četvrtak, 21.05.2015.

Srce na kareu

(srce uočila Mela)

Sljedeća priča se bazira na istinitom događaju. Imena mjesta i sudionika su izmjenjena kako bi se zaštitili nedužni.

Tajni agent Mel Gipson, taj dan je bio na supertajnom zadatku. Dok je pratio trag sumnjive pošiljke mesa po raznim trgovačkim centrima, put ga je nanio u poznati trgovački centar Auf Land. Dok se sa svojim super sposobnostima prerušavanja savršeno uklopio u masu praveći se da kupuje meso za juhu, ugledao je komad krmenadla, koji je na sebi imao oznaku koju je anonimna tajna skupina obilježavala meso, šaljući na taj način šifriranu poruku istomišljenicima. Srce mu je počelo lupati sve brže i brže, što je obično značilo da je na pravom tragu.
Kada je došao na red, i kupio svoje meso za juhu, nastojao je onako neupadljivo i diskretno od prodavačice zatražiti komad mesa sa oznakom, kao šatro mu treba da ga pofotka za svoju šeficu u uredu. Prodavačica je bila jako sumnjičava u vezi neobičnog zahtjeva, pa se počela odmah izmotavati i objašnjavati kako to šta traži, nije u njenoj moći jer ona radi samo sa pilećim mesom, a kolega koji radi na svinjetini trenutno je na pauzi.
Iskoristivši trenutak nepažnje sumnjičave prodavačice, Mel se ušuljao iza pulta i okinuo nekoliko fotki sumnjivog mesa. Okrenuvši se, sumnjičava prodavačica opazila je Mela iza linije dozvoljene za posjetitelje, te odmah pritisnula gumb za tihi alarm.
Perifernim vidom Mel je uočio zaštitare kako ga diskretno pokušavaju opkoliti.
Izvadio je memorijsku karticu iz mobitela i odlučio sačuvati njen sadržaj pod svaku cijenu. Poskrivećki ju je stavio u usta i progutao, kako ne bi pala u ruke anonimusa.
Nakon što su ga uhvatili, pokušali su od njega izvući informacije o tome tko je on i za koga radi, te zašto ga je zanimao taj određeni komad mesa. No Mel je profesionalac u svom poslu i ništa im nije priznao. Nakon što su ga detaljno pretražili i nisu pronašli ništa, nisu imali drugu opciju nego da ga puste.
Nekoliko dana kasnije, memorijska kartica sa vrlo vrijednim sadržajem je prirodnim putem ugledala svijetlost dana, a njenom sadržaju ja danas svjedočim pred vama.


19:15 | Komentari (8) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --