|
|
|
|
Negdje, u nekoj važnoj knjizi, najvažnijoj od važnih knjiga, zapisano je da pravi pisci ili oni, vonabi, da bi napisali istinski dobar tekst moraju dobro jesti. Kako uza se u 90 posto slučajeva nemaju nekoga tko bi im svaki dan kuhao, moraju se sami mučiti s vječitim problemom domaćica i žena koje vrijede, odnosno znaju kuhati – što danas skuhati? Da ne duljim i razvlačim, danas sam spremao teleći ragu. Budući da je vrijeme brzoprolazno i vrlo dragocjeno, treba kuhati za dva ili tri dana, ako to gljivice i plijesan dozvole. Namirnice: 500 grama teletine 400 grama gljiva (šampinjoni forigzampl) goveđa juha (4 dcl) glava luka tri režnja češnjaka peršin sol, papar tjestenina zaprška (po potrebi) Dakle, na sitno narezati teletinu i na ulju popržiti. U drugom loncu na ulju zagrijati sitno nasjeckan luk do zlatne boje, dodati krupno narezane gljive, peršin i sitno nasjeckani češnjak. Pirjati sve dok tekućina koju gljive otpuste ne ishlapi. Dodati juhu, sol, papar, malo vegete i kuhati dok ne zavri. Nakon toga dodati teletinu i kuhati cca 35 minuta, odnosno dok ne omekša i postane kompaktna masa u zajednici s gljivicama i ostalim pizdarijama. Ako je prerijetko dodati zapršku i to je to. Preljev za prste polizati ali ne i držati u njemu, jer je još prevruć. Što s tjesteninom, to znate, niste debili. Ili jeste, hu ker. Eto, jelo je gotovo, ima ga za dva dana (za usamljene duše poput mene), a dojam je da me svaka može oženiti, pogotovo za pare. Evo i prigodna pjesmica: Ajde kravo što se bojiš Mrtva lezi, zašto stojiš? Meni komad mesa treba Stog se vini sad put neba. |
|
Dnevnik.hr
Opis bloga
ČASOPIS TARZAN glavni i odgovorni urednik: Sisajed izdavač:www.blog.hr novinski majl: objes(e)ne@sise.hr |