Sindikalna organizacija Zdravstvenog centra Kruševac

nedjelja, 24.04.2005.

Ovo vam još nisam rekao 08/05



„Ne postoji drvo koje vetar ne može protresti“ - indijska narodna poslovica

Lično sam pomalo razočaran slabom posetom sindikalnom sajtu! Znam da nemate svi kompjutere, niti vremena, niti volje, čak ni osnovnog znanja da krstarite po internetu, ali sajt postoji, a na njemu se mogu naći i tekstovi koji nikada neće biti objavljeni u papirnoj verziji Biltena. Pored toga na sajtu se nalazi obilje fotografija, arhivirani svi Bilteni izašli tokom ovih godina, ankete o bitnim stvarima Zdravstvenog centra. Takodje, on vam je mesto gde možete, sasvim anonimno (na žalost, to vam je veoma bitno) da kažete svoje mišljenje o bilo kojoj temi koja vas muči. Zato, odite kod prijatelja koji ima kompjuter i zamolite ga da vas odvede na sindikalni sajt. Vidimo se tamo!!!
Kao što su neki možda već videli, na oglasnoj tabli ispred ulaza u Patologiju, nalazi se ponuda Rekreatursa za letovanje na našem moru (Čanj, Bečići). Smeštaj je hotelski ili u vilama, na bazi polupansiona i pansiona, otplata na više rata uz potvrdu Zdravstvenog centra. Otplaćivanje je do kraja decembra 2005. godine, te je bolje, ukoliko imate nameru da leto provedete na našem moru, da se prijavite što pre. Ako vam more nije po volji, rekreatur vam nudi i Zlatar, Srebrno jezero i Banje. Za potvrdu za odlazak namore javite se meni, dok za sva ostala obaveštenja i objašnjenja kontaltirajte ljute iz Rekreatursa.
Autobus za Rim je pun. Privode se kraju sve pripreme oko odlaska u italijansku ambasadu i dobijanja viza. Kada se vrate pričaće nam kako su se proveli. Neke od slika iz Rima naći će svoje mesto i na sajtu, da možemo svi da uživamo u lepotama večnog grada. Naravno, ako niste želeli da idete u Rim, a želite da posetite neku drugu destinaciju, ili da idete na more u inostranstvo, jednostavno odite do agencije Decenija i raspitajte se o tome. I kod njih je otplata preko platnog spiska na više rata.
U organizaciji Sindikata spremamo i izlet na Ostrog koji bi trebao da se izvede 10., 11. i 12. juna 2005. godine. Planirajte vreme! Obaveštenje o tome će biti detaljnije naknadno, a za sada da znete da bi pošli 10. (petak) popodne, stigli na Ostrog rano na jutrenje, posle toga otišli u Čanj na svečanu večeru sa muzikom, ujutro doručak, malo mora i polazak za manastire Moraču i Mileševu. Ručak na Zlataru. Biće lepo, planirajte put. Cena 2700 dinara za članove Sindikata, 3600 za vodjena lice – za sve na tri rate.
Sindikalni protest koji je trebao da bude održan u Beogradu 20. aprila, a za koji se niste ni prijavili, je odložen zbog dana žalosti proglašenog za taj dan. U ponedeljak, 18. aprila, održan je sastanak rukovodstva svih sindikata sa predstavnikom Ministarstva zdravlja i ... nisu doneti nikakvi zaključci. Ne bih da širim defetizam, ali čini mi se da nam se generalno loše piše. Nije čak ni neka posebna tajna, niti veliko znanje, da reformama u zdravstvu upravljaju centri moći iz inostranstva (pre svega mislim na Svetsku banku i MMF) koji sve to plaćaju iz svojih fondova za globalizaciju i unifikaciju sveta. Nije tajna ni da nam stalno proturaju priče o višku zaposlenih u zdravstvu da bi uneli nemir i nesigurnost u zaposlene i naterali ih da „drže jezik za zubima“. Da li ima ili nema viška teško je odrediti, jer po broju zaposlenih zdravstveih radnika po glavi stanovnika nalazimo se negde oko sredine svih statistika (bilo da se radi o zemljama u tranziciji ili o razvijenim zemljama zapada). Ako su tako sigurni da ima viška zašto prvo ne reaguju i ne smanje broj upisanih na medicinu, kao i da zatvore neke fakultete? Neće, jer im hiperprodukcija kadra uvek odgovara zbog devalvacije struke i plašenjem zaposlenih brojem onih koji čekaju na njihovo radno mesto. Rukovodstva se šepure i pokušavaju da sebi daju važnost u upravljanju dok je (izgleda) surova istina da se baš ni Ministar ne pita mnogo! Oni (rukovodstva), eventualno mogu da prime nekog ispod žita. šurnjaju, svastiku, zeta od pašenoga, ili nekog partijskog druga, da naprave višak radnika, a onda da nepodobne i neposlušne, po sstaljinističkoj klauzuli Zakona „po potrebi službe“, pošalju u neki mini Sibir ili Gulag. Oni to i rade. A vi ćutite misleći da se to ne tiče vas?

Ivan, predsednik Sindikata
- 13:20 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Koliko je sati?
Da li Kruševac zna koliko je sati
*
*
*
Zašto Kruševljani ruže lice svoga grada?
(Pitanja u slikama)



Da li je Mirko Tomic (poginuo u 34. boreći se za pravedniji svet) bio homic?
Da li je Mirko Tomic zaista bio homic

Da li su jakuze bili srpski junaci iz I svetskog rata kojima je podignut spomenik?
Da li su jakuze bili spski junaci

Nosi li žena (simbol svih srpskih majki u zbegovima) na spomeniku "vinjak" ili "mentol" dečake? Šta je ona pila u časovima dokolice?
Pije li žena na spomeniku vinjak

Da li gradska česma treba da bude oglasna tabla?
Česma

Da li je riba sladja iz "nadjubrene" reke? (Slikao Veljko Simović)
Rasina

*
*
*
Grafiti našeg grada (iliti, morate li baš po zidovima?)

Skroman zahtev, ali zašto na bolničkom zidu?
Image hosted by TinyPic.com


[I]Voleti Jelenu je OK, ali, ko će da kreči zgradu?

Image hosted by TinyPic.com


Verujem da jesi, ali, zašto ne pišeš na zidu svoje štale?
Image hosted by TinyPic.com

Zemlja Srbija XXI vek
Image hosted by TinyPic.com


*
*
*
Posetite sajtove
*
*
*
Kruševac - zvanični sajt

Kruševac portal

Galerija slika o Kruševcu na kruševačkom portalu

Zvanični sajt Zdravstvenog centra Kruševac
*
*
*
Vesti B 92

Sve vesti na jednom mestu

Kakav ste karakter? Zabavite se!

Vicevi

Poslednje reči
*
*
*
Sajt Vlade Srbije

Sajt Ministarstva zdravlja Srbije
*
*
*