sinner´s blog...

subota, 23.02.2008.

"MIRNI PROSVJED" ... yea right...









...dakle...ljut sam i pomalo uplašen...naime povodom nedavnog napada na učenički dom u Borovu (inače su ovakvi napadi malo učestaliji...samo što su ovaj put bili malo organiziraniji i daleko debilniji) ni više ni manje nego BBB i Torcida uz podršku Armade su fino kulturno najavili da će uskoro posjetiti Vukovar i održati "miran prosvjed kao potporu položaju Hrvata u Vukovaru".

MIRAN PROSVJED.

NAVIJAČI.

MASOVNI NEREDI.

IZBACITE ULJEZA IZ GORNJA TRI POJMA!

mislim da je moj strah opravdan.

kao prvo, situacija je već dovoljno naelektrizirana situacijom u susjednoj državi i napadima na ambasade, trgovačke centre, pljačke trgovina (koje su redom izveli pogađate - NAVIJAČI!), kao drugo MIRNI PROSVJEDI NAVIJAČA su oksimoron ravan PRIJATELJSKOJ RAZMJENI VATRE (o da...ima i taj pojam u modernom ratovanju), kao treće - odakle vam pravo, dragi navijači, uz sve poštovanje prema vašoj ljubavi prema klubu i domovini, da dolazite u grad koji je na rubu incidenta već godinama i da dodatno dolijevate ulje na vatru?

već vidim situaciju...dolazi par buseva sa kompletnom ikonografijom - alkohol, agresivni klinci kojima je pojam dokazivanja ljubavi prema domovini urlanje na thompsonovim koncertima i neodoljiva želja za prebijanjem i uništavanjem svega što je drukčije...još ako su u pitanju i pripadnici druge nacionalne skupine ili supkulturne grupe a pogotovo ljudi druge seksualne orijentacije...jer "sve te pedere, lezbejke, Srbe, komuniste, pankere i sve koji nisu Pravi Hrvati treba na Goli Otok..." (citiram jednog mladića s kojim sam na nesreću imao priliku provesti dulji period u istom kupeu vlaka), prvo što se traži je birtija u centru Vukovara gdje konobari pozdravljaju sa "Bok", gdje će se naći sa još par lokalnih istomišljenika koji će uz ostalo poslužiti kao vodiči po Vukovaru i onda - prvo će stradati birtije gdje vas konobar posdravi sa "Zdravo"...potom će stradati jedna od vukovarskih škola gdje se provodi nastava na srpskom jeziku...onda će (ako ih murija ne pohvata) nastaviti put za Borovo Selo i onda će nastati nered malo većih razmjera...a ako im se ne bude dalo, onda će fasovati lokalni NGO - i jer su svi do jednog sa miješanim članstvom.

mislite da neće?

ma da...evo rezultata incidenta sa centralnog zagrebačkog trga (preuzeto sa net.hr.)

" Zagrebačka policija podnijet će 29 prekršajnih prijava protiv osoba koje su na Trgu bana Jelačića palile bengalke i zastavu. Među prijavljenima je 12 maloljetnika.Protiv 29 osoba policija će podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno jer su na Trgu bana Josipa Jelačića zapalili srpsku zastavu i stvarali nered, priopćila je zagrebačka policija. Nered je izbio u četvrtak u 21.23 sata kada je 50-ak osoba zapalilo četiri bengalke i zastavu te vikom narušavali javni red i mir. Na mjesto događaja ubrzo je stigla policija koja je privela 42 osobe. Među njima je bilo čak 19 maloljetnika. Nakon provedene prekršajne obrade svi su pušteni. Među osobama protiv kojih će biti podnesena prijava je 12 maloljetnika. "

Vukovarska gradonačelnica je također reagirala na najavu...po meni preblago...(preuzeto sa hrv.hr) :

" Gradonačelnica Zdenka Buljan izjavila je povodom najavljenog prosvjeda navijača BBB, Torcide i Riječke armade u Vukovaru pod geslom „Nedopustivog položaja Hrvata u Vukovaru“, kao reakcije na nedavne izgreda u Đačkom domu, kako poštuje navijače i nema ništa protiv njihovog dolaska u Vukovar na utakmice, te ustvrdila kako Vukovaru nije potrebna takva potpora i ne pod takvim sloganom, jer nitko u Vukovaru nije ugrožen. Nemam ništa protiv da navijači dođu u Vukovar, no neka nama prepuste rješavanje problema jer smo ih mi sposobni riješiti. Da je u Vukovaru situacija stabilna dokazuje i zatvaranje ureda OESS-a, koji je također procijenio kako su u Vukovaru međunacionalni odnosi stabilni te da je postignut zadovoljavajući stupanj suživota i stabilnosti življenja u Vukovaru, zaključila je vukovarska gradonačelnica. "

i što sad?

fino će doći par tisuća nabrijanih debila, porušiti pola grada, par njih će zaraditi prijave a ostali će se fino vratiti u svoje gradove i po kvartovima prepričavati kako su se fino proveli na safariju u tamo nekom dalekom mjestu, gdje su lovili krupnu divljač.

Nadam se samo da neće biti mrtvih.

Za svaki slučaj - izbjegavati ću kretanje po Vukovaru za vrijeme najavljenih "mirnih prosvjeda"

P.S. nakon malo kopanja po netu nađoh par snimki "mirnih prosvjeda" .. da se nitko ne naljuti zastupljene su sve tri skupine navijača...








23.02.2008. u 09:25 • 9 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (3)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (3)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (6)
Travanj 2009 (6)
Ožujak 2009 (7)
Veljača 2009 (5)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (7)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (10)
Kolovoz 2008 (8)
Srpanj 2008 (10)
Lipanj 2008 (19)
Svibanj 2008 (20)
Travanj 2008 (23)
Ožujak 2008 (20)
Veljača 2008 (19)
Siječanj 2008 (25)
Prosinac 2007 (25)
Studeni 2007 (20)
Listopad 2007 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

o svemu i svačemu...

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr

Monitor.hr

GLAZBENI FORUM

DRUMMAGAZINE

DRUMMERWORLD

FREEDRUMLESSONS

BUBNJARI.COM




TRI KRALJA




Danny Carey


Gavin Harrison (Quick Time)


Morgan Agren




MY FAVORITES


KORA´S FASHION AND DESIGN

EARBUGS KALI PROJECT

HORROR.HR

METALIUM

CHOCO - najslađi blog na netu

BLOGOV KOLAC - književnost, uglavnom SF...


RANT

NOSF

ŠUND ZABAVNIK

DOM ZA VJEŠANJE - susviračica i supatnica po poslu

SERPENT

FYA

KINKY - the osječka cooleritza

SIAMESEDREAMS

DAGOBER - ovo je brutalno...

DJUS - the cooler

DEČKO KOJI OBEČAVA V.2.0.


GOSPODARICA LAŽOVA

DOLORES

ANYBODY LISTENING

KISICA


NEVIDISME

KORJENKO GUMICH

MAČKA U MARTAMA

PICK A BOOB

 zločeste cure



/



ANGELIUM

METALAC

VIDIMO SE U ŽIVINICAMA! - carevi...

WE ARE ETERNAL
ALL THIS PAIN IS AN ILLUSION....

e-mail me at

cancerman@net.hr