Sindikalna organizacija Zdravstvenog centra Kruševac

utorak, 22.03.2005.

Ovo vam još nisam rekao 04/05 (objavljen 22.02.2005.)

Čovek se ne davi zato što upadne u vodu, već zato što ostaje ispod nje! - P. Koeljo

Razum i osećajnost? Tao i fizika? Verujete li da, ako neko umoči prst u njujorkški zaliv, neko drugi to mora da oseti u Boki. Ne verujete da može??? Razum kaže da postoji samo jedan Okean i da se talas, bilo koje prirode da je, prostire svuda, – Osećajnost je ta koja koči celu stvar. Paradoksalno! Jer zaboga, kada hoćemo da uvredimo nekoga ko ne deli naše snove, koristimo glupavi izraz „suviše je racionalan“! Ja bih rekao da je premalo racionalan! Zašto smo toliko neosetljivi na titraje drugih ljudi? Da li nemamo receptore ili smo ih jednostavno isključili kroz evoluciju u borbi za bolju i suvlju pećinu, više zemlje, prelazak u grad, više novca, brži auto? Sklonost ka mističnom i natprirodnom čemu sam i sam sklon prosto dodje smešna prema fizici, naravno kvantnoj, koja za sve to zna i, čak ima i poneku formulu za brojčano izražavanje onostranog. Malo ljudi zna ono što je i fizičaru amateru, poput mene, jasno – analogno je preciznije od digitalnog, jer od 0 do 1 ima beskonačno mnogo vrednosti! Opet su neprecizni naši instrumenti tj. Osećajnost. Ili je podeok mali ili je kazaljka debela! Digitalno je samo uredjeno - jasni koraci zarobljene misli. I, činjenica je da je haos bogatiji od reda, bogatiji u mogućnostima. Mi se često plašimo mogućnosti, jer ne znamo šta bi sa njima. Prokleta mogućnost izbora!
Ćutanje je naš izbor čini mi se. Plašimo se da kažemo šta mislimo čak i kada nas neko povredi. Plašimo se da branimo svoja prava čak i kada je jasno da silnik neće stati. Koliko sam puta, za sve ovo vreme, nudio podršku sindikalnih pravnika radnicima čija su prava bila ugrožena i ... ništa. Niko nije imao volje, snage i hrabrosti da predje crtu. Daleko bilo da vas navodim na bunu ili nedisciplinu. Sačuvaj me Bože, pa ja živim kod tašte, a takvi, u istoriji je poznato, nikada nisu poveli nijedan ustanak!!! Ovo pisanije je više kao praktikum za razumevanje pisma predsedniku Upravnog odbora Zdravstvenog centra Kruševac koje možete pročitati na poledjini Biltena! Gospodin je, zajedno sa ostalim članovima Upravnog odbora, rešio da sindikalni predstavnici predstavljaju nepotrebnost i krenuo je da nas tako i tretira. Ne čudim se ja njemu, čoveku je najdublji kontakt sa zdravstvom bio kada je primio injekciju, doktori ga verovatno mnogo nerviraju, dok su sindikalci tek kamičci u cipelama njegovog upravljanja! Zasmetala mi je ćutnja mojih kolega iz Odbora koji me znaju, čak i ako ne prate moj sindikalni rad ovih godina, i koji su tada ćutali, valjda čuvajući diskusiju kada je trebalo izglasati da im funkcija u Odboru bude plaćena (po prvi put otkada postoji Odbor). O tempora, o mores! Žiki, koji je dozvolio da se siluje Istina i Zakon, (da li prvi put?) ne želim da posvetim ni cela dva reda ovog teksta. Istine radi, moram jasno i javno da kažem, da je jedini koji ima fer odnos prema meni, kao sindikalnom predstavniku, Generalni direktor. Kucam u drvo i pomeram se s mesta!
Mislili smo da vas pitamo gde bi ste voleli da putujete, ali bi to bilo samo mučenje za sve. Morali bi da se odlučujete, a tada ste uvek ukočeni. Demokratski mislimo umesto vas i pozivamo vas na jednodnevni izlet, 12.marta 2005. god., subota! Idemo da obidjemo Žiču, Studenicu i Gradac. Imaćemo i ručak uz muziku. Cena izleta za članove je 800 dinara, za ostale 1500 dinara. Plaćanje je odmah prilikom prijave. Putnici sa Zlatara trebaju, uz prijavu za ovaj izlet, da izmire i treću ratu za prethodni. Broj mesta je ograničen. Prijava do 8. marta 2005. god u 12 sati. Za sklone prevarama, upozorenje da će biti prozivanja pre ulaska u autobus. Ne svidja mi se nikako, ali smo na to naterani!
Svečani ispraćaj članova Sindikata koji su prošle godine otišli u penziju i koktel sa sportistima koji su prošle godine, pod sindikalnim okriljem, branili boje Centra, biće 28. marta 2005. godine u 15 sati u Velikoj sali Dijagnostičkog centra. Dobro nam došli!
Za Budimpeštu se prijavilo oko 20-tak putnika i želimo im dobar provod. Imam obećanje generalnog da će potpisati ugovor sa turističkim agencijama da bi mogli da putujemo na rate, odbijanjem od plate, na potvrdu Centra. O tome ćete biti, kao i uvek, na vreme obavešteni.


Ivan, predsednik Sindikata
- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Koliko je sati?
Da li Kruševac zna koliko je sati
*
*
*
Zašto Kruševljani ruže lice svoga grada?
(Pitanja u slikama)



Da li je Mirko Tomic (poginuo u 34. boreći se za pravedniji svet) bio homic?
Da li je Mirko Tomic zaista bio homic

Da li su jakuze bili srpski junaci iz I svetskog rata kojima je podignut spomenik?
Da li su jakuze bili spski junaci

Nosi li žena (simbol svih srpskih majki u zbegovima) na spomeniku "vinjak" ili "mentol" dečake? Šta je ona pila u časovima dokolice?
Pije li žena na spomeniku vinjak

Da li gradska česma treba da bude oglasna tabla?
Česma

Da li je riba sladja iz "nadjubrene" reke? (Slikao Veljko Simović)
Rasina

*
*
*
Grafiti našeg grada (iliti, morate li baš po zidovima?)

Skroman zahtev, ali zašto na bolničkom zidu?
Image hosted by TinyPic.com


[I]Voleti Jelenu je OK, ali, ko će da kreči zgradu?

Image hosted by TinyPic.com


Verujem da jesi, ali, zašto ne pišeš na zidu svoje štale?
Image hosted by TinyPic.com

Zemlja Srbija XXI vek
Image hosted by TinyPic.com


*
*
*
Posetite sajtove
*
*
*
Kruševac - zvanični sajt

Kruševac portal

Galerija slika o Kruševcu na kruševačkom portalu

Zvanični sajt Zdravstvenog centra Kruševac
*
*
*
Vesti B 92

Sve vesti na jednom mestu

Kakav ste karakter? Zabavite se!

Vicevi

Poslednje reči
*
*
*
Sajt Vlade Srbije

Sajt Ministarstva zdravlja Srbije
*
*
*