skolioza

petak, 26.11.2010.

išijas i skolioza

koje su vaša iskustva, problemi i rješenja?
imamo dolje u komentarima jedan slučaj pa javite ako znate nešto o tome. hvala!!

- 00:03 - Komentari (30) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.11.2010.

ova ženska ima 64 godine!!

- 00:19 - Komentari (20) - Isprintaj - #

nedjelja, 21.11.2010.

joga joga joga

moram vam se pohvaliti; u srijedu sam bila na jogi i učiteljica joge mi je rekla da sam jako precizna kad radim vježbe. :))) nemate pojma koliko me to obradovalo. Isto tako je spomenula da ima još jednu žensku sa skoliozom koja joj dolazi na vježbe i da je ona isto tako precizna i osviještena o svom tijelu.

Ali i ona i ja smo strašno nesigurne. Ja na primjer često nemam osjećaj radim li nešto ispravno ili ne - to isto veli moja učiteljica za tu drugu žensku sa skoliozom. Precizna je al uopće nema osjećaj radi li dobro. Eto kako se naša skolly igra sa nama.

Baš sam sretna. a ta joga u srijedu je bila nešto najbolje na svijetu. tako sam se lijepo preznojila; i iako su vježbe bile ful teške, a ta učiteljica mi je pomogla da si još više osvijestim svoje tijelo.

sljedeća dva dana me naravno sve bolilo. pogotovo desne prepone, jer taj kuk mi je malo čudan inače (previše se mota pod kralješnicu) i onda smo ga jogom valjda razbudili.

meni su joga vježbe jako teške. ali stvarno se izvsno osjećam nakon njih. dobila sam još i kompliment da imam leđne mišiće (ok moje joga učiteljice mi kažu da ih nemam - odnosno da ih moram razvijati), ali ovako obični puk misli da imam leđne mišiće pa sam sva sretna :))))

trenutačno sam zabrijala na pozdrave suncu u ashtanga yogi. postoji pozdrav suncu A i pozdrav suncu B. Prvo se radi A pet puta, a nakon toga B isto pet puta. Obično, kad sam negdje na drugom ili trećem B pozdravu totalno se izgubim. Moram se jako potruditi da završim, a to nije dobro. Sad mi je cilj da mogu napraviti te uvodne vježbe bez da se moram jako naprezati. tako da zapravo mogu uživati u njima.

evo vam pozdravi sunca koje rade dvoje različitih ashtana yoga učitelja. ova ženska nije tako jaka i fleksibilna kao ovaj lik (što u yogi nije ni toliko bitno, bitan je odnos s tijelom), ali super objašnjava i pokazuje meni ključnu stvar - a to je što se treba napraviti s ramenima u downward facing dog. A lik u pozdrav suncu B naprosto radi savršene poze. Ajmo sad svaki pozdrav 5 puta! :))

pozdrav suncu A


pozdrav suncu B


- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #