Sindikalna organizacija Zdravstvenog centra Kruševac

utorak, 22.03.2005.

Ovo vam još nisam rekao 05/05 (objavljen 02.03.2005.)

„Hrabrost je ono što ti treba da ustaneš i govoriš; hrabrost je i ono što ti treba da sedneš i slušaš.“ - Vinston Čerčil

Napade me onomad jedan humanoid u kulturnoj ustanovi (mesto pominjem, jer sam u samoodbrani bio neuobičajeno blag) da se uvlačim Generalnom u Biltenu??? Iako sam uvek radostan kada ljudi znaju da čitaju, a skoro ushićen kada to znanje koriste da čitaju sindikalne novine, njegovo verbalno defeciranje ne bi imalo svrhe pominjati, (mučenik se ni u svoj posao nije mnogo mešao, da bih ga ozbiljno shvatio kada je pokušao da me uči kako da radim moj), da mi je nije pala na pamet jedna cinična replika iz filma: „Mišljenje je kao dupe, svako ga ima!“ Filozof je, za neupućene, Hari Kalahan, poznatiji kao inspektor Prljavi Hari – lik iz istoimenog filmskog serijala. Dopustite mi, da kao patoanatom, tu misao malo elaboriram. Ako produžimo paralelu, mišljenje, kao i dupe uostalom, nije dovoljno samo imati, treba ga znati istaći, pokazati ga uverljivim i privlačnim, treba ga znati braniti i na kraju, ali ne najmanje važno, treba znati sakriti njegove manjkavosti (postiže se šarmom, duhovitošću i inteligencijom). Ovo poslednje posebno dolazi do izražaja kada je (mišljenje) zasnovano na ad hoc potrebi da se nadje krivac za dogadjaje uzrokovane ličnom nesposobnošću, a nema se barem jedna od tri neophodne osobine iz zagrade! Mislite o tome!
Bilo bi vrlo „sindikalno-junački“ i baš bi prijalo dokonjacima Centra, uz drugu kafu, oplesti po Generalnom zbog nečega, ali ... čak i za promenu radnog vremena koja mi se, lično, ni najmanje ne svidja, treba sačekati da prodje vreme i anlizirati efekte promene. A, za svakoga, poziv važi od prvog broja – za sve što želite da napišete o bilo kom dogadjaju, o bilo kojoj ličnosti, za sve iza čega ste spremni da stanete svojim imenom – Bilten vam je otvoren. U protivnom, ako vam „hrabrost“ prestaje sa ispijenom kafom, sedite na svoje mišljenje i čuvajte se celulita!
Mene, trenutno, paradoksalno, više od Zakona o radu, interesuje ko se igra sindikalaca organizujući sindikalne prodaje po Centru. Jednoj rukovodećoj garnituru sam davno ponudio da, ako zaista žele da organizuju prodaju gaća, krenem da upućujem prodavce na njih. Danas, imamo cirkus sa lisnatim testom na Stomatologiji. Sve to nosi pečat mog starog znanca, što nimalo ne bi predstavljalo problem da u vodvilj nisu uključeni i članovi-ce Sindikata. Potpisani Ugovor je jedan od najnepovoljnijih za Centar koji sam video. Da se razumemo, nikada nije bio problem da se neko angažuje u takvim stvarima pod okriljem Sindikata (drva za ogrev, na pr.), ali je bilo fer da se nekom iz Odbora to najavi da se ne bi duplirale ponude, zbunjivali zaposleni i pravio haos. „Ako nam neko dodje glave, biće to mangupi iz naših redova!“, govorio je lukavi Uljanov početkom prošlog veka. On sa svojima nije izašao na kraj, mi ćemo sa našima znati! A Zakon? Polako, Predsednik ga još nije potpisao, a ne verujem ni da su ga pročitali ni Ministar, ni Žika JJJ! Ako bilo ko, ne samo njih dvojica, poželi da pročita izvornu verziju, bez amandmana, može je potražiti na internetu ili od mene, bilo kada.
Sa svoje strane, mi ponudjače roba i usluga biramo pažljivo. Vredan pomena je ugovor, uradjen na zahtev velikog broja zaposlenih, sa turističkom agencijom Decenija, koji vam omogućava da putujete na rate, odbijanjem od plate, gde god i kada god vi hoćete! Radimo na ugovoru sa Rekreaturs-om i omogućavanju odlaska na domaće more sa otplatama do kraja godine. Sindikalni izleti idu po planu i podsećamo vas na jednodnevni izlet, 12.marta 2005. god., subota! Idemo da obidjemo Žiču, Studenicu i Gradac. Imaćemo i ručak uz muziku. Cena izleta za članove je 800 dinara, za ostale 1500 dinara. Plaćanje je odmah prilikom prijave. Putnici sa Zlatara ne moraju, uz prijavu za ovaj izlet, da izmire i treću ratu za prethodni. Platiće je krajem marta. Broj mesta je ograničen. Prijava do 8. marta 2005. god., do 12 sati.
Na ispraćaju penzionera je bilo lepo, iako ih nije došlo četvoro, a nije došla ni petina sportista! Ako ne znaju čemu je sve služilo neka potraže u rečniku pod „duh zajedništva“ ili pod „pripadnost timu“. Voja je debelo zakazao! Grada je verovatno imao obaveze koje su ga sprečavale da provede par sati sa nama, ali mu neće smetati da ide u Čanj. Prozivam njih dvojicu, mada ni o ostalima koji nisu došli nemam bolje mišljenje. Već pomenuta priča o mangupima ...



Ivan, predsednik Sindikata
- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Koliko je sati?
Da li Kruševac zna koliko je sati
*
*
*
Zašto Kruševljani ruže lice svoga grada?
(Pitanja u slikama)



Da li je Mirko Tomic (poginuo u 34. boreći se za pravedniji svet) bio homic?
Da li je Mirko Tomic zaista bio homic

Da li su jakuze bili srpski junaci iz I svetskog rata kojima je podignut spomenik?
Da li su jakuze bili spski junaci

Nosi li žena (simbol svih srpskih majki u zbegovima) na spomeniku "vinjak" ili "mentol" dečake? Šta je ona pila u časovima dokolice?
Pije li žena na spomeniku vinjak

Da li gradska česma treba da bude oglasna tabla?
Česma

Da li je riba sladja iz "nadjubrene" reke? (Slikao Veljko Simović)
Rasina

*
*
*
Grafiti našeg grada (iliti, morate li baš po zidovima?)

Skroman zahtev, ali zašto na bolničkom zidu?
Image hosted by TinyPic.com


[I]Voleti Jelenu je OK, ali, ko će da kreči zgradu?

Image hosted by TinyPic.com


Verujem da jesi, ali, zašto ne pišeš na zidu svoje štale?
Image hosted by TinyPic.com

Zemlja Srbija XXI vek
Image hosted by TinyPic.com


*
*
*
Posetite sajtove
*
*
*
Kruševac - zvanični sajt

Kruševac portal

Galerija slika o Kruševcu na kruševačkom portalu

Zvanični sajt Zdravstvenog centra Kruševac
*
*
*
Vesti B 92

Sve vesti na jednom mestu

Kakav ste karakter? Zabavite se!

Vicevi

Poslednje reči
*
*
*
Sajt Vlade Srbije

Sajt Ministarstva zdravlja Srbije
*
*
*