Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sisa

Marketing

teleći ragu

Negdje, u nekoj važnoj knjizi, najvažnijoj od važnih knjiga, zapisano je da pravi pisci ili oni, vonabi, da bi napisali istinski dobar tekst moraju dobro jesti. Kako uza se u 90 posto slučajeva nemaju nekoga tko bi im svaki dan kuhao, moraju se sami mučiti s vječitim problemom domaćica i žena koje vrijede, odnosno znaju kuhati – što danas skuhati?
Da ne duljim i razvlačim, danas sam spremao teleći ragu.
Budući da je vrijeme brzoprolazno i vrlo dragocjeno, treba kuhati za dva ili tri dana, ako to gljivice i plijesan dozvole.

Namirnice:
500 grama teletine
400 grama gljiva (šampinjoni forigzampl)
goveđa juha (4 dcl)
glava luka
tri režnja češnjaka
peršin
sol, papar
tjestenina
zaprška (po potrebi)


Dakle, na sitno narezati teletinu i na ulju popržiti. U drugom loncu na ulju zagrijati sitno nasjeckan luk do zlatne boje, dodati krupno narezane gljive, peršin i sitno nasjeckani češnjak. Pirjati sve dok tekućina koju gljive otpuste ne ishlapi. Dodati juhu, sol, papar, malo vegete i kuhati dok ne zavri. Nakon toga dodati teletinu i kuhati cca 35 minuta, odnosno dok ne omekša i postane kompaktna masa u zajednici s gljivicama i ostalim pizdarijama. Ako je prerijetko dodati zapršku i to je to. Preljev za prste polizati ali ne i držati u njemu, jer je još prevruć.
Što s tjesteninom, to znate, niste debili. Ili jeste, hu ker.

Eto, jelo je gotovo, ima ga za dva dana (za usamljene duše poput mene), a dojam je da me svaka može oženiti, pogotovo za pare.

Evo i prigodna pjesmica:

Ajde kravo što se bojiš
Mrtva lezi, zašto stojiš?
Meni komad mesa treba
Stog se vini sad put neba.




Post je objavljen 19.03.2005. u 04:12 sati.