream out loud.”



Lambert je bio katalizator preokreta na toj utakmici, svojim prvim dodirom u međunarodnom nogometu - zabio je pogodak. Koliko igrača se može pohvaliti time? A opet, koliko je igrača posebno kao Rickie Lambert?


"I dreamed of this all my life, it means so much. It was a great corner by Leighton Baines, where I wanted it and it was great to get on the end of it."






U ovom osmijeh vidi da su sve njegove izjave sasvim istinite i ne postoji čovjek na engleskim travnjacima koji nogomet igra s takvim dječačkim guštom.


Na isti datum kada je 7 godina ranije za Bristol Roverse protiv Lincolna igrao polufinalnu utakmicu playoffa za ulazak u League 1, Rickie je dočekao poziv menadžera Roya Hodgsona u momčad Engleske za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ne samo da je pozvan, nego je i upisao nastup u cameo ulozi. Tko zna, da je korišten više, možda bi i bilo nešto od Engleske osim ispadanja iz grupe bez pobjede.


"It's hard to take in really, I found out about 12 o'clock today and as you can imagine it was a dream come true.

"I've felt sick over the last 24 hours - I've been nervous and anxious but I finally got the call that I am in the 23 and obviously I am over the moon to say the least.



Iz non-league footballa do Rio de Janeira.


"It's been a hell of a journey, my career as a whole."



Po odlasku iz Southamptona, Rickie je poslao otvoreno pismo navijačima:


What can I say…?

Southampton has been my life for the past five years, in which we have achieved all of our dreams and more.

First I have to thank Markus Liebherr for saving Southampton then Alan Pardew for bringing me to the club.

Thank you to all the staff involved in making me the player I am today. Without your knowledge and commitment I would not be here right now at a World Cup with England.

Thank you to all the players, past and present, who I have had nothing but good times and success with driven by our club captain, Kelvin Davis. I love every last one of you.

Thank you to the managers I have worked with – Alan, Nigel and Mauricio – and their teams for helping me and Southampton step up and adapt to every challenge that has come our way the past five years.

When I grew up there was only one club I loved. I can honestly say now I have two clubs which will always be in my heart and that is thanks to the Saints fans.

The people who support this club have been nothing short of amazing towards me and, when I look back in years to come, it will be the relationship I had with the fans here which will stand out the most.

Southampton have allowed me to realise a lifelong ambition by joining Liverpool FC and taking my family home. The five-year plan when I arrived was to get this club from League 1 to the top half of the Premier League. Against all the odds we have achieved that.

Now, under Katharina Liebherr’s leadership, the club has the chance for a new plan, a new chapter, and I wish them all the success in the world.

Rickie Lambert




Rickie, zaslužio si svoje mjesto u panteonu legendi Southamptona i hvala ti na svemu. Želim ti neizmjernu sreću, kao onu što si ti nama godinama donosio.






Oznake: Southampton, EPL, Liverpool, Rickie Lambert


- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.