< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Lipanj 2009 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
život kao takav sa slučajnim nuspojavama

Linkovi



Free Counter
Free Counter

i to sam ja
slucajnenuspojave.bloger.hr

slučajevi i nuspojave
08.11.2008., subota
Zabranjeno pušenje

Obama je pobijedio na američkim izborima. On ne puši. Možda ponekad poskrivečki negdje na vrhu Bijele kuće zapali koju kad mu pristigne neko sigurnosno izvješće s Balkana. "Ou shit, opet isto. Moram zapalit".
U velikoj demokratskoj Americi koja proživljava slom liberalnog kapitalizma i suočava se s pitanjem narodnih masa "Ou shit, što ćemo sada kad nemamo s čime kupovati sve što nam ne treba" pušenje je zabranjeno. Svjetske vođe se sastaju ne bi li začepili sve rupe i održali sustav na istom ili sličnom konzumerističkom nivou. Želim im svu nesreću u radu. Dok sastanče ne puše. Velika demokratska Amerika koja doživljava slom sustava vrijednosti koji se prelijeva na cijeli svijet je liberalna zemlja. Čak i prema pušenju. Navodno. Recimo, ako sjednete na klupicu ispred kafića u New Yorku i naručite kavu iz kafića ne smijete pušiti. Ako na toj istoj klupici pijete neku tekućinu iz obližnje trgovine smijete pušiti. Onda ovi iz kafića kažu nemamo mi veze s njima. Ovo je slobodna zemlja.

U Hrvatskoj su shopping centri puni. Kupuje se sve što ne treba u obiteljskim grupama. Cijene rastu, a pitanje nacionalne stvarnosti je pitanje mafije i je li tamo neki dilber s međunarodnom tjeralicom stavio moped simo ili tamo. Policajci štite mjesto zločina. Jer znaju oni po Dostojevskom kako se zločinac uvijek vraća na mjesto zločina. Pojačane policijske snage patroliraju Zagrebom dok u Vinkovcima i Splitu ubijaju mladiće u najboljim godinama.
Ali nije sve tako crno. Recimo naš zakon o zabrani pušenja je socijalno osjetljiv i štiti prava ugroženih pa se smije pušiti na psihijatrijskim klinikama i bolnicama. To je ok. Jer ako bolesnici dignu pobunu tražeći pušenje što će policija. Pa neće se valjda baviti očuvanjem zakona u bolnicama. I to na psihijatriji. Oni su i tako sve već popušili pa nek puše i dalje i nek šute. Ko ih jebe. I tako im je zdravlje u klincu.
Zanima me je li policija spremna za pobunu zatvorenika u potrazi za pravo na pušenje. Zatvorski život je težak. I pušioničarski. Ili se toga nisu sjetili. Ili zapravo znaju kako su pravi veliki kriminalci i tako na slobodi pa puše po kućama gdje se još smije. Možda pokoju zapale poskrivečki u nekom javnom prostoru čitajući neko izvješće s brdovitog Balkana na čijem naprednijem dijelu se više ne puši javno.


- 19:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.