kad Krešo pošalje slike

19.11.2015.




Divno provedena večer!
Izvedena je po prvi puta Antina kompozicija napisana za Anumariju i Đanu.
Suita za 2 violine i klavir


Anamarija, Ante i Đana

Ante Božić-Kudrić (Split, 1990.) je pijanist i skladatelj. Osnovno i srednje glazbeno
obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu u razredu Valentine Štrbac-
Čičerić. Klavir je diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi Ante Milića
2012. godine. Dobitnik je nekoliko nagrada na natjecanjima za mlade pijaniste u Hrvatskoj.
Tijekom školovanja pohađao je seminare uglednih pedagoga (Valdma, Kämmerling, Simone,
Bogino, Krpan, Inđić). Od 2012. aktivno se bavi kompozicijom. Skladao je muziku za animirani
kratki film „Iz Dubine“ koji je 2014. na Olympia International Film Festivalu dobio nagradu
za najbolji animirani kratki film dječjeg žirija. 2014. piše svoje prvo veće djelo Suitu za 2 violine
i klavir.

Anamarija Milić (Zagreb, 1989.) violinu uči od pete godine (profesori Žubrinić i Sešek), a sa 16 godina upisuje studij na MA u Zagrebu na kojoj je diplomirala 2010. (profesori Končar i Sorokov). Pohađala je brojne seminare kod poznatih pedagoga. Dobitnica je mnogih priznanja i nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima (Bukurešt, Rim, Gorizia, Beograd i dr.) a ove godine dobitnica je i diplome na Tribini „Darko Lukić“. Nastupala je solistički i uz pratnju orkestara diljem domovine te u 15-ak europskih zemalja. Završila je poslijediplomski studij u razredu Borisa Belkina na Konzervatoriju Maastricht u Nizozemskoj 2012. godine. Članica je Hrvatskog klavirskog trija, te profesorica na Glazbenom učilištu „Elly Bašić“.

Đana Kahriman (Dubrovnik, 1989.). Sa sedam godina započinje s učenjem violine u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, u klasi prof. Ivančice Kalanj. Godine 2011. diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesora Leonida Sorokowa.
Dobitnica je brojnih nagrada na violinističkim natjecanjima u zemlji i inozemstvu (Rim, St. Poelten, Kazahstan).
Od solističkih koncerata izdvajaju se nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, Osorskim glazbenim večerima, Senjskim glazbenim večerima, Glazbenim večerima u Sv. Donatu, Samoborskoj glazbenoj jeseni, Muzičkom biennalu, Festivalu hrvatske glazbe u Beču, Festivalu mladih glazbenika u Litvi, Memorijalu Franjo Krežma, ciklusu Musica Eterna, Glazbenoj sceni Amadeo, festivalu Epidaurus te promociji Dubrovnika u New Yorku.
Članica je Zagrebačkih solista i koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra, s kojim je ostvarila i mnoge solističke nastupe. Nastupila je još uz orkestre kao što su Sarajevska filharmonija, Filharmonija grada Kaunasa, Zagrebačka filharmonija, Orkestar HNK Split, Varaždinski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar, Zagrebački solisti.
Dobitnica je nagrade Stjepan Šulek za izvedbu Piazzollinih Godišnjih doba.
Usavršavala se na seminarima kod uglednih profesora kao što su L. Sorokow, G. Končar, A. Sešek, M. Sorokowa, G. Zhislin, A. Vinnitski, A. Sorokow, Z. Bron, B. Kuschnir, V. Tretyakov.



foto Krešo Mihelić

<< Arhiva >>